Kjøp disse spillerne til runde 10 i Eliteserien Fantasy

Robert Nilsen

Runde 9 ble en runde der de som satt med Ulrik Saltnes fikk en meget god runde, mens de som satt med Sondre Sørli, Ola Solbakken eller Fredrik Bjørkan fikk en kjipere runde.

Nå som både Solbakken og Sørli er ute en god stund med skader, er det nok mange som må gjøre bytter på midtbanen. Å bytte direkte over til Saltnes er det mest opplagte valget om du ikke sitter med han allerede. Har du allerede brukt ditt Wildcard, kan det være lurt å bytte inn en spiller til de mye omtalte rundene 13 og 14. Da er det flere lag som har to kamper og flere lag som ikke spiller i runde 14. Her er en liten oversikt:

 

Her ser vi at lag som Haugesund, Sarpsborg, Lillestrøm og Stabæk har fire kamper på to runder. Mens Glimt, Rosenborg, Vålerenga og Brann kun har én kamp.

På midtbanen ser Kristoffer Normann Hansen (5,6m), Kristoffer Velde (8,5m) og Niklas Sandberg (7.6m) ut som de beste valgene akkurat nå. Dette er spillere som koster litt mindre enn Sørli/Solbakken og man får litt penger i banken for å kunne oppgradere angrepet.

Rundens differanse

Et lag som virkelig har kommet i gang etter en treg start er Lillestrøm. Etter tre tap på de fire første kampene, står de nå med tre seiere på rad. På topp har de en gammel Fantasy-yndling i Thomas Lehne Olsen (8,7m). Han har fire mål på de tre siste kampene, og tar vel straffesparkene nå som Pål Andrè Helland er ute med skade.

Både han og laget har sett veldig bra ut i det siste, i tillegg til at de har fire kamper i Runde 13 og 14. Møter et Brann-lag som sliter veldig, og kampprogrammet de to neste kampene er også fine. Han er bare valgt av 7,3% i skrivende stund, men det vil nok øke mye i rundene som kommer.

Rundens kaptein

I denne runden synes jeg kampen mellom Molde og Strømsgodset skiller seg ut. Her er Molde store favoritter og siden vi også får lagoppstillingen til Molde denne kampen før fristen, blir kapteinen plukket herfra. Ohi Omoujuanfo (12.0m) er i kjempeform og står nå med 11 mål på ti kamper. Han har startet ni av ti til nå, og jeg er ganske sikker på at han starter denne kampen også.

Kaptein for runde 9: Ohi Omoijuanfo (12.0m)