Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Chelsea

Skrevet av Jon Langeland Thomsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

 

Hvordan gikk det i fjor?

Chelsea hadde en berg-og-dalbane av en sesong i fjor. De startet bra med Frank Lampard som manager, men utover høsten avga de flere og flere poeng.  I januar fikk klubbeier, Roman Abramovitsj, nok og Lampard fikk sparken. Inn kom Thomas Tuchel som virkelig fikk blåst vind i seilene til London-laget. Chelsea gikk ubeseiret gjennom 14 kamper og endte på en 4. plass i ligaen i tillegg til å vinne Champions League.

Lampard og Tuchel ledet Chelsea i 19 ligakamper hver. Første halvdel av sesongen scoret laget 33 mål og slapp inn 23, mens i andre halvdel scoret de 25 mål og slapp inn så lite som 13. Dette resulterte naturligvis i at forsvarsspillerne leverte veldig gode poengsummer. Ben Chillwell (6.0m) var best i klassen med sine 139 poeng på bare 2286 minutter. Blant de offensive spillerne var det kun Mason Mount (7.5m) som leverte en god sesong. Han endte med 147 poeng, scoret seks mål og slo 7 målgivende pasninger på 2887 minutter.

Overgangsvindu og pre-season

Chelsea har så langt ikke gjort noen signeringer i sommerens overgangsvindu.

Ut dørene på Stamford Bridge har det gått en del spillere. Fikayo Tomori og Olivier Giroud har gått til AC Milan, mens Victor Moses har pakket kofferten sin og dratt til Spartak Moskva. Den unge midtbanespilleren Billy Gilmour (4.5m) har gått på lån til Norwich.

Chelsea startet sin pre-season med en vennskapskamp borte mot Bournemouth og har to kamper til planlagt før de møter Villareal i UEFA Supercup-finalen.

Oversikt over treningskamper: 

2-1 Bournemouth (Broja, Ugbo)
01.08 vs Arsenal
04.08 vs Tottenham
11.04 vs Villareal (UEFA Super-cup)

Forventet lagoppstilling

Sist sesong valgte Tuchel å rotere veldig mye på spillerne sine, noe som tidvis gjorde det vanskelig å spå lagoppstillingen. I motsetning til fjoråret er det i starten av denne sesongen god tid mellom hver kamp. Det er derfor mulig at Chelsea vil stille med det samme mannskapet i flere kamper på rad.

5-2-3:

Mendy

James – Azpilicueta – Thiago Silva – Rudiger – Chilwell

Kante – Jorginho

Werner – Havertz – Mount

Dødballtakere

Straffer: Jorginho, Mount
Frispark: Mount, Alonso, James
Hjørnespark: Mount, Ziyech, James, Chilwell

Anbefalte kjøp


Ben Chilwell (6.0m) – 13.4%
Chilwell kom til Chelsea fra Leicester før fjorårssesongen og var en stor suksess for de blå fra London.
Tre mål, seks målgivende og 12 rene bur på 2286 minutter gir et snitt på 5.47 FPL-poeng per 90. min. Rett og slett helt enorme tall fra venstrebacken. Grunnet et veldig tett kampprogram ble Chilwell hvilt i en del ligakamper i vår. Hadde det ikke vært for dette ville nok eierskapet vært mangedoblet, med god grunn. Chilwell blir fort Chelseas beste FPL-spiller i år, og bør vurderes inn på ditt lag når kampprogrammet blir grønnere.

Kai Havertz (8.5m) – 11.3 %
Havertz hadde en tung start på sin Chelsea-karriere. I starten av sesongen var det ingenting som stemte for den unge tyskeren og utpå senhøsten fikk han korona. Han slet lenge for å bli helt frisk og først ut i mars begynte man å se konturene av den fotballspilleren han egentlig er.

Spilletiden var noe sporadisk, men man fikk etter hvert se en spillesugen mann som var livsfarlig i motstanderens boks. 22-åringen var Chelseas beste spiller på slutten av sesongen og tallene viser at han hadde en forventet målinvolvering per 114. minutt (Mins/xGI). Tar tyskeren med seg formen inn i årets sesong kan vi gå en poengfull tid i møte.

Mason Mount (7.5m) – 20.5 %
Mount, med sine 2887 minutter fordelt på 36 ligakamper, har blitt en garantist for spilletid i Chelsea. Han er ikke den mest målfarlige spilleren, men man kan stole på en jevn strøm med poeng. 22-åringen endte sesongen med seks mål og syv målgivende, noe som er et målpoeng per 2.76 kamp. Når Jorginho (6.0m) ikke er på banen er det Mount som tar straffespark. Det er en fin bonus! Om Havertz øker sine minutter er han nok et bedre FPL-valg enn Mount, men forsetter Tuchel med rotasjonen er fort Mount mannen å gå for.


Differensialer

Reece James (5.5m) – 9.5%

James er en offensiv høyreback som stadig får mer spilletid i Chelsea-trøyen. 21-åringen leverte 112 poeng, ett mål, tre målgivende og holdt ni rene bur på 2367 minutter. Egentlig ganske ordinære tall, men man kan se mye uforløst potensiale i unggutten. Det er litt tilfeldig at James ikke var på banen i flere av kampene Chelsea holdt nullen (9 av 18), så med litt marginer hadde han vært i nærheten av 130 poeng. Jeg tror det er en god sjanse for at James er blant de ti beste forsvarsspillerne ved sesongslutt. Bruk gjerne starten av sesongen til å se an spilletid.

Oppsummering

Under Tuchel har Chelsea igjen blitt et av Premier Leagues aller beste lag og det er ikke utenkelig at de kan være med å kjempe om tittelen i år. Det er defensivt laget er sterkest, og man kan forvente at spesielt Chilwell vil levere varene. Offensivt er det Havertz og Mount som skiller seg ut og det overrasker ikke om de blir involvert i mange mål.

Kampprogrammet er dessverre ikke det beste. Etter den nydelige åpningskampen hjemme mot Crystal Palace venter Arsenal, Liverpool, Aston Villa, Tottenham og Manchester City i de neste 5 kampene. Det kan med andre ord være lurt å avvente Chelsea-spillere fram til Gameweek 7 til tross for at de under Tuchel har vist at de kan holde nullen og score mot hvem som helst.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves