Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Watford

Jonas Otto Jensen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Ettersom Watford ikke spilte i Premier League i fjorårets sesong, flytter vi heller søkelyset på hvordan spillere har levert tidligere på FPL, samt hva som ble levert av målpoeng og rene bur i fjorårets Championship-sesong.

Per nå er eneste spiller i troppen til The Hornets som hadde minutter i fjorårets Premier League vår landsmann Joshua King (5,5m). I fjor ble det kun 138 minutter med fotball for Everton for King, og låneoppholdet i Everton var på mange måter en katastrofe. Likevel, ser man at King har levert solide prestasjoner for Bournemouth tidligere. Det er forventet at nettopp King og Troy Deeney (5,5m) kjemper om spissplassen.

Watford hadde ingen spisser som leverte enormt antall scoringer, og det ble vekslet mellom Andre Gray (5,5m), João Pedro (5,5m) og ringreven Deeney på topp. Målpoengene kom hovedsakelig fra lynvingen Ismaila Sarr (6,5m), som noterte seg med 13 mål og ti målgivende på 39 kamper. Senegaleseren viste seg tidvis frem i sesongen The Hornets rykket ned fra Premier League, med fem mål og åtte målgivende på 2023 spilte minutter. Det er ingen tvil om dette er mannen å se til offensivt fra Watford.

Watford scoret 63 mål i fjorårets sesong, noe som ikke er veldig mye om man sammenligner med de to andre nyopprykkede lagende. Det som var mer imponerende var lagets gjerrighet bakover, noe som førte til at de kun slapp inn 30 mål på 48 kamper, soleklart minst i hele Championship. De hadde flest rene bur i fjorårets sesong, med totalt 23 stykk. Xisco bygde mesteparten av sin filosofi i fjor på ha god defensiv struktur.

Overganger og pre-season

Watford er en klubb som er kjent for hyppige utskiftinger i både spillerstall og på trenerbenken, i år er intet unntak. I tillegg til Joshua King (5,5m), finner man spissene Emmanuel Dennis (5,5 m) og Ashley Fletcher (5.0m), fra henholdsvis Club Brugge og Middlesbrough. Førstnevnte har aldri vært noen storscorer, men han leverte blant annet varene i 19/20-utgaven av Champions League for den belgiske klubben med to mål og en målgivende pasning på to oppgjør mot selveste Real Madrid. Det samme kan en si om Fletcher.

I tillegg til disse tre har de gulkledde også hentet to midtbanespillere og en back før årets sesong. De har hentet franske Imrân Louza (5,5m) fra FC Nantes, som noterte seg for ti målpoeng fra sin sentrale midtbaneposisjon i fjorårets Ligue 1-sesong. Mann nummer to er nigerianske Peter Etebo (4,5m) hentet på lån fra Stoke, som er allergisk mot målpoeng. Siste mann inn portene på Vicarage Road er tidligere Spurs- og landslagsspiller Danny Rose (4,5m). Venstrebacken har ikke levert solide prestasjoner på lang tid, men kvalitetene er der. Kan dette være sesongen han slår tilbake etter et nytt miljøskifte?

Oversikt over treningskamper:

0-0 – Watford vs. West Brom

27.7 – Stevenage vs. Watford

31.7 – Watford vs. Barnsley

7.7 – Crystal Palace vs. Watford

Forventet lagoppstilling

Venstreback, venstre indreløper og spissplassen er fortsatt posisjoner som har store spørsmålstegn i det Watford går inn i sesongen. Adam Masina (4,5m) har nok en liten fordel til å starte før Rose fra start etter en solid sesong i fjor, men dette kan forandre seg kjapt.

En av tre plasser på midtbanen er også veldig åpen. Watford har hentet Etebo og Louza, i tillegg har man tidligere Bodø Glimt-spiller Philip Zinckernagel (5,5m) som spilte seg inn i laget på tampen av forrige sesong. Dansken er dog ryktet ut på lån før kommende sesong. En har også rutinerte Dan Gosling (5.0m) og Tom Cleverley (5.0m). Jeg holder en knapp på sistnevnte fra start.

4-3-3

Bachmann

Femenía – Troost-Ekong – Sierralta – Masina

Chalobah – Hughes – Cleverley

Sarr – Deeney – Sema

Dødballtakere

Cornere: Cleverley/Chalobah/Sema

Frispark: Cleverley/Chalobah/Hughes

Straffer: Deeney/Sarr/Pedro

Anbefalte kjøp

Watford møter Aston Villa (h), Brighton (a), Tottenham (a), Wolves (h), Norwich (a) og Newcastle (h) på sine 6 første kamper. Dersom Xisco’s gutter klarer å holde noe i nærheten av samme defensive struktur som i fjor er det muligheter for rene bur i flere av disse kampene.

 

Daniel Bachmann 4,5m – 2,5%

Den østeriske målvakten hadde hele 13 rene bur på 23 kamper i fjor. Alt tyder på at dette er mannen som skal spille fast i buret til Watford. En billig målvakt som kan gi gode poeng fra start. Enten en kjører kun Bachmann eller bruker han i en form for rotasjon, kjør på, billige rene bur-poeng kan fort komme.

Ismaila Sarr 6.0m – 7,5%

Den senegalesiske vingen har ferdighetene til å kunne levere mot hvem som helst. Målpoengene kommer spredt utover hele sesongen, så dersom du skal ha Sarr i ditt lag bør han være fast i ditt lag og ikke benkes etter hvilken motstander Watford møter. Jeg vil å så langt som å si at det ikke finnes noen mer attraktive midtbanespiller til 6.0m eller mindre.

Differensialer

Dersom en ser eierandelen på de anbefalte kjøpene ovenfor ser en at alle spillere fra Watford egentlig er differensialer fra start i årets sesong. Det er likevel spillere som har enda lavere eierandel som kan gi enda flere poeng pr million.

Kike Femenía 4,5m – 0,5%

Den energiske høyrebacken noterte seg for fire målgivende i fjor, så det er først og fremst rene bur-poeng som er potensialet dersom en velger å gå for spanjolen. Kampprogrammet, samt spillestilen til de gulkledde gjør at potensialet for billige rene bur-poeng er der.

João Pedro 5,5m – 1,4%

19-åringen leverte ikke allverden til mål i fjor, og det ble bare ni mål og tre målgivende på 38 kamper. Men dersom den brasilianske unggutten får fornyet tillit kan han bli en fin og billig tredjespiss. Det kan være greit å avvente litt fra start ettersom spissplassen er litt usikker. Per nå kan det se ut som at Pedro ikke er spikret når Xisco velger sine utvalgte til seriestarten mot Aston Villa.

 

Oppsummering

Det er alltid vanskelig å vite om en skal går for spillere som ikke har spilt i ligaen tidligere, spesielt med en uprøvd spillestil på dette nivået. Det er likevel absolutt ikke dumt å prøve seg med en defensiv spiller fra start. Spesielt om en har troen på det bunnsolide defensive fundament som Xisco har innprentet etter sin ankomst til klubben. Ser en på kampprogrammet deres kan både målvakt Bachmann eller forsvarsspiller Femenía, være fine spillere å ha med fra start i en eventuell rotasjon med defensive spillere fra andre lag. Sarr kan også være en fin mann å ha på sin midtbane, men da med forbehold om at en spiller han fast ettersom målpoengene mest sannsynlig kan komme når som helst.

Watford kan absolutt gi oss noen billige FPL-poeng i år!

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves