Disse spillerne bør du ha til runde 14 i Eliteserien Fantasy

Robert Nilsen

Runde 13 ble for de aller fleste en runde med mye poeng, spesielt for de som kjørte spissrush. Nå skal vi i gang med årets mest spesielle runde. Fire lag har ikke kamp, mens hele seks lag har to kamper. Mye har også skjedd på overgangsfronten, så de fleste sitter nok med noen vanskelige avgjørelser inn i denne runden.

Hvis vi starter med å se på kampene i runde 14, er det to lag som skiller seg ut med gode kamper. Mjøndalen har Stabæk og Tromsø hjemme, mens Lillestrøm har Sarpsborg hjemme og Sandefjord borte. Her tror jeg fort man kan få mye poeng om man sitter med spillere fra disse to lagene.

Mjøndalen var uheldige/udyktige (?) i forrige runde og slapp inn mål på overtid i begge sine kamper. I denne runden tror jeg det er lurt å ha minst en forsvarer. Både keeper Sosha Makani (5,0m) og Sondre Solholm Johansen (5,0) er spillere som er veldig fristende.

Fremover i banen er det kun Martin Ovenstad (5,2m) som har levert til nå, så midtbanespilleren er den som frister framover i banen. I Lillestrøm må man ha Thomas Lehne Olsen (9,2m) som er i kjempeform. To nye mål i forrige kamp gjør at han nå er oppe i hele 11 mål i år.

Rundens differensial

Helt i bunnen av tabellen finner vi Stabæk som virkelig trenger poeng. Med to fine kamper denne runden, kan man velge en Stabæk-spiller til denne runden. Programmet videre med Kristiansund borte og Mjøndalen hjemme, gjør at man fint kan sitte videre med en spiller derfra.

Bakover i banen ser det lekk ut, så vi styrer unna forsvar og keeper. Men på midtbanen har vi Oliver Edvardsen (7,0m) som har scoret i to kamper på rad, og har fått mye tillitt på topp.  Med to fine kamper denne runden mot Mjøndalen borte og Sarpsborg hjemme, kan Stabæk fort få med seg noen sårt trengte poeng.

Rundens kaptein

Denne runden er det en mann som skiller seg ut. Nevnte Lehne Olsen er i storform. Han tar straffer og har to fine kamper. Lillestrøm som lag er også i god form og selv om de møter to lag som ikke slipper inn voldsomt mye mål, så er det fort Lehne Olsen som står for målene.

Kaptein for runde 12: Thomas Lehne Olsen (9,2m)

 

Trykk her for å lese alle laganalyser til Fantasy Premier Lerague 21/22