Eliteserien Fantasy laganalyser: Godset, Mjøndalen, Tromsø og LSK

Fantasyspeideren

Vi skal i forkant av sesongen skrive en analyse om hvert lag som skal spille i Eliteserien i 2021, for å hjelpe deg med å få en best mulig start på Fantasy-sesongen. I denne artikkelen skal vi se på de to lagene som så vidt unngikk nedrykk i fjor, Godset og Mjøndalen, samt de to lagene som rykket opp fra OBOS-ligaen, Lillestrøm og Tromsø. Du kan lese laganalyser for de 12 andre lagene her

13 – Strømsgodset

Det har vært en turbulent sesongoppkjøring for Strømsgodset, med mye fokus på det utenomsportslige grunnet saken som oppstod med tidligere trener Henrik Pedersen. Nå har Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen har nå sammen tatt over hovedtreneransvaret, og skal prøve å lede klubben til fornyet Eliteserie-kontrakt.

Treningskamper:

Strømsgodset 2-3 Lillestrøm – målscorere: Mawa, Enersen (1)
Strømsgodset 1-0 Sandefjord – målscorere: Enersen (1)
Strømsgodset 1-6 Fredrikstad – målscorere: Hove (1)

Kjøp og salg

Strømsgodset har vært veldige rolige på overgangsfronten i sesongoppkjøringen. Det er ikke mange spillere som har forlatt klubben, og de har heller ikke signert mange nye spillere. I skrivende stund har de nettopp hentet hjem igjen Gustav Valsvik som kan vise seg å bli en meget viktig signering for deres del.

Spillere inn:

Mustapha Fofana (tilbake fra Øygarden etter lån)
Fred Friday (uten klubb)
Gustav Valsvik (Rosenborg)

Spillere ut:

Magnus Lankhof Dahlby (kontrakt utgått)
Matias Finnestrand (kontrakt utgått)
Mathias Fjeld Gulliksen (Asker)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

Myhra
Vilsvik – Gunnarsson – Valsvik – Mendy
Hove – Jack – Stengel
Ingimundarsson – Friday – Mawa

Selv om det kun ble tre rene bur på Viljar Myhra i fjor, hadde han kun seks keepere over seg på liste over keepere med flest poeng forrige sesong. Lite tilsier at det skal bli veldig mange flere rene bur på Strømsgodset i år.

Gustav Valsvik er nettopp hentet hjem igjen til klubben han forlot i 2016. Og er det noe som skal redde klubben fra nedrykk denne sesongen kan det være nettopp den signeringen. Ved siden av han kan både Duplexe Tchamba, Niklas Gunnarsson og Sondre Fosnæss Hanssen figurere, men vi tror at Gunnarsson starer sesongen.

Johan Hove var Strømsgodsets desidert beste spiller forrige sesong og endte opp med hele ti mål. Ved siden av Ipalibo Jack og Herman Stengel utgjør denne trioen lagets sterkeste lagdel.

Dessverre for alle som har hjertet sitt i Strømsgodset er Lars-Jørgen Salvesen ute hele sesongen med en langtidsskade. Det gjør at Fred Friday får muligheten på topp. På hver sin side av han finner vi Valdimar Ingimundarsson og Moses Mawa. Sistnevnte har mange gode kvaliteter, men har så langt i sin Eliteserie-karriere ikke vært klinisk nok foran mål.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: –
Runde 2: –
Runde 3: Lillestrøm (H)
Runde 4: Kristiansund (B)
Runde 5: Tromsø (H)
Runde 6: Brann (B)
Runde 7: Rosenborg (H), Bodø/Glimt (B)
Runde 8: Mjøndalen (B)
Runde 9: Sandefjord (H)
Runde 10: Molde (B)

Nøkkelinfo:

– Mjøndalen spiller ikke i de to første rundene, og vi anbefaler derfor ikke å legge alt for mye penger laget fra Drammen. Likevel skal vi komme med våre anbefalinger på deres spillere til når de omsider starter sesongen sin i runde 3.

Tre anbefalte kjøp

 (Sondre Fosnæss Hanssen) – 4.5 millioner:

Det er virkelig en krevende øvelse å finne aktuelle Strømsgodset-spillere per dags dato. Likevel kan Sondre Fosnæss Hanssen være aktuell. Han spilte nesten 1600 minutter forrige sesong, og er blant de forsvarsspillerne til 4.0 millioner som er nærmest en plass i laget. Det at Gustav Valsvik har kommet inn svekker mest sannsynlig sjansen hans for å få spilletid.

Viljar Myhra (keeper) – 4.5 millioner:

Viljar Myhra hadde 105 redninger og fikk ti bonuspoeng i fjor, som kanskje er et halmstrå å klamre seg til. I runde 3 og i runde 5 møter de henholdsvis Lillestrøm og Tromsø på hjemmebane, så her kan det være en mulighet til å sette Myhra i mål i disse rundene.

Johan Hove (midtbane) – 8.0 millioner:

Som nevnt var Johan Hove Strømsgodsets soleklart beste spiller forrige sesong. Med sine ti mål og tre målgivende pasninger på spillet ble det totalt 137 poeng på 20-åringen. Skulle han klare å gjenskape dette vil det være verdi til 8.0 millioner, men det er ikke mye som tilsier at han skal klare det.

Oppsummering

Strømsgodset har hatt en veldig turbulent sesongstart, og er blant de lagene som er minst aktuelle før sesongstart. Her er det ikke vits i å investere mye penger.


14 – Mjøndalen

Laget til Vegard Hansen var i likhet med i 2019 på kanten av Eliteserie-stupet ved sesongslutt i fjor. Etter en høyest spennende kvalik i romjula mot Sogndal berget Markus Nakkim dem fra nedrykk syv minutter på overtid. Mjøndalen er naturligvis blant de lagene som er tippet i det nedre sikte av tabellen også i år, så det blir spennende å se om de klarer å holde seg i Eliteserien nok et år.

Treningskamper:

Mjøndalen 5-2 Grorud – målscorere: Nakkim, Walstad, Scriven (1), Rønning Ovenstad (2)
Mjøndalen 4-0 Sandefjord – målscorere: Solholm Johansen, Brochmann, Stavås Skistad, Bækken (1)
Mjøndalen 1-4 Fredrikstad – målscorere: Brochmann (1)
Mjøndalen 2-1 Lillestrøm – målscorere: Solholm Johansen, Garnås (OG) (1)
8.mai: Mjøndalen – Sarpsborg 08

Kjøp og salg

Det salget som de fleste vil først legge merke til når det gjelder Mjøndalen er salget av Vetle Dragsnes til Lillestrøm. Venstrebacken har vært blant klubbens beste spillere de to siste sesongene, og vil merkes godt at er borte. Quint Jansen som også har spilt mye for klubben de siste årene er borte. Det de har hentet inn er ukjent for mange, men vi merker oss at Nikolas Walstad skal erstatte Dragsnes på venstrebacken.

Spillere inn:

Idar Nordby Lysgård (Skeid)
Alfred Richard Scriven (tilbake fra Asker etter lån)
Magnus Magnetun Bækken (tilbake fra Notodden etter lån)
Adrian Aleksander Hansen (tilbake fra Fram Larvik etter lån)
Nikolas Walstad (Ull/Kisa)

Spillere ut:

Alexander Betten Hansen (Fredrikstad)
Vetle Dragsnes (Lillestrøm)
Quint Jansen (kontrakt utgått)
Mathias Fredriksen (kontrakt utgått)
Vamouti Diomande (kontrakt utgått)
Andreas Hellum (kontrakt utgått)
Aristide Mutula Sagbakken (kontrakt utgått)
Jorge Miguel Vieira (kontrakt utgått)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

Makani
Skaar Eriksen – Nakkim – Solholm Johansen – Walstad
Sveen – Gauseth – Twum
Brustad – Stokke – Brochmann

Sosha Makani var en av Eliteseriens beste keepere i fjor, og det gjorde at han hadde en meget god sesong på fantasy poengmessig. Med sine 112 poeng var det kun Jacob Storevik som fikk flere poeng, som stoppet på hele 134 poeng. Han reddet tre straffer forrige sesong, så den høye poengsummen bærer litt preg av dette. Makani er Mjøndalens solreklare førstevalg på keeperplass.

På stopperplassene for Mjøndalen finner vi Markus Nakkim og Sondre Solholm Johansen som utgjør et solid stopperpar. På venstrebacken skal Nikolas Walstad prøve å erstatte Vetle Dragsnes på en best mulig måte, mens vi på motsatt side finner Syver Skaar Eriksen som kom ut fra intet forrige sesong og leverte bra for Mjøndalen.

Sentralt på midten finner vi Christian Gauseth som alltid vil være en bærebjelke for dette laget. Hans beste dager som fotballspiller er kanskje over, men man skal ikke undervurdere hvilken effekt det har på hele resten av laget at han er på banen. Foran han har vi to av lagets beste spillere i Ole Amund Sveen og Isaac Twum. Førstnevnte scoret to av tre mål i kvalikfinalen mot Sogndal og Twum leverte en god høstsesong for Mjøndalen etter overgangen fra Start.

Ute til venstre finner vi lagets kanskje beste spiller i Tonny Brochmann. Han fikk ikke spilt like mye som han hadde ønsker i fjor grunnet hjerteproblemer, men virker å være kvitt dette problemet nå. På topp har de hentet inn Benjamin Stokke fra Vålerenga, som absolutt er kapabel til å score mål i Eliteserien. Ute til høyre er ikke Fredrik Brustad den mest kliniske avslutteren, men er med sin fart fin å ha på kontringer.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: –
Runde 2: –
Runde 3: Sandefjord (B)
Runde 4: Vålerenga (H)
Runde 5: Viking (B)
Runde 6: Molde (H)
Runde 7: Bodø/Glimt (B)
Runde 8: Strømsgodset (H)
Runde 9: Kristiansund (B)
Runde 10: Odd (H)

Nøkkelinfo:

– Mjøndalen spiller ikke i de to første rundene, og vi anbefaler derfor ikke å legge alt for mye penger i Vegard Hansen sitt lag. Likevel skal vi komme med våre anbefalinger på deres spillere til når de omsider starter sesongen sin i runde 3.

Tre anbefalte kjøp

Syver Skaar Eriksen (forsvar) – 4.5 millioner:

Syver Skaar Eriksen var ukjent for de fleste på starten av forrige sesong, men fikk utover i sesongen en del spilletid på høyrebacken til Mjøndalen grunnet gode prestasjoner. Til kun 4.5 millioner kan han når Mjøndalen starter sesongen være en rotasjonsmulighet i forsvar. De har blant annet en fin kamp i runde 3 på bortebane mot Sandefjord.

Tonny Brochmann (midtbane) – 6.0 millioner:

Tonny Brochmann klarte ikke å leve opptil sine egne standarder fra 2019 forrige sesong. I 2018 ble det helt åtte mål og fire målgivende pasninger på dansken, mens det kun ble med to scoringer forrige sesong. Etter hva vi skjønner er han på straffer for Mjøndalen, og bør med en god sesong klare å komme noe i nærheten av det han leverte i 2019.

Benjamin Stokke (spiss) – 6.5 millioner:

Benjamin Stokke har blitt hentet til Mjøndalen for å bli deres toppscorer denne sesongen. Det begynner å bli en stund siden det han leverte for Kristiansund i 2017, men man vet at det er kvaliteter han har i seg. Da ble det hele ti mål og 130 poeng på fantasy for spissen. Skal Mjøndalen unngå nedrykk også i år bør Stokke være rundt et tosifret antall scoringer når vi teller opp i desember.

Oppsummering

Mjøndalen har ikke tidligere vært det mest attraktive laget å velge spillere fra, og det er de ikke i år heller. Likevel har de flere billige alternativer som når de starter sesongen sin kan gjøre en jobb for laget ditt, og det er langt ifra et utenkelig scenario at mange vil ha ønske om å bytte inn Brochmann og/eller Stokke i løpet av sesongen.


O – Tromsø

Tromsø vant OBOS-ligaen overbevisende i fjor og rykket dermed rett opp igjen til Eliteserien etter nedrykket i 2019. Under ledelse av Gaute Helstrup slapp de inn 29 mål i fjor, som kunne Lillestrøm var bedre enn. Foran sesongen ser de solide ut på papiret, og de færreste spår på forhånd at Tromsø skal rykke ned igjen denne sesongen.

Treningskamper:

Bodø/Glimt 1-1 Tromsø – målscorere: Ebiye Moses (1)
Rosenborg 1-0 Tromsø – målscorere: –
Vålerenga 3-4 Tromsø – målscorere: Yttergård Jensen, Kitolano, Espejord, Ebiye Moses (1)

Kjøp og salg

Tromsø har hentet flere spennende spillere før sesongen. Først og fremst har de fått tilbake Runar Espejord frem til sommeren i første omgang. Tomas Totland fra Sogndal og Isak Helstad Amundsen fra rivalene lenger sør vil også forsterke førsteelleveren.

Spillere inn:

Runar Espejord (på lån fra Heerenveen til sommeren)
Tomas Totland (Sogndal)
Casper Øyvann (Tromsdalen)
Ebiye Moses (HamKam)
Isak Helstad Amundsen (på lån fra Bodø/Glimt ut sesongen)

Spillere ut:

Mohammed Ahamed Jama (lagt opp)
Sakarias Opsahl (tilbake til Vålerenga uten lån)
Fitim Azemi (tilbake til Stabæk etter lån)
Erlend Ernst Blakstad Sivertsen (tilbake til Kristiansund etter lån)
Lars-Gunnar Johnsen (kontrakt utgått)
Steffen Skogvang Pedersen (kontrakt utgått)
Runar Johansen (kontrakt utgått)
Brage Berg Pedersen (kontrakt utgått)
Endre Borch Nash (kontrakt utgått)
Sigurd Grønli (kontrakt utgått)
Erlend Jacobsen (på lån til B68 Toftir ut sesongen)
Gustav Severinsen (kontrakt terminert)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

Karlstrøm
Jenssen – Gundersen – Helstad Amundsen
Totland – Berntsen – Yttergård Jensen – Kitolano – Nilsen
Ebiye – Espejord

Jacob Karlstrøm var i fjor en viktig bidragsyter til at Tromsø slapp inn så få mål som de gjorde, hvertfall på starten av sesongen. Det ble tolv rene bur i OBOS-ligaen i fjor, og Karlstrøm på nok enda noen hakk opp hvis Tromsø skal slippe inn færre enn et mål i snitt per kamp i år.

I skrivende stund er Simen Wangberg fortsatt Tromsø-spiller, men mye tyder på at han ikke er det når sesongen starter. Mange klubber i Norge er på jakt etter midtstopper og da er det naturlig at en så trygg og solid spiller som Wangberg blir ettertraktet. Det er dermed forventet at Isak Helstad Amundsen som er på lån fra Bodø/Glimt vil få mye spilletid. Tromsø har hentet Tomas Totland fra Sogndal, og det skal bli spennende å se hva han kan få til i Eliteserien. Tromsø spiller med tre bak og backene fungerer som vingbacker.

På midten finner vi gode og gamle Ruben Yttergård Jenssen som er en legende i klubben. Ved siden av han ser det ut som at Daniel Berntsen og Eric Kitolano vil figurere, der sistnevnte vil ha mest ansvar offensivt. På benken har Tromsø blant annet en spennende unggutt ved navn August Mikkelsen som har sett bra ut i de minuttene han har fått i oppkjøringen.

På topp har Tromsø flere alternativer. Runar Espejord er naturligvis den spilleren de aller fleste forbinder med dette Tromsø-laget, men Moses Ebiye bringer også en del ferdigheter til dette laget.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: Bodø/Glimt (B)
Runde 2: Molde (H)
Runde 3: Viking (B)
Runde 4: Sandefjord (H)
Runde 5: Strømsgodset (B)
Runde 6: Sarpsborg 08 (H)
Runde 7: Stabæk (B)
Runde 8: Lillestrøm (H)
Runde 9: Odd (B)
Runde 10: Kristiansund (H)

Nøkkelinfo:

– Tromsø er et av få lag som er satt opp med kamper i alle runder fra 1-30, så spillerne deres kan man sette inn i laget uten og tenke på blanke og doble runder.

Tre anbefalte kjøp

Jacob Karlstrøm (keeper) – 4.5 millioner:

Jacob Karlstrøm er den billigste keeperen som starter for sitt lag som har kamp i runde 1. Og derfor mener vi at han har god verdi. På tross av et meget tøft kampprogram i starten av sesongen med Bodø/Glimt og Molde de to første rundene har Tromsø sett solide ut defensivt i oppkjøringen. Ved å ikke bruke så mye penger på keeperplassen kan man heller spre midlene utover resten av laget.

Eric Kitolano (midtbane) – 7.5 millioner:

Eric Kitolano var blant OBOS-ligaens absolutt beste spillere forrige sesong og har dermed blitt prissatt til 7.5 millioner i årets utgave av Eliteserien fantasy. Med elleve mål og seks målgivende pasninger på 28 kamper var han en sterk bidragsyter til at Tromsø rykket opp. Den eldste Kitolano-broren er blant midtbanespilleren under de aller beste som er aktuell å ha med fra start.

Runar Espejord (spiss) – 7.5 millioner:

Alle som følger med på Eliteserien vet hvilke kvaliteter Runar Espejord innehar. Men det som alltid vil ligge ved han er hans skadeproblematikk. På tross av lite spilletid ble han hentet til Nederland. Det oppholdet har ikke fungert så langt, men det viser hvilken fantastisk fotballspiller han er. Nå som han er skadefri er det det man må gå ut fra, og da er Runar Espejord et bra spissalternativ fra start. De har et tøft kampprogram, men til 7.5 millioner er han langt billigere enn andre attraktive spisser.

Oppsummering

Tromsø er absolutt et lag det går an å velge spillere fra på starten av sesongen selv om de har et veldig tøft kampprogram. I forrige sesong og i oppkjøringen til denne sesongen har de vist at de har kommet langt siden nedrykket i 2019, og vi tror at de vil slå godt fra seg i 2021.


O – Lillestrøm

Etter over 40 år i Norges øverste divisjon tok eventyret omsider en brå vending da på mirakuløst stod opp fra de døde og sendte Lillestrøm ned i OBOS-ligaen. Under ledelse av Geir Bakke og Petter Myhre fikk de toget inn på skinnene igjen etter en trøblete start på sesongen i fjor. Med mange spennende spillere, spesielt offensivt, kan Lillestrøm absolutt bite godt fra seg denne sesongen.

Treningskamper:

Strømsgodset 2-3 Lillestrøm – målscorere: Isaksen, Krogstad, Kairinen (1)
Sarpsborg 08 0-2 Lillestrøm – målscorere: Lehne Olsen, Edh (1)
Mjøndalen 2-1 Lillestrøm – målscorere: Kairinen (1)
9. mai: Stabæk – Lillestrøm

Kjøp og salg

Hos Lillestrøm er det markante navn både på spillere inn og spillere ut. Legenden Frode Kippe har lagt opp, og spillere som Arnor Smarason og Aleksander Melgalvis har gått videre i sine karrierer. Fra Rosenborg har de hentet selveste Pål André Helland på permanent basis og Gjermund Åsen på lån ut sesongen. Får de det til å stemme kan det virkelig bli morsom fotball på Åråsen. Vi tror også at det å hente inn Vetle Dragsnes fra Mjøndalen vil vise seg veldig lurt.

Spillere inn:

Uranik Seferi (Kvik Halden)
Josef Baccay (tilbake fra Fredrikstad etter lån)
Kaan Kairinen (Midtjylland)
Charles Ezeh (tilbake fra Øygarden etter lån)
Emil Gundelach Ødegaard (tilbake fra Grorud etter lån)
Vetle Dragsnes (Mjøndalen)
Jonatan Braut Brunes (Florø)
Gjermund Åsen (på lån fra Rosenborg ut sesongen)
Igoh Ogbu (Sogndal)
Kent Håvard Eriksen (Sandnes Ulf)
Alex Craninx (på lån fra Molde ut sesongen)
Pål André Helland (Rosenborg)

Spillere ut:

Björn Bergmann Sigurdarson (Molde)
Arnor Smarason (Valur)
Frode Kippe (lagt opp)
Aleksander Melgalvis (HamKam)
Simen Rafn (kontrakt utgått)
Marius Amundsen (lagt opp)
Tryggvi Haraldsson (Valur)
Torbjørn Kallevåg (Aalesund)
Jo Coppens (Unterhaching)
Kristoffer Ødemarksbakken (Aalesund)

Forventet lagoppstilling i første serierunde:

Craninx
Ranger – Slørdahl – Ogbu – Dragnes
Kairinen – Matthew – Åsen
Gustafsson – Lehne Olsen – Svendsen

I OBOS-ligaen i fjor var det Mads Hedenstad Christiansen som stod i mål for Lillestrøm. Og selv om det førte til opprykk har Lillestrøm leid inn Alex Craninx fra Molde ut sesongen. Han har mye å bevise denne sesongen.

Forsvaret til Lillestrøm sett utenom Dragsnes har liten erfaring fra det å spille i Eliteserien. Dette kan vise seg å være en akilleshæl for kanarifuglene. Alle er klar over potensialet til Igoh Ogbu, og denne sesongen vil være en stor test for han for å se om han takler nivået.

Fra midtbanen og oppover ser det meget bra ut for Lillestrøm på papiret. Signeringen av Gjermund Åsen på lån kan potensialt bli helt enorm da vi alle husker hva han fikk til for Tromsø. Trønderen trives når et lag blir bygd rundt han slik det ble i Tromsø. På samme måte blir han kanskje bare en i mengden i Rosenborg. Kaan Kairinen og Ifeanyi Mathew har allerede vist sine kvaliteter for det norske publikum.

Det ser dessverre ikke ut til at Pål André Helland rekker seriestarten, og dermed blir det Daniel Gustafsson og Tobias Svendsen på kantene. I mellom dem finner vi Thomas Lehne Olsen som har 42 fantasy-målpoeng på sine tre siste sesonger i Eliteserien.

Kampprogram de første ti rundene:

Runde 1: –
Runde 2: –
Runde 3: Strømsgodset (B)
Runde 4: Viking (H)
Runde 5: Odd (H)
Runde 6: Kristiansund (B)
Runde 7: Haugesund (H)
Runde 8: Tromsø (B)
Runde 9: Rosenborg (H)
Runde 10: Brann (B)

Nøkkelinfo:

– Lillestrøm spiller ikke i de to første rundene, og vi anbefaler derfor ikke å legge alt for mye penger i Geir Bakke sitt lag. Likevel skal vi komme med våre anbefalinger på deres spillere til når de omsider starter sesongen sin i runde 3.

Tre anbefalte kjøp

Vetle Dragsnes (forsvar) – 5.0 millioner:

Vi tror at Lillestrøm har gjort det veldig klokt i å signere Vetle Dragsnes fra Mjøndalen. Mange vil si at han er en undervurdert spiller, og når han nå tar steget til en enda større klubb kan enda flere få øynene opp for han. På de to siste sesongene har han registrert tolv målpoeng, noe som er meget respektabelt med tanke på at han spilte på Mjøndalen. Hvis Lillestrøm får skikk på det defensive og han opprettholder poengproduksjonen kan Vetle Dragsnes bli et populært valg på fantasy i år.

Gjermund Åsen (midtbane) – 8.0 millioner:

Gjermund Åsen til Lillestrøm på lån er på papiret en av årets mest spennende signeringer. Som nevnt tidligere trives trønderen veldig godt når laget bygges rundt han. Vi tror at Åsen vil være involvert i det meste Lillestrøm foretar seg offensivt denne sesongen. På det meste har han registrert tolv målpoeng i fantasy på en sesong, og dette er tall vi tror han kan gjenskape i år.

Thomas Lehne Olsen (spiss) – 8.5 millioner:

Før sesongen i fjor forventet mange at Thomas Lehne Olsen skulle bli suveren toppscorer. Slik ble det derimot ikke, da spissen kun scoret ni mål totalt. Likevel tror vi at Lehne Olsen vil bli et bra valg utover sesongen, spesielt hvis lagets nyervervelser får det til å stemme. Med spillere som Kairinen, Helland og Åsen rundt seg vil Lehne Olsen få masser servering foran mål i år.

Oppsummering

For å oppsummere, er Lillestrøm veldig spennende offensivt og usikre bakover. Den uerfarne backrekka gjør det vanskelig å tenke seg at de vil holde nullen veldig mange ganger i år. Dette betyr derimot at de kan bli nødt til å score mange mål for å vinne kamper, og det har de definitivt spillermateriale til å gjøre.


 

Les laganalyser for resten av lagene her!