Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Liverpool

Jonas Otto Jensen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

 

Hvordan gikk det i fjor?

Til tross for en skuffende sesong sportslig på banen, var det likevel noen spillere som leverte på FPL-scenen. Vår alles FPL-talisman Mohamed Salah (12,5m) leverte til de grader selv om resten av laget ikke nødvendigvis gjorde det. Med sine 231 poeng fordelt på 22 nettkjenninger, seks målgivende og 21 bonuspoeng fikk egypteren tredje mest poeng av samtlige spillere på FPL i fjorårets sesong.

Trent Alexander-Arnold (7,5m) og Andy Robertson (7.0m) leverte begge to en svakere FPL-sesong poengmessig enn året før, men de ble likevel to av de tre forsvarsspillerne med mest poeng på spillet. Folk valgte kanskje å gå andre veier underveis i sesongen på grunn av deres høye pris, mindre målpoengproduksjon enn året før, samt et mere vaklende forsvar.

Diogo Jota (7,5m) kom inn i Liverpool-laget som et frisk pust med sine ni scoringer på kun 1106 spilte minutter. Portugiseren slet dessverre med skader gjennom store deler av sesongen, noe som gjorde at gleden ble kortvarig for de som hadde hoppet på Jota-toget.

I motsatt ende av skalaen var det flere spillere som av flere ulike grunner ikke ga de høye FPL-poengene. Virgil Van Dijk (6,5m) spilte kun 370 minutter i fjor før den høyreiste nederlenderen fikk en alvorlig skade i oppgjøret mot Everton som satte han ut av spill resten av sesongen.

I forrige sesong så en også at Sadio Mane (12,0m) slet mer i takt med Liverpool-laget, og det ble mindre målpoeng på senegaleseren enn de to foregående sesongene. Han endte likevel på pene 11 mål og 11 målgivende, samt 176 FPL-poeng, men med hans prislappen var det mange som forventet mer.

 

Overganger og pre-season

Liverpool sin overgangsfilosofi gjør at en ikke alltid ser veldig mange, og store overganger mellom hver sesong. I år har de så langt kjøpt én spiller, nemlig den franske midtstopperen Ibrahima Konaté (5,5m) fra RB Leipzig. Den høyreiste 22-åringen spilte kun 14 seriekamper i fjorårets Bundesliga. Franskmannen slet hovedsakelig med en skade som hang igjen fra 19/20-sesongen, i tillegg til en ankelskade han pådro seg i desember. Det er verdt å merke seg at han også har spilt høyreback ved flere anledninger for RB Leipzig. Det er ingen tvil om at Liverpool har signert et rått stoppertalent som, om han får bukt på skadene, fort kan danne et meget godt partnerskap sammen med Van Dijk (6,5 m). Franskmannen omtales av flere som et vel så bra talent som tidligere lagkompis Dayot Upamecano, som halve Europa ville kjøpe før han ble klar for Bayern München.

Når det gjelder spillere ut har Georginio Wijnaldum dratt til PSG og Ozan Kabak endt sitt lån, og returnert til Schalke 04. Førstnevnte er mest interessant med fantasy-øyne, ettersom det trengs en erstatter inn på den midtbanen. Thiago (5,5m) eller Naby Keita (5.0m) kan for være spillere som tar hans plass i en førsteellever denne sesongen om det ikke skulle komme noen nye spillere inn portene på Anfield. Dette er likevel spillere enn bør styre unna på FPL etter min mening.

20.7 – Liverpool 1-1 FC Wacker Innsbruck (Målscorer: Divock Origi)

20.7 – Liverpool 1-1 Stuttgart (Målscorer: Sadio Mane)

23.7 – Mainz 05 vs. Liverpool

29.7 – Liverpool vs. Hertha Berlin

8.8 – Liverpool vs. Athletic Club

9.9 – Liverpool vs. CA Osasuna

Forventet lagoppstilling

Stopperplassen ved siden av Van Dijk (6,5 m) er relativt åpen, men jeg holder en knapp på Matip (5 m) fra start, med forbehold om at han er skadefri frem til sesongstart. Det er verdt å nevne at den tredje plassen på midtbanen som Thiago (5,5 m) innehar også er litt usikker. Naby Keita (5 m) er en spiller mange venter på at skal blomstre, i tillegg er evigunge Milner (5,0 m) og den meget spennende unggutten Jones (5 m) inne i mixen. I tillegg har en Jota (7,5 m) som fort kan komme inn i laget om han finner formen.

 

4-3-3

Alisson

TAA – Matip – Van Dijk – Robertson

Henderson – Fabinho – Thiago

Salah – Firmino – Mane

  

Dødballtakere

Cornere: Robertson/TAA

Frispark: TAA/Salah

Straffer: Milner/Salah

 

Anbefalte kjøp

Mohamed Salah (12,5 m) – 49,8%

«The Egyptian King» har levert 231 poeng eller mer i alle sine sesonger i Liverpool. Selv når Liverpool har perioder hvor de sliter resultatmessig, er alltid mannen til å stole på. I fjor hadde Liverpool-angriperen 52 skudd på mål, nest flest i ligaen. Han snittet på 3,68 skudd pr 90. minutt. Eierandelen er i tillegg naturligvis skyhøy, noe som gjør at en ikke kan risikere å gå uten. 22 mål og seks målgivende i fjorårets sesong, i tillegg til at han er på straffer, og så å si aldri hviles – Mohamed Salah bør være den første du setter inn i ditt draft, uansett lag på FPL.

Liverpool møter Norwich (A), Burnley (H) og Chelsea (H) i sine tre første kamper. Salah er derfor blant, om ikke det heteste kapteinsvalget til både runde 1 og 2.

 

Trent Alexander-Arnold (7.5 m) – 27,2%

Fjorårets forsvarsspiller med nest høyest poengsum, kun slått av lagkamerat Robertson (7,0 m) med 1 poeng. Trent viser at han selv i en middels sesong leverer gode tall. Med Van Dijk (6,5 m) tilbake i forsvar øker sjansene både for clean sheets i forsvar og assists på dødballer.

Differensialer

Stopperplassen ved siden av Van Dijk (6,5m) er relativ åpen, og vil nok være det utover i sesongen også, men her er det mulig å hente billige clean sheets og bonuspoeng. Både Konate (5,5m) – 4,9%, Matip (5.0m) – 0,3% og Gomez (5.0m) – 0,8% kommer til å kjempe om plassen ved siden av nederlenderen. Alle tre er skadeutsatte, men om man treffer på riktig spiller vil clean sheet-poengene med stor sannsynlighet komme nå som både Alisson (6.0m) og Van Dijk er tilbake for fullt.

En annen meget interessant spiller er Mané (12 m) – 3%. Med så lav eierandel kan senegaleseren gi deg en kjempestart på sesongen ovenfor konkurrentene dine dersom han skulle levere. Prislappen er stiv, men alle vet hva vingen er kapabel til.

 

Oppsummering med noen siste tips om laget

Liverpool kan fort være tilbake i kampen om tittelen allerede denne sesongen. Det solide forsvarsspillet de rødkledde fra Liverpool viste etter Van Dijks (6,5m) entré kan med stor sannsynlighet komme tilbake årets sesong, noe som gir muligheter for mye FPL-poeng i form av clean sheets.

Salah (12,5m) må inn i ditt lag, enkelt og greit. Egypteren er også det heteste kapteinsvalget i de to første rundene. Du bør også ha Alexander-Arnold (7,5m) ettersom taket hans er skyhøyt. De ekstra 0,5m som han koster over Andy Robertson (7,0m) vil betale seg i form av offensive returns denne sesongen, tror jeg. Det er også verdt å vurdere om en skal kjøre tre Liverpool-spillere fra start, ved å ta inn Van Dijk eller en annen defensiv asset. Dette koster, men jeg har tro på at Liverpool kommer til å ha mange «smultringer» i år.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves