Velg denne kapteinen til Gameweek 38

Anders Fosse

Etter en sesong fylt med koronautbrudd, blankrunder, dobbelrunder og til og med en trippelrunde er vi omsider kommet frem til en fornøyelig, action-stappet håndfull med kamper som sparkes i gang samtidig på samtlige arenaer.

Vi fortsetter den gode flyten fra forrige runde (der vi fikk en målgivende fra kaptein Bruno som ikke engang var borti ballen), og kikker på rundens beste kandidater.


Mohamed Salah (CRY)

Kostnad – 12,8m
Eierandel – 41,4%
Poengform: 9 – 6 – 7 – 10 – 3 (7 per kamp)

Til tross for tre Liverpool-mål mot Burnley gikk Salah målpoengløs av Turf Moor i sesongens nest siste kamp. Vi trenger nesten ikke påpeke det engang, men da har du uflaks.

Salah kunne hatt et mål allerede etter noen sekunder, da Robertson sendte ham alene gjennom. En samlet xGI («Expected Goal Involvements» fra Opta) på 1,33 fra denne kampen tilsier også at egypteren burde hatt med seg noe herfra.

Vi tror ikke det er mangel på selvtillit eller form som slo negativt ut her, Salah viste med det rappe tilslaget mot West Brom i runde 36 at alt står bra til med skuddfoten. Dette handlet bare om tilfeldigheter.

Nå møter han laget som over hele sesongen har vært tredje verst på xGC («Expected Goals Conceded»). Hvert 61. min har Roy Hodgsons menn i snitt sluppet til det Opta regner som et forventet baklengsmål, men det skal sies at de har bedret seg litt i de siste seks kampene (hvert 67. min – niende verst).

Liverpool må vinne her for å være sikre på Champions League-plass, mens Crystal Palace kun har Roy Hodgsons verdige avskjed å spille for. Det skal man selvsagt ikke undervurdere, men det spørs om det får så mye å si når de rødkledde skrur på turboen og sender alle mann i angrep.


Patrick Bamford (WBA)

Kostnad – 6,5m
Eierandel – 42,7%
Poengform: 1 – 1 – 9 – 1 – 12 (4,8 per kamp)

En mann i form, på et lag i form, mot et bunnlag.

Bamford avslutter sesongen slik han startet den, og har nå tre målpoeng på tre kamper. Over hele sesongen har han faktisk 19,1 i xGI, femte best bak Bruno Fernandes (25,8), Salah (25,7), Kane (23,5) og Vardy (21,3).

Også den siste tiden er tallene godkjent, med 2,7 forventede målpoeng de seks foregående rundene, på et Leeds-lag som i det siste har overkjørt Spurs (3-1), Burnley (4-0) og Southampton (2-0). Samlet har laget 5,8 i xG fra de siste tre rundene, kun bak Liverpool (9,2), West Ham (6,6), Newcastle (6,6) og Crystal Palace (6,5).

Nå venter et West Brom-lag som er desidert verst på xGC-tabellen, med et forventet baklengsmål hvert 45. minutt de siste seks rundene. Statistisk er det et lite hav bak Burnley (hvert 52. min) som er nest verst.

Det skal nevnes at West Brom har møtt Leicester, Aston Villa, Arsenal, Liverpool og West Ham i denne perioden – ikke akkurat bunnlag denne sesongen – men det lover uansett ikke spesielt godt før formlaget Leeds kommer på besøk.


Michail Antonio (SOU)

Kostnad – 6,6m
Eierandel – 9,4%
Poengform: x – 13 – 2 – 2 – 9 (6,5 per kamp)

Kun Liverpool har skapt mer farligheter enn West Ham siden Antonio kom tilbake. Et behagelig kampprogram må ta sin del av æren for det, men det er liten tvil om at West Ham denne sesongen har vært et knepp bedre enn hva de har vært tidligere.

Nå trenger de bare ett poeng for å være sikret en plass i høstens Europa League, og det bør de klare hjemme foran egne fans, mot Southampton.

«The Saints» har ikke forferdelige defensive tall den siste tiden, men en xGC hvert 61. min er heller ikke noe særlig å skryte av – syvende verst i ligaen.

Siden skadecomebacket i runde 34 har Antonio hatt en xGI hvert 133. min. Det er bra, og langt bedre enn for eksempel Bamford (hvert 159. min) i samme periode, men svakere enn for eksempel Salah (hvert 99. min).


Rundens kaptein

Hva med Bruno Fernandes mot Wolves, spør du kanskje? Vi ville ikke tatt sjansen. Manchester United møter Villarreal onsdag, bare tre dager etter at de spiller mot Wolves søndag. Solskjærs menn er allerede sikret en andreplass uansett hva som skjer, og det ville vært veldig rart av Solskjær å risikere noe bare dager før han kan ta sitt første United-trofé.

I denne sesongen har vi i FantasyFans tatt minimalt med hensyn til hjemme- og bortebane. Omtrent alt av tall viser at det har mye mindre å si når publikum har vært borte.

Nå er de tilbake, og i denne artikkelen har vi gått gjennom de tre mest aktuelle kandidatene, hvorav alle har hjemmekamp. Av de tre holder vi Salah øverst, på grunn av taket, at Liverpool har noe å spille for, og med tanke på den solide formen både de og Salah er inne i nå.

Rundens kaptein: Mohamed Salah (12,8m)