Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Leeds

Skrevet av Jon Langeland Thomsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Leeds leverte en veldig god sesong i fjor og endte på en flott niende plass. Bielsas menn briljerte tidvis med nydelig offensiv fotball og det var kun fem lag som scoret flere mål. Mot slutten av sesongen klarte de også å levere solide defensive prestasjoner. I fasiten står det 59 poeng, 62 mål scoret og 54 innslupne mål.

I FPL var Leeds en gullgruve, spesielt for dem som tok sjansen tidlig. På topp leverte Patrick Bamford (8.0m) hele 194 poeng og latterliggjorde startprisen på 5.5m. På midtbanen fikk vi se Jack Harrison (6.0m) med en totalsum på 160 poeng, mens Raphina (6.5m) leverte 133 poeng på kun 2358 minutter. Stuart Dallas (5.5m), som i fjor var klassifisert som forsvarsspiller, fikk hele 171 poeng etter å ha spilt på midtbanen store deler av sesongen. Illan Meslier (5.0m) var spillets tredje beste målvakt med 154 poeng.

Overgangsvindu og pre-season

Så langt i sommerens overgangsvindu har Leeds hentet tre spillere. Jack Harrison har endelig gått permanent fra Manchester City etter å ha vært på lån i to år. Leeds har også hentet målvakt Kristoffer Klaesson fra Vålerenga og venstreback Junior Firpo (5.0m) fra Barcelona. Spesielt sistnevnte kan bli spennende.

Det har gått ni spillere ut portene på Ellen Road. De mest relevante er nok Ezgjan Alioski, Pablo Hernandez, Kiko Casilla og Barry Douglas som alle har gått gratis fra klubben.

Leeds har vært aktive i pre-season og har allerede rukket å spille fem treningskamper.

Oversikt over treningskamper
27.07 Guisely 2-3 Leeds (Målsorere: Crysencio Summerville, Sam Greenwood, Charlie Allan)
28.07 Blackburn 1-1 Leeds (Målscorer: Pascal Struijk. Målgivende: Harrison)
30.07 Fleetwood 2-1 Leeds (Målscorer: Charlie Cresswell)
31.07 Real Betis 3-2 Leeds (Målscorere: Bamford, Mateuscz Klich. Målgivende: Firpo)
04.08 vs Ajax 0-4
07.04 vs Villareal

Forventet lagoppstilling


4-2-3-1

Meslier

Ayling – Llorente – Cooper – Firpo

Phillips – Dallas

Raphina – Rodrigo – Harrison

Bamford

Dødballtakere

Cornere: Raphinha, Phillips
Frispark: Raphinha, Phillips, Rodrigo
Straffer: Bamford, Klich

Anbefalte kjøp

Raphinha (6.5m) – 22.4%

Raphinha ble først klar for Premier League til Gameweek 5 og gjorde seg fort bemerket. Han endte sesongen med 133 poeng, seks mål og ti målgivende fordelt på 2358 minutter. Midtbaneeleganten leverte en xG+xA (forventede målinvolveringer) på 0.54 per kamp. Rett og slett enorme tall for en spiller som hadde en startpris på 5.5m. Brasilianeren er sentral i Leeds sitt angrepsspill og som bonus tar han en god del frispark og cornere. Til tross for litt vanskelig kampprogram i starten av sesongen tror jeg at Raphina vil være verdt å ha i ditt lag allerede fra Gameweek 1.

Patrick Bamford (8.0m) – 17.7%

Bamford var spissen som alle var usikre på om i det hele tatt skulle få særlig med spilletid i fjor. Han endte på utrolige 194 poeng, leverte 17 mål og 11 målgivende pasninger. Med dette ble han den nest mest poengsankende spissen i spillet og fikk en prisøkning på hele 1.1m. Unødvendig å nevne at briten var spilleren med best verdi per brukte million?

Det er vanskelig å se at spydspissen skal kunne være involvert i like mange mål denne sesongen, men at han nå ser ut til å skulle ta flere straffespark hjelper veldig på. I et veldig konkurransedyktig spisslandskap er kanskje ikke Bamford det navnet som skiller seg mest ut fra start, men at han skal innom veldig mange FPL-lag i løpet av sesongen er det liten tvil om.

Differensialer

Jack Harrison (6.0m) – 5.5%

Harrison leverte en stor sesong som endte med 160 poeng, åtte mål og 11 målgivende på 2846 minutter. At han er priset til 6.0m er rett og slett en liten gavepakke. Grunnen til at midtbanespilleren er en differensial og ikke et anbefalt kjøp er lagkamerat Raphinha. Til tross for prisdifferansen er nok brasilianeren et bedre FPL-valg, men man skal ikke se bort ifra at en dobling med de to tidvis kan være gull verdt.

Hector Firpo (5.0m) – 1.3%
Firpo kom i sommer fra Barcelona for nærmere 15 millioner pund. Han har tidligere spilt for Real Betis og har til sammen 62 kamper i La Liga. 24-åringen er primært en venstreback, men har til tider figurert på venstrekanten. På 4422 minutter, i La Liga, har Firpo levert imponerende 16 målpoeng. Dette tilsvarer et målpoeng hvert 276. minutt.

Så kan vi stille oss spørsmålet, er Firpo verdt 0.5m mer enn lagkamerat Luke Ayling (4.5m)? Mitt svar er at det er nok er bedre å ha Ayling om man ønsker å rotere billige forsvarsspillere. Ayling sitt offensive potensiale er litt begrenset da han ofte må vikariere på stopperplass istedenfor å angripe fra sin høyrebackposisjon. Firpo derimot, virker som en målfarlig back og er sannsynligvis det beste valget når kampprogrammet blir grønnere. Perfekt å sette inn til Gameweek 5?

Oppsummering

Leeds skal nå i gang med den vanskelige andre-sesongen. Vil det gå med dem som det gikk med Sheffield United? Sannsynligvis ikke, men uten flere signeringer skal nok laget fra Nord-England slite med å gjenskape fjorårssesongens niende plass. Kampprogrammet starter ganske tøft med Manchester United, Everton, Burnley og Liverpool i de fire første kampene.

På grunn av sin nydelige pris kan det være lurt å starte med Raphina på midtbanen din. Du kommer garantert til å ville hente han tidlig uansett. Det er mange gode spissvalg i mellomsjiktet og Bamford skal nok ha en god del av poengene, i hvert fall etter hvert.

Er du en risikosøkende FPL-manager kan spesielt Firpo og Harrison være spillerne som skyter deg oppover i mini-ligaene dine. Terminlisten viser at Gameweek 5 kommer til å bli et flott tidspunkt å skaffe seg en, to eller til og med kanskje tre Leeds-spillere.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves