Kjøp disse spillerne til runde 9 i Eliteserien Fantasy

Robert Nilsen

Vi er kommet godt i gang med årets sesong i Eliteserien. Det vi erfarer til nå er vel at lagene er like uforutsigbare som tidligere år. Sett med Fantasy-øyne kan ESF være ganske frustrerende. La oss ta et eksempel fra runde 7: Berisha herjer mot noe vi trodde skulle være et solid Vålerenga. To mål, to målgivende og tre velfortjente bonuspoeng. Jeg bytter han inn til runde 8 og gir han kapteinsbindet. Mot Sandefjord spiller han 76 minutter. Han er usynlig gjennom hele kampen, og ender opp med 14 berøringer og et ufarlig skudd.

Før sesongen ble det snakket mye om solide Rosenborg som det fristet for mange å doble bak på. På de ni første rundene har de holdt nullen én gang. Molde har tidvis vært veldig gode, men med en del rotasjon, skader og overgangsrykter er det vanskelig å vite hvem som er de rette valgene der. Ohi virker som det sikreste valget, så lenge han holder seg skadefri.

Bodø/Glimt virker fortsatt som det sterkeste laget. På hjemmebane har de levert som i fjor. Scorer mye mål og taper aldri. Det ser ut som de sliter litt mer borte, men for meg så virker Bodø/Glimt som det tryggest laget å ha tre spillere fra.

Anbefalte kjøp til runde 9

I runde 9 er det naturligvis stort sett Bodø/Glimt det snakkes om. En dobbel hjemme mot Molde og Stabæk betyr at du skal ha tre spillere fra Glimt. Ulrik Saltnes bør være i alle lag. Etter en litt treg start, har Saltnes nå gitt oss både mål og målgivende i de siste kampene. Det kommer til å fortsette.

Sondre Sørli er spiller nr 2. for min del. Har levert tre mål og fire målgivende på de ni første kampene. Kunne fort scoret alene mot Klaesson forrige runde også. Han virker som den farligste av kantene. Det er vanskeligere å velge den siste Glimt-spilleren. Det står fort mellom Erik Botheim og Fredrik Bjørkan. Bjørkan har kanskje vært Glimts beste spiller i år, og har nok fått underbetalt i form av målpoeng. Det vil nok komme framover. Botheim har også blitt bedre utover i sesongen. Mer med i spillet, hatt flere sjanser, men målproduksjonen har stoppet opp. Jeg tror målene vil komme framover også.

Rundens diff

Stabæk har også en dobbel, men er lite snakket om. Det er nok fordi den består av Vålerenga hjemme og Bodø/Glimt borte. På papiret to vanskelige kamper denne runden, men Vålerenga borte på gresset kan gi en oppside. Skytte tar nok straffer og har et godt skuddbein. Men sannsynligvis har du ikke plass på midten om du allerede sitter med to Glimt-spillere, Zachariassen og Mikkelsen som billigmann.

Kampprogram videre må man også ha i bakhodet. Viking (B), Sandefjord (H) og blanker i runde 12. Men har du en ledig plass i laget og planlegger godt kan du ta inn en forsvarer hvis du kan benke han i 10 og 12. Ottesen er den som frister meg mest. Har spilt alle kampene, kommer til en del innlegg og har notert seg for to målgivende i år.

 

Rundens kaptein

Denne runden skal du ha Glimt-kaptein. Flere spør seg om dette er en runde man kan kjøre “to kapteiner”. Mitt svar er JA. Glimt har scoret to mål eller mer i de 22 siste hjemmekampene i Eliteserien! Åtte mål mot rundens motstandere. Alle de fire jeg har nevnt kan kombineres som kapteiner, men førstevalget er Saltnes og Sørli.

Kaptein for runde 9: Ulrik Saltnes (10.4m) og/eller Sondre Sørli (9.6m)