Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: West Ham

Jonas Otto Jensen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Med gode sesonger av antatt svakere lag i Premier League, kommer det ofte spillerprestasjoner som gir gode Fantasy-poeng til en billig penge. West Ham er intet unntak. David Moyes bygde mye av suksessen på et solid forsvar, noe som resulterte i hele 11 rene bur. Aaron Cresswell (5,5m) leverte en bunnsolid sesong for The Hammers. Venstrebacken som startet sesongen med en prislapp på kun 5m fikk totalt 153 poeng, fordelt på 11 rene bur, 11 målgivende og 21 bonuspoeng. Cresswell ble med det den forsvarsspilleren på spillet som fikk fjerde mest poeng.

En annen spiller som ble manges yndling i fjor, var den høyreiste tsjekkeren Tomas Soucek (6.0m). Midtbanespilleren scoret hele ti mål og leverte to målgivende, i tillegg til 16 bonuspoeng. Målpoengene kom relativt spredd utover hele sesongen, så de som satt med tsjekkeren hele sesongen håvet inn totalt 147 poeng, noe som er veldig mye basert på prislappen hans som var kun på 5.0m ved sesongstart.

Souceks tsjekkiske lagkamerat Vladimir Coufal (5.0m) leverte også en meget god sesong. Det ble totalt ni rene bur, ni målgivende og 12 bonuspoeng som resulterte i pene 128 poeng. Den tsjekkiske duoen som kom til England fra Slavia Praha leverte til de grader i fjorårets sesong.

I januar-vinduet signerte West Ham Jesse Lingard (7.0m) på lån fra Manchester United. Det ble leverte fra først spark på ballen og mange hoppet Jesse-kjøret kjapt. Det ble totalt ni mål og fem målgivende pasninger for Lingard på kun 1423 minutter spilt. «Messi» Lingard leverte til de grader. Lingard er nå tilbake hos de røde djevlene, men det er flere kilder som sier at han fort kan returnere til West Ham. Dette blir spennende å se.

I tillegg leverte spillere som Michail Antonio (7,5m) med sine 118 poeng, og Jarrod Bowen (6,5m) med sine 141 poeng en meget god sesong. West Ham hadde rett og slett mange gode spillere i fjorårets FPL-sesong.

Overganger og pre-season

West Ham er kjent for å gjøre veldig mye på overgangsmarkedet, både med tanke på spillere inn og ut, men også med tanke på å bruke en del penger. I årets pre-season har de utrolig nok (foreløpig) ikke vært veldig aktive på overgangsmarkedet. Craig Dawson (5.0m) har blitt hentet permanent fra Watford etter å ha vært på lån i fjorårets sesong. Dette er London-klubbens eneste overgang.

De har kvittet seg med henholdsvis midtstopper Fabián Balbuena og tidligere Fantasy-yndling hos noen, Felipe Anderson. I tillegg er lånet av nevnte Lingard avsluttet.

Mye tyder på at West Ham går mot et mye roligere overgangsvindu enn på veldig lenge, noe som er naturlig etter en god sesong. Det er likevel å forvente at det vil komme noen nye spillere inn. Det er verdt å merke seg at Declan Rice (5.0m) stadig linkes vekk, noe som vil føre til at The Hammers fort kan ha en solid sum med penger å bruke på erstatter(e). Følg også nøye med på Lingard-situasjonen, ettersom han er veldig attraktiv dersom han skulle returnere til London Stadium.

Oversikt over treningskamper:

09.07 – Dundee 2-2 West Ham United (Målscorere: Jamal Baptiste og Jarrod Bowen)

13.07 – Northampton Town 1-1 West Ham (Målscorere: Selvmål og Conor Coventry)

13.07 – Leyton Orient 0-0 West Ham United

21.07 – Reading 0-3 West Ham (Målscorere: Selvmål, Conor Coventry og Ben Johnson)

24.07 – Celtic vs. West Ham

31.07 – Brentford vs. West Ham

07.08 – West Ham vs. Atalanta

Forventet lagoppstilling

David Moyes vekslet med å spille med en bakre firer og en bakre treer i fjorårets sesong. Det er likevel 4-2-3-1 som er skottens mest foretrukne formasjon. Pablo Fornals (6.0m) er satt opp i tierrollen, men her kan det fort komme inn en ny spiller, i tillegg til at Saïd Benrahma (6.0m) fort kan være med i mixen her.

4-2-3-1

Fabianski

Coufal – Dawson – Ogbonna – Cresswell

Rice  – Soucek

Bowen – Fornals – Benrahma

Antonio

 

Dødballtakere

Cornere: Cresswell/Bowen/Benrahma

Frispark: Cresswell/Benrahma/Rice

Straffer: Noble/Rice

Anbefalte kjøp

West Ham møter Newcastle (A), Leicester (H), Crystal Palace (A) og Southampton (A) i sine fire første kamper i kommende sesong. Her er det gode muligheter for både rene bur og flere scorede mål.

Aaron Cresswell (5,5m) – 19,3%

West Ham stiller med samme defensive spillere inn i 20/21-sesongen som i fjor, noe som gjør at The Hammers også i år kan se gode ut defensivt. Cresswell viste i fjor at han også har et skyhøyt potensial når det kommer målgivende pasninger. Backen hadde hele 207 innlegg i fjorårets sesong, noe som var syvende mest i Premier League av samtlige spillere. Dette er spiller nummer én å ha fra West Ham i mine øyne.

Vladimir Coufal (5m) – 16,8%

Tsjekkeren er litt billigere enn Cresswell, så her kan en få rene bur og målgivende til en enda billigere penge. Selv om Coufal ikke er på dødballer slik Cresswell er, ble det likevel ni målgivende i fjorårets sesong.

Michail Antonio (7,5m) – 11,4%

Det fysiske beistet av en spiller har levert varene periodevis stort sett i hver sesong han har spilt i West Ham. I fjorårets sesong hadde Antonio en xG på hele 0.64 pr 90 minutter. Spissen viser gang på gang at han kan score mot hvilket som helst lag, så lenge han holder seg skadefri. Dette er en fin spiss å ha fra start etter min mening, men skaderisikoen er alltid der.

Differensialer 

Jarrod Bowen (6,5m) – 1,5%

Vingen som kan bekle så å si alle offensive roller, leverte 14 målpoeng fordelt på åtte mål og seks målgivende på 2556 minutter i fjorårets sesong. Dette er gode tall, og det er god grunn til å tro at disse tallene kan bli enda høyere kommende sesong. Bowen er også i tillegg satt opp som hjørnesparktaker sammen med Cresswell, noe som kan gi ekstra målpoeng.

Craig Dawson (5m) – 0.4%

Midtstopperen som var på lån fra Watford i fjor var meget solid etter han kom fast inn i laget utover i fjorårets sesong. I tillegg til muligheter for rene bur, viste også Dawson seg å være målfarlig ved noen anledninger, noe som resulterte i tre scoringer på 1925 spilte minutter. Dette er ikke noe å hoppe i taket for, men mulighetene er der som en ekstra gulrot. Alt tyder på at midtstopperen er fast i laget når 21/22-sesongen sparkes i gang.

Saïd Benrahma (6m) – 0,5%

Den algeriske vingen har ikke fått alt for mye tillit av Moyes etter overgangen fra Brentford, men hver gang han er i aksjon ser man at han har noe ekstra, et potensial som bare venter på å blomstre. Han har likevel ett mål og seks målgivende pasninger på 1376 minutter, noe som gir en xA på 0,33 pr 90 minutter, og som er like mye som selveste Bruno Fernandes (12.0m). Dette er ikke direkte sammenlignbart, ettersom portugiseren har spilt så i så samtlige minutter for de røde djevlene, men de gir oss likevel en god pekepinn. Dersom det ikke kommer noen erstatter for Lingard kan denne sesongen fort være hans desiderte gjennombruddssesong i den burgunderrøde trøyen.

Oppsummering

Det er ingen tvil om at defensive spillere fra West Ham også i år kan gi gode poeng i FPL. Deres fire første kamper gir gode muligheter, og å starte med enten Cresswell eller Vladimir Coufal er virkelig å anbefale. Antonio er også en spiller som fort kan gi en del Fantasy-poeng fra start dersom han holder seg skadefri. I tillegg kan en, om ikke fra start, se om Benrahma blir fast inventar i David Moyes sin startellever utover i sesongen.

Det er viktig å merke seg at overganger og skader kan forekomme inn mot sesongstarten.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves