Fantasy Premier League 20/21 laganalyse: Southampton

Stian Angell Nilsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Ralph Hassenhüttl sitt Saints høstet 43 poeng i forrige Premier league-sesong, som ga dem en 15 plass. Noe som kan være litt skuffende da de i runde 13 lå plassert på tredje plass med lik poengsum som Leicester City.

Southampton har som kjent en offensiv tilnærming i kampene sine, ofte på bekostning av defensiv trygghet. I fjor var The Saints blant de ti beste lagene for antall scorede mål, men i samme sesong var de det laget som slapp inn nest flest (68), og kun West Brom slapp inn flere (76).

Til sammenligning hadde Sheffield United en xGC (expected goals conceded/forventet antall innslupne mål) på 70,54, men slapp inn bare 63 mål. Leeds hadde en xGC på 66,55, men slapp inn 54 mål. Southampton slapp inn seks flere mål (6,12) enn antatt for 20/21-sesongen, noe vi håper bedrer seg i neste sesong.

Overgangsvindu og pre-season

Southampton har gjennom sommeren gitt slipp på Ryan Bertrand (4,5M) som nå spiller i Leicester City. I utgangspunktet kunne dette gjøre det defensive problemet enda større, men de har sikret seg Romain Perraud (5,0M) som i fjor registrerte seg med tre mål og syv målgivende for den franske klubben Stade Brest 29. Prisforskjellen er 0,5M , men sistnevnte kan være en spennende spiller å følge med på utover sesongen.

Hasenhüttl har signert Theo Walcott (6,0M) gratis fra Everton. I fjor var Walcott på lån fra sistnevnte klubb og leverte tre mål og fire målgivende for The Saints. Spillere som kommer tilbake fra låneopphold i andre klubber er Mohamed Elyounoussi og Wesley Hoedt, der ingen har vært et direkte savn for startelleveren. Men hvem vet, kanskje det er nettopp disse spillerne som skal dra Southampton gjennom en lang sesong?

Oversikt over treningskamper:

27/07 vs Cardiff City

Forventet lagoppstilling

4-2-2-2:

McCarthy

Walker-Peters – Bednarek – Vestergaard – Perraud

Ward-Prowse – Romeu

Armstrong – Djenepo

Ings – Adams

Dødballstakere
Corner: James Ward-Prowse
Frispark: James Ward-Prowse
Straffer: Danny Ings, James Ward-Prowse

Kilde: https://www.benchboost.com/premier-league-set-piece-takers/

Anbefalte kjøp

James Ward-Prowse (£ 6,5 M) – 8,2 %

Det er ingen overraskelse at Ward-Prowse kommer som en kjøpsanbefaling når vi snakker om Southampton. Spilleren registrerte 156 poeng og 17 bonuspoeng (772bps) i forrige sesong. Dette er best blant samtlige spillerne i Southampton. De som har spilt FPL de siste årene kan skrive under på at JWP er en Fantasy-travel som de fleste har hatt inne på laget sitt i løpet av en sesong, og med god grunn.

De siste tre sesongene har James Ward-Prowse scoret seks mål i snitt per sesong og i fjor leverte han syv målgivende.

Che Adams (£ 7,0 M) – 1,6%

Fjorårets Saints-komet het Che Adams. Dette er spilleren som brettet opp armene da Danny Ings var skadet. Adams hadde en xG på 12,43, med et output på ni mål, Det er ingen overraskelse at Adams har såpass høy xG, fordi dette kan begrunnes i hans 31 skudd på mål, 43 skudd på innsiden av 16-meteren og 23 store sjanser. Til en pris på 7,0M kan Adams være et godt alternativ fra GW 8 – 12 om Ings forlater klubben, noe som gjør Che Adams enda sikrere i startelleveren.

Danny Ings (£ 8,0 M) – 3,9%

På tross av overgangsrykter, skadeopphold og alder (29 år) vil Danny Ings være DEN Southampton-spilleren du bør velge først. Dette er en spiller som de fleste har kjennskap til og som JWP kommer til å ha inne på laget én gang i løpet av sesongen.

Ings hadde en xG på 9,45 i fjor, men leverte 12 mål (!). Man skulle kanskje tro at en sentral spiss ikke leverer de store tallene for målgivende, men han registrerte fire målgivende, og kommer best ut blant alle Southampton-spillerne med 21 bonuspoeng.

En av hovedgrunnene til at Ings bare er valgt av 3,9% er ryktene om en potensiell overgang for engelskmannen. Diverse medier hevder at Danny Ings ikke ønsker å fornye kontrakten med The Saints med under 12 måneder igjen på St. Mary´s. Hvor Ings ender opp er fortsatt usikkert, men hans plass i Southampton gir nye muligheter for andre unge talenter slik som spilleren nevnt under.

Differensialer

Nathan Tella (£ 5,0 M) – 0,1%

Om ikke Hasenhüttl har andre nye spillere på blokka er det mye som tilsier at Tella kan være arvtakeren for Danny Ings. Selvfølgelig er det andre spillere i troppen som kunne spilt samme posisjon, men 22-åringen leverte en solid vårsesong i fjor og har potensialet til å bli en nøkkelspiller for Southampton.

I løpet av sine 742 minutter noterte han seg for ett mål og to målgivende. Noe som i utgangspunktet høres lite ut men betyr 4,5 poeng per 90 min.

Hans pris på 5,0 M kan vise seg å være et røverkjøp dersom Hasenhüttl gir unggutten spilletid for å utvikle seg til det potensialet han har. Hvis han i tillegg får fast plass i startelleveren forsvarer han forskjellen på 0,5 fra andre 4,5 – alternativer.

Romain Perraud ( £ 5,0 M) – 0,1%

Det er fortsatt mye usikkerhet rundt hvordan Perraud kommer til å takle Premier League, og hvilke posisjon og ansvar han får i laget. Men etter at Ryan Bertrand (5,0M) forlot klubben åpnet dette en plass i startelleveren, og dermed er det mye som tilsier at Perraud kommer til å gli rett inn på Bertrand sin plass på venstreback/vingback.

I Stade Brestois 29 har 23-åringen lagt fundamentet til å bli “den moderne backen”. Selv om sluttproduktet i fjorårssesongen for Brest ikke var særlig imponerende har Perraud mange av de kvalitetene og egenskapene som trengs for å ta nivået i Premier league. Offensivt har han en stor fordel ved å være venstrebeint som han har vist i Frankrike med innlegg og stikkere bak forsvarslinjen. Han er solid 1-mot-1 og har god løpskapasitet.

Romain Perraud er kanskje “en uslepen diamant” , men her kan jeg si som investor Øystein Stray Spetalen: “Her er det en potensiell stor oppside»

Oppsummering

Med et blandet kampprogram i starten av sesongen og usikkerhet i startelleveren er det vanskelig å komme med noen klare anbefalinger fra The Saints. Men i perioden GW 8-12 spiller Southampton tre av fem kamper hjemme på St. Mary´s med relativt lett motstand og dette gir deg tid til å studere spillere som Tella og Perraud.

Spillere som er lite nevnt i denne artikkelen må ikke tolkes som ikke-anbefalinger, men i en klubb som Southampton er det “lite” som skiller spillerne og det er vanskelig å forutsi hvordan Ralph ønsker å forme laget. Særlig når Ings sender tydelige signaler på at han ikke ønsker å forlenge kontrakten med Southampton.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves