Kapteinsvalg til runde 12 i Eliteserien Fantasy

Robert Nilsen

Etter noen normale runder der alle har én kamp hver, skal vi nå inn i tre runder på rad som er litt annerledes. I runde 12 som kommer nå, har ikke Bodø/Glimt og Stabæk noen kamp.

Det er nok flere som sitter med Glimt-spillere og lurer på hva man skal gjøre. Glimt har heller ikke kamp i runde 14, så det kan være lurt å kvitte seg med noen om du sitter med tre stk. Fredrik Bjørkan fikk seg noe som kunne se ut som en strekk mot Legia Warszawa på onsdag. Han er nok en mann det kan være greit å bli kvitt. I tillegg er det veldig mange spisser som leverer bra i Eliteserien, så Erik Botheim er også en mann må vurdere å ta ut.

Blant forsvarsspillere vil jeg trekke fram Haugesunds Mikkel Desler (6,2m). Han står bare med et målpoeng i år, men han kommer til mange avslutninger og innlegg og vil nok øke poengfangsten. Han har til nå også fått bonuspoeng i 5 kamper, i tillegg til at han fire kamper til sammen i runde 13 og 14.

Blant angripere er det mye å velge i. Thomas Lehne Olsen (9,1m) har sju mål på de fem siste kampene. Også han har fire kamper i 13 og 14. Lillestrøm møter Vålerenga denne runden, en kamp der jeg ser for meg mye mål begge veiene.

Andre alternativer på topp er Veton Berisha (10,4m). Et lite obs her er at han gikk av med skade sist. Men siden lagoppstillingene kommer 15 minutter før frist, så rekker man å se om han starter før man tar han inn. Oddsen sier også at kampen mellom Viking og Strømsgodset blir målrik. Og her har du også et mulig kapteins-alternativ til denne runden!

Rundens diff

Brann er laget som sliter mest og ligger sist i Eliteserien. De trenger flere seire de neste kampene for å ha sjanse til å overleve i Eliteserien. Brann har faktisk tre hjemmekamper på rad nå mot Tromsø, Mjøndalen og Sandefjord.

Er det ett tidspunkt du skal hente noen spillere fra Brann, så er det nå. Jeg tror de er veldig glad for å få tilbake Robert Taylor (7,3m) som har vært borte med det finske landslaget i EM. Daouda Bamba (8,8m) har faktisk scoret i to kamper på rad, og er en mann som Brann trenger flere mål fra. Jeg ville nok gamblet på en av de to som kan være veldig fine differ, hvis Brann begynner å vinne kamper…

Rundens kaptein

Molde gikk på et overraskende tap sist borte mot Sarpsborg 08 og ønsker nok å slå hardt tilbake denne runden. De møter et Odd hjemme, også her er oddsen veldig lav for at det skal bli mye mål. Ohi Omoijuanfo (12,3) er fortsatt den som frister mest av Molde-spillerne, og med en Magnus Eikrem som er på vei tilbake fra skade så tror jeg Ohi blir matet med gode innlegg og stikkere fra godeste Wolff Eikrem. Molde ønsker nok å prøve å spille Wolff Eikrem i form til Conference League-kampene, så jeg er ganske sikker på at han får en del spilletid mot Odd.

Kaptein for runde 12: Ohi Omoijuanfo (12,3m)