Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Brentford

Skrevet av Stian Angell Nilsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

La oss først starte med en liten introduksjon. Brentford FC er en klubb som har huset mange nåværende Premier League – talenter, som Ollie Watkins (7.5m), Saïd Benrahma (6.0m) og Stuart Dallas (5.5m).

Brentford endte i fjor på en tredjeplass med syv-poengs-luke ned til Swansea som endte på fjerdeplass. Ikke la deg lure av The Bees sin fjorårsplassering, de leverte nemlig veldig gode offensive og defensive tall. De scoret flest mål per kamp (1.7 mål per kamp) og hadde lavest xGC ( expected goals conceded – antatt mål i mot per sesong).

Litt på samme måte som Norwich hadde Teemu Pukki (6.0m) og Emi Buendia (6.5m), så har Brentford også et power couple og de heter Ivan Toney (6.5m) og Bryan Mbeumo (5.5m). – Men de skal vi ta for oss litt senere i artikkelen.

Overgangsvindu og pre-season

Brentford sikret nylig seg den nesten to meter høye norske midtstopperen Kristoffer Ajer (4.5m) som i fjor scoret to mål og hadde fire målgivende for Celtic. Ajer kommer inn til en pris på 4.5m som jeg personlig mener er et røverkjøp om nordmannen sikrer seg en fast plass i startelleveren.

Frank Onyeka (5.0m) kan både brukes som venstre midtbane, spiss og sentralt på midtbanen. Noe som er en stor fordel for spilleren som leverte fire mål og fire målgivende.

Thomas Frank ankommer Premier League med det som på papiret ser ut som en solid tropp. Nå ser vi frem til å observere hvordan Brentford tåler belastningen i en av verdens tøffeste ligaer.

Oversikt over treningskamper:

17/07 vs Wimbledon 1-0 (Joel Valencia)
20/07 vs Boreham Wood 2-0 (Ivan Toney, Tarique Fosu)
23/07 vs Cambridge 3-1 (Ryan Trevitt, Joe Adams (straffe), Nathan Young-Coombes)
28/07 vs Man United 2-2 (Shandon Baptiste, Bryan Mbeumo)
31/07 vs West Ham 0-1
04/08 vs Southend
07/08 vs Valencia

Forventet lagoppstilling

3-4-1-2:

Raya

Ajer – Jansson- Pinnock

Roerslev – Jensen – Janelt – Ca​​nós

Ghoddos

Mbeumo –  Toney

Dødballstakere

Corner: Jensen, Mbeumo, Janelt

Frispark: Jensen, Toney, Mbeumo, Ghoddos

Straffer: Toney, Dasilva

Anbefalte kjøp

Ivan Toney (6.5m) – 31.5 %

Det er ikke ofte en spiller fra en av de nyopprykkede klubbene går rett inn i det som kalles for et  «template team” (et lag med spillere som «alle» eier), men med en eierandel på 33.1% allerede er han bare slått av eierandelen til Watkins (7.5m) som er på 35% blant spissene.

Som fjorårets toppscorer i Championship er det mye som støtter kjøpet av Ivan Toney (6.5m). Blant spillerne i Brentford leder Toney statistikken både for mål scoret (31 mål), antall målgivende (ti målgivende), skudd på mål per kamp (1.3 SoT) og store sjanser skapt (10 store sjanser). I tillegg er Toney først i køen på straffer og også farlig på frispark.

Til sammenligning er 31 mål fordelt på de 45 kampene han spilte tilnærmet lik uttelling per kamp som Harry Kane (12.5m) hadde i fjor med sine 23 mål på 35 kamper. Om Toney og Brentford takler nivået i Premier League kan vi potensielt få en reprise av prestasjonene Jamie Vardy (10.5m) hadde i sin 15/16-sesong da han presterte å score 24 mål og bidro med åtte målgivende.

Bryan Mbeumo (5.5m) – 1.3%

Med sine åtte mål og ti målgivende i forrige sesong er 21-åringen Bryan Mbeumo (5.5m) en selvskrevet spiller å ta med fra Brentford.

Er du en Fantasy-spiller som sjarmeres av statistikk så la meg presentere Mbeumo sine tall fra 19/20-sesongen også – Mbeumo leverte 15 mål og åtte målgivende!

Det er alltid skummelt å hive seg på spillere fra nyopprykkede lag, men ifølge tallene i tidligere sesonger kan Mbeumo til 5.5m være en optimal differensial-spiller i et nokså satt template.

Differensialer

Sergi Canós (5.5m) – 0.4%

Canós har ikke alltid vært populær blant Brentford-fansen, men tallene fra sist sesong kan være med på å overbevise de fleste. Ni mål og ni målgivende er veldig imponerende av 24-åringen.

Han virker å være immun mot rotasjon og skader, da han spilte alle 46 kampene i fjorårets Championship-sesong. Dette gjør Canós til et godt benkalternativ som er sikker på spilletid. Det er få som spår han til å være ligaens toppscorer eller den spilleren som bidrar med flest målgivende, men med Canós er du etter alt å dømme sikret spilletid og kanskje et sjeldent målpoeng.

Kristoffer Ajer (4.5m) – 0.4%

Nordmannen er nesten to meter høy noe som gjør han ekstremt farlig på dødballer. I fjor leverte Ajer to mål og fire målgivende sammenlagt i liga og cup. Det er vanskelig å si sikkert hvilke oppgave Ajer får av Thomas Frank, men mye tilsier at 23-åringen fra Rælingen blir en fast inventar i startelleveren.

Oppsummering

Litt som et nytt leketøy kan spillere fra Brentford virke spennende. Laget har en offensiv tilnærming i kampene sine og dette kan bevises med de 79 målene laget scoret i fjor (derav 31 mål fra Toney). The Bees kan vise til gode offensive og defensive tall fra Championship og nå blir det interessant å se hvordan Brentford tar nivået i Premier League. Ivan Toney (6.5m) og Bryan Mbeumo (5.5m) kan vise seg å være spillere med god verdi, antatt sikker spilletid og som ikke koster for mye.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves