Fantasy Premier League 21/22 laganalyse Wolves

Skrevet av Andreas Holmsen-Ringstad

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Før forrige sesong var Wolverhampton svært populære i FPL-sammenheng. Hvis FPL-lagene ble plassert på en buss, ville Wolves-gutta vært de kuleste gutta bakerst i bussen. Raul Jimenez som lederen i gjengen med Matt Doherty som sin trofaste høyre hånd. Adama Traore som klovnen i gjengen, mens Diogo Jota ikke alltid var med på bussen – men den mest høylytte når han først var på plass.

Forrige sesong var noe helt annet. En beskjeden 13. plass var definitivt under forventning og i FPL-øyne var det enda verre. Kun 36 mål ble scoret og av disse var ti på dødball. Hvis man ser på store sjanser skapt forrige sesong, finner vi faktisk Wolverhampton helt nederst på lista med sine skarve 28. Til sammenligning hadde Liverpool som troner øverst på denne statistikken 82. Jumboen Sheffield United hadde 36. Dette gjenspeiler seg også i «expected goals» som var på 36,9. Wolverhampton fikk som fortjent fremover på banen og manglet både kreativitet og et tydelig offensivt spillemønster. De ble også hardt rammet av skader på nøkkelspillere.

Bakover på banen var det noe bedre med ti «clean sheets», men det er likevel bare nok til en 13. plass på statistikken. Rui Patricio ble den spilleren som plukket flest FPL-poeng forrige sesong med 132. Nærmest på lista var Pedro Neto (6,5m) med 124. Øvrige forsvarere ligger rundt 100 poeng, som må sies å være for lite med tanke på prisene de hadde.

Som FPL-manager ønsker du deg så mye forutsigbarhet du kan få, men her var det lite å hente. Wolverhampton tapte hele åtte hjemmekamper og vant kun syv. 25 poeng ble plukket på Molineux Stadium, mens 20 poeng ble tatt på bortebane. En av Bruno Lage sine viktigste oppgaver som ny Wolves-manager blir definitivt å forbedre hjemmestatistikken.

Overganger og pre-season

Med ny manager inn har det også skjedd en del på overgangsmarkedet så langt. Rui Patricio har gått til den «evige stad» i Italia. Ny førstekeeper er kjøpt inn – Jose Sa (5,0m). Han har spilt for Olympiakos siden 2019 etter å ha kommet fra FC Porto. Han har vunnet titler i tre sesonger på rad og ble kåret til årets keeper i den greske ligaen sesongen 2019/2020 – hvor han holdt nullen i 18 av 26 kamper. Han beskrives som en offensiv keepertype. God med ballen i beina og dominerende i feltet. Det er lite som tyder på at Wolverhampton er svekket på keeperplass.

Den første signeringen Wolverhampton gjorde denne sommeren var den colombianske midtstopperen Yerson Mosquera (4,5m). Han er kun 20 år og beskrives som en sterk, uredd og atletisk stopper med god teknikk. Definitivt en spennende spiller for fremtiden, men trolig ikke noe for FPL-managere med det aller første.

Trincao (6,0m) og Rayan Ait Nouri (4,5m) kan derimot være langt mer spennende sett med FPL-øyne. Førstnevnte er hentet på et sesonglangt lån fra Barcelona og det ryktes også om en opsjon på kjøp for 25 millioner pund ved sesongslutt. Trincao har spilt med Neto tidligere i Braga og er en spennende vingtype med et stort ferdighetsregister. Foreløpig har ikke tallene på mål og målgivende vært altfor imponerende, så her må han ta steg kommende sesong for å bli en god FPL-spiller.

Ait Nouri var på lån forrige sesong, men har nå blitt kjøpt av Wolverhampton. Bruno Lage er kjent for å ville ha backene sine høyt i banen og Ait Nouri bør ha spikret plassen på venstreback i Jonny (4,5m) sitt skadefravær. Han hadde kun ett mål og én målgivende forrige sesong, men med Jimenez (7,5m) tilbake på topp er det store sjanser for at flere av innleggene vil kunne resultere i tellende resultat. Han hadde i gjennomsnitt 3,9 innlegg per 90 spilte minutter forrige sesong.

I pre-season så langt har Wolverhampton spilt tre kamper. Den første mot Crewe Alexandra endte med et 0-1-tap. The Athletic skrev et fyldig referat fra kampen og rapporterte om en fleksibel 4-4-2-formasjon med høyt press og fokus på å spille seg ut bakfra.

Mot Real Betis valgte Lage 4-2-3-1 i en kamp ulvene vant 1-0, mens de 25. juli tapte 2-3 for Las Palmas. Jimenez har fått spilletid i de to første kampene og så skarp ut. Ait-Nouri har startet på venstrekanten i samtlige kamper. Det viser at Bruno Lage har tro på spillerens offensive kvaliteter. Mest sannsynlig er han tilbake på backplass til sesongstarten. Boly (5,0m) måtte ut med skade i kampen mot Real Betis, men foreløpig rapporteres det ikke om noe alvorlig skade.

Forventet lagoppstilling

Neto er definitivt ute, men Daniel Podence (5,5m) kan rekke sesongstarten. Isåfall er det trolig dette laget som vil starte sesongen for Wolverhampton:

3-4-3:

Sasa

Semedo – Coady – Boly – Ait Nouri

Trincao – Neves/Moutinho – Dendoncker – Podence

Jimenez – F. Silva

Med ny manager er det imidlertid vanskelig å spå laget, så her må man følge med på de siste treningskampene og pressekonferansen til Bruno Lage før første serierunde.

Dødballtakere

Forrige sesong tok Moutinho (5,0m) og Neto hjørnesparkene, mens Ruben Neves (5,5m) tok straffespark og frisparkene nærmest mål. Raul Jimenez vil ganske sikkert overta ansvaret for straffene. Han har en meget god statistikk på straffer, selv om han brant et viktig et mot Sevilla i Europa League. Skulle Neves bli solgt vil trolig Neto overta ansvaret på frispark.

Anbefalte kjøp

Rayan Ait Nouri (4,5m) – 1,1%

Det er kanskje litt merkelig å starte med en 4,5m forsvarer som per nå er eid av 1,1%, men i et Wolverhampton-lag hvor det meste er «vent og se» finner vi det beste valget fra start her etter min oppfatning.

Bruno Lage er kjent for å satse på unge spillere og har en offensiv spillestil. Han ønsker overlappende backer med stor frihet til å angripe og har blant annet jobbet med en ung Joao Cancelo (nå hos Man City). Backene han brukte mest i Benfica, Grimaldo og Almerida, hadde henholdsvis fire mål og 19 målgivende på 69 kamper og fire mål og 13 målgivende på 46 kamper. Til 4,5m kan dette være stor verdi.

Selv om det ikke ble altfor mange rene bur forrige sesong, vet vi også at Conor Coady (4,5m) og Willy Boly (5,0m) har potensiale til å stenge igjen bak. Med større mulighet for «offensiv return» er han imidlertid et bedre valg enn Coady til samme pris.

Semedo (5,0m) kan det også argumenteres for, men med 0,5 spart er Ait Nouri mannen du bør gå for om du skal ha en spiller fra Wolves. Om han i tillegg skulle starte på venstrekant, er det ren bonus.

Differensialer

Raul Jimenez (7,5m) – 3,0%

Det fornuftige valget er å vente noen runder for å se om Jimenez er tilbake i godt gammelt slag. Selv om han er erklært skadefri har han vært ute lenge. Det er også andre spisser i samme prisklasse som anses som langt tryggere valg fra start, som for eksempel Watkins, Iheanacho og Antonio. Likevel kan man ikke ignorere meksikaneren helt. Dersom du har tro på at Bruno Lage får skikk på dette laget offensivt fra start, er det meget sannsynlig at Raul Jimenez er mannen som leverer sluttproduktet.

Trincao (6,0m) – 0,7%

Neto er ute med skade og trolig ikke tilbake før i september/oktober. Det kan medføre at Trincao får mye ansvar fra start. Adama Traore (6,0m) er en sterk konkurrent til plassen, så det er utvilsomt gambling om du setter han inn fra start.

Til den prisen kan det kanskje likevel forsvares? Morgan Gibbs-White (4,5m) er også en joker som kan nevnes, da han har startet de to første treningskampene og kom inn som innbytter i den siste hvor han også tegnet seg på scoringslisten. Det er det imidlertid stor risiko for at han befinner seg på benken når sesongen startes.

Oppsummering

Wolverhampton starter sesongen med kamper mot Leicester, Tottenham og Manchester United. Derfor vil mange styre unna spillere herfra. Fra og med Gameweek 4 snur imidlertid programmet. Da er det Watford, Brentford, Southampton og Newcastle i de fire neste.

Det er sjelden lurt å planlegge bytter flere runder frem i tid. Det er også kjedelig å måtte bruke et bytte på en 4,5m-forsvarer. Ait Nouri er derfor et godt valg fra start av. Med en tøff start på sesongen blir anbefalingen herfra at man ellers styrer unna Wolverhampton-spillere fra start.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves