Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Norwich

Skrevet av Stian Angell Nilsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Etter en kort visitt i Championship er nå Norwich City tilbake i Premier League. I fjor vant The Canaries serien med seks poeng, og det var mildt sagt veldig spennende helt til dommeren blåste i fløyta for siste gang. Det var lite som skilte Norwich sin hjemme- og borteform (ett poeng).

Om man dykker dypere ned i statistikken så var Norwich favoritter for samtlige offensive parametere. 73 store sjanser skapt (BCC), 5,2 skudd på mål (SoT og 1,6 mål per kamp – her er det bare Brentford som kommer bedre ut med 1,7 mål.

The Canaries hadde en sesong-xG på 78,9 mål og endte med hele 75 mål. Her var det duoen Teemu Pukki (6.0m) og Emi Buendia (AVL – 6.5m) som stod for store deler av leveransen gjennom sesongen. Pukki leverte 26 mål og fire målgivende, mens Buendia noterte seg for 15 mål og 16 målgivende. – Dessverre får vi ikke se denne duoen i aksjon denne sesongen da Emi Buendia har meldt overgang til Aston Villa.

Overgangsvindu og pre-season

På samme måte som at der er vanskelig å forutse hvordan Norwich presterer i 21/22-utgaven av Premier League, er det også vanskelig å si med sikkerhet hvilke av spillerne Daniel Farke har signert som blir sikret en startplass i elleveren.

Men med Dimitrios Giannoulis (4.5m) og Ben Gibson (4.5m) antatt usikre på grunn av skader er det potensielt noen andre spillere som peker seg ut som meget spennende i en særdeles interessant Norwich-tropp. Billy Gilmour (4.5m), Milot Rashica (5.5m), Pierre Lees-Melou (5.0m) er på papiret det nye offensive tilskuddet i Farke sinn tropp.

Til nå er det Rashica (tre mål, én målgivende) og Lees-Melou (fire mål, to målgivende) som har notert seg med målpoeng i fjorårets sesong for sine tidligere klubber, men potensialet til Gilmour er antatt av ekspertene å være skyhøyt. – Dette blir virkelig spennende! Hvem som blir Buendias erstatter er vanskelig å si, men Rashica  er en god kandidat.

I tillegg har Norwich signert Angus Gunn (4,0m) som en forsterkning til keeperteamet.

Oversikt over treningskamper:

16/07 vs King’s Lynn Town 1-3 (W)

20/07 vs Lincoln City 1-0 (W)

23//07 vs Huddersfield Town 2-0 (W)

28/07 vs Coventry City (?)

Forventet lagoppstilling

4-2-3-1:

Krul

Aarons – Gibson – Hanley – Quintillá/Giannoulis

Gilmour – Lees-Melou

             Rashica – Dowell – Cantwell

Pukki

Dødballstakere

Corner: Dowell

Frispark: Dowell

Straffer: Pukki

 

Anbefalte kjøp

Todd Cantwell (5.5m) – 2,5 %

Hele 111 FPL poeng sanket Cantwell i debutsesongen i Premier League. Dette er ikke ille for en midtbanespiller på laget som endte sist på tabellen. Det er også verdt å nevne at Cantwell liker å score mot de såkalte toppklubbene. I PL-sesongen 19/20 scoret han mot Man City, Arsenal og Chelsea.

Tallene fra Championship ( seks mål og seks målgivende) er ikke veldig imponerende, men Todd viser seg å være en viktig brikke i Farke sitt Norwich.

Milot Rashica (5.5m) – 0,5%

Mannen er et nytt tilskudd for The Canaries og kommer fra Werder Bremen. – Han er kanskje den spilleren som har fått mest hype rundt seg inn mot årets Premier League-sesong.

Tallene hans fra forrige sesong er ikke direkte imponerende, med tre mål og én målgivende. Men om man ser tilbake på 19/20-sesongen registrerte han åtte mål og fem målgivende, og sesongen 18/19 noterte Rashica seg for ni mål (!) og fem målgivende.

Med en prislapp på 5.5m kan Milot Rashica bli et røverkjøp om han klarer å fylle skoene til Buendia på høyrekanten.

Kieran Dowell (8.0m) – 0,2%

Dowell er kanskje en spiller ikke så mange snakker om, men engelskmannen registrert seg med fem mål og én målgivende i fjorårets sesong. Han har i pre-season spilt i en sentral midtbanerolle med offensiv frihet.

Det er fortsatt mye usikkerhet rundt spilletiden til Dowell, men han har lagt inn en god søknad da han scoret to mål mot King´s Lynn Town i pre-season.

Differensialer

Billy Gilmour (4.5m) – 8,7%

Gilmour er den spilleren fra Norwich som har nest høyest eierandel. Dette er nok mye på grunn av hans lave pris og gode sjanser for spilletid. Hans spillestil kan ligne på forbildene hans Luka Modric, Andres Iniesta og Cesc Fabregas. Det store spørsmålet ligger likevel ved hvor mye spilletid unggutten får.

Gilmour har et høyt potensial og kan bli en viktig brikke for Daniel Farke når The Canaries igjen skal hevde seg i  Englands tøffeste liga.

Teemu Pukki (6.0m) – 9,6%

For de som spilte FPL i sesongen 19/20-sesongen vil uttrykket “Pukki Party” ha spesiell betydning. Dette var en av de spillerne som på lik linje med Bamford i fjorårets PL-sesong kom som et friskt pust i en nokså satt FPL-template.

Finnen registrerte seg med 11 mål og tre målgivende på sine 36 kamper og var en fryd å eie. I Championship fulgte han opp målfesten med 26 mål og fire målgivende. Norwich City hadde som nevnt tidligere flest skudd på mål per kamp (5,2), flest sjanser skapt (73), nest flest mål per kamp (1,6) og høyest xG (78,9). Dette er tall som styrker Pukkis sak. – men spørsmålet er om nivået i Premier League er for tøft for et nyopprykket Norwich City.

Oppsummering

Norwich City skal virkelig få en ilddåp når de returnerer til Premier League. Med Liverpool og Man City blant sine første kamper vil de virkelig få kjenne på toppnivået i PL. Men fra runde fem kan disse spillerne vise seg å ha god verdi da kampprogrammet drastisk snur til det bedre. – Uansett er en vent og se-holdning å anbefale for disse spillerne.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves