Kjøp disse spillerne til Wildcard i Eliteserien Fantasy

Robert Nilsen

Runde 13 og 14 er de mest spesielle rundene denne sesongen. Flere lag har fire kamper, mens noen lag kun har én. Vi trenger en oversikt over hvordan rundene ser ut:

Her ser vi at seks lag har fire kamper. De fleste av disse lagene har man nok ikke så mange spillere fra på sitt Fantasy-lag. Har du enda ikke brukt Wildcard, så er tiden inne for å vurdere dette. Da har man mulighet til å ta inn spillerne som har flest kamper disse rundene. Her er det mange å velge mellom, og vi starter med de spillerne som man er mest sikker på skal inn.

Wildcard-lag

– Angrep

Da er det lettest å starte med angrepsspillere. Her er tre spillere som skiller seg ut. Mushaga Bakenga (9,9m) er i kjempeform om dagen. Sju mål på de fem siste kampene han har spilt. Odd har en fin dobbel mot Viking og Strømsgodset som er to av lagene som har sluppet inn flest mål i årets sesong. Den andre spilleren er Thomas Lehne Olsen (9,2m). Han står med åtte mål på seks kamper og har fire kamper framover. Den siste angriperen er Fred Friday (8,2m). Strømsgodset har to hjemmekamper i runde 13 og med manglende alternativer fra de andre lagene, tar han den siste spissplassen. Hvis du har de tre angriperne her og ikke skal kjøre Wildcard, er det veldig fristende å bruke Spissrush, som er doble poeng på alle angrepsspillerne.

– Midtbane

På midtbanen er det mange alternativer. De tre som frister mest er Johan Hove (8,1m), Kristoffer Velde (8,6m) og Kristoffer Normann Hansen (6,0m). Hansen og Velde har begge fire kamper, mens Hove frister å starte i runde 13. Det andre alternativene er Niklas Sandberg (7,5m), Oliver Edvardsen (7,0m), Vidar Ari Jònsson (5,1) og Martin Rønning Ovenstad (5,1m). Her må man ta en vurdering på om man ønsker å bruke to midtbaneplasser i Haugesund, eller om man har mer lyst på to spillere bak i banen.

– Forsvaret

I forsvaret er det greit å velge en spiller fra hvert lag med fire kamper. Her leter vi etter de beste valgene, både med tanke på målpoeng, bonuspoeng og sjansen for å holde nullen. Øverst på ønskelisten står Mikkel Desler (6,2m), Brice Wembangomo (4,5m), Igoh Ogbu (4,7m), Sondre Solholm Johansen (5,0m) og Bjørn Inge Utvik (5,5m). På keeperplass utpeker Egil Selvik (5,2m) seg. Siden budsjettet ikke blir noen problemer, kan man velge å ha to keepere. For eksempel starte Selvik i runde 13 og heller ønsker å starte Shosha Makani (5,0m) i runde 14.

Slik ville jeg satt opp laget om jeg skulle spilt Wildcardet nå. Lykke til!