Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Leicester

Skrevet av Andreas Holmsen-Ringstad

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Leicester City kan se tilbake på nok en god sesong under ledelse av Brendan Rodgers. Det blir ikke Champions League kommende sesong, men minnene fra FA-cupen og løfting av pokalen blir nok ikke glemt på mange år.

På et vis var det illustrerende for sesongen at Leicester vant et trofè i London. De var nemlig klart bedre på bortebane enn hjemme på King Power Stadium. Hele 38 poeng og kun tre tap ble fasiten borte, mens det hjemme ble plukket beskjedne 28 poeng og så mye som ni tap. Det holdt til 5. plass på tabellen.

Jamie Vardy (10,5m) var som vanlig mannen som plukket flest poeng i Leicester med sine 187 poeng. Han var også den spilleren på hele Fantasy som hadde flest store sjanser forrige sesong (34). På slutten av sesongen var det imidlertid Kelechi Iheanacho (7,5m) som var det beste valget. Fra februar og ut sesongen leverte han 12 mål og to målgivende. Med 0,70 mål per spilte 90 minutter var han faktisk den spissen som gjennom sesongen leverte best målt opp mot spilletid og antall mål.

Fremover på banen ble det scoret hele 68 mål og det var kun Manchester-lagene som scoret flere. «Expected goals» var 56,1, og viser at Leicester har gode avsluttere på topp. Leicester fikk 12 straffespark forrige sesong, som var det høyeste antallet i ligaen. De scoret på ti av dem.

Bakover på banen ble det 11 rene bur. Det er helt ok, men ikke noe mer enn det. De slapp til 69 store sjanser imot, som er et ganske høyt tall (9. plass). Det skal sies at det var på slutten av sesongen det raknet litt bakover. Over en tredjedel av baklengsmålene kom på de siste ni kampene. Etter West Bromwich i runde 32 ble det ikke en eneste smultring for Kasper Schmeichel & Co.

Overganger og pre-season

Leicester City har som vanlig håndtert overgangsvinduet på en meget god måte så langt. De har vært raskt ute med å sikre seg attraktive spillere som det med rette kan knyttes store forventninger til.

Patson Daka (7,5m) kommer fra Red Bull Salzburg etter en kjempesesong hvor han leverte pene 27 mål på 28 kamper. Han er kun 22 år og antas å være hentet inn for å erstatte Vardy på sikt. Han er på ingen måte noen «one-season-player», da han leverte 24 mål sesongen før. Det er også verdt å bemerke at kun en av de 27 målene han scoret i fjor var på straffespark. Han har stor fart og er meget god på å posisjonere seg i feltet. En skikkelig målsnik. En svært spennende tilvekst til Premier League.

Boubakary Soumaré (5,0m) er hentet fra Lille. En meget sterk signering, men den defensive midtbanespilleren er ingenting å vurdere på Fantasy. På de fire siste sesongene i Ligue 1 har han én scoring og to målgivende. Det sier det meste.

Ryan Bertrand (5,0m) kommer fra Southampton og vil konkurrere om en plass på venstrebacken. Det begynner å bli noen sesonger siden han var et ok valg på Fantasy. De to siste sesongene har han ett mål og to målgivende. Er heller ikke garantert 90-minuttere på jevnlig basis, så her er det bare å styre unna fra start.

Per nå har ikke Leicester City solgt noen av sine nøkkelspillere, men det har vært litt rykter rundt James Maddison (7,0m). Tiden vil vise om det blir spillersalg eller ikke. Troppen per nå ser meget sterk ut. Det er også forventet at det vil bli hentet inn en midtstopper.

Oversikt treningskamper:

24.07 vs. Burton 0-0

28.07 vs. Wycombe 0-1

31.07 vs. QPR 3-3 (Mål: Dewsbury-Hall, Daka, Ihenacho. Målgivende: Daka, Albrighton, Daka)

04.08 vs. Villareal 3-2 (Mål: Söyüncü, Barnes, Perez. Målgivende: Bertrand * 2, Dewsbury-Hall)

07.08 vs. Man City

Forventet lagoppstilling

Det er usikkert hvilken formasjon Brendan Rodgers vil velge. Han har en bred tropp og mange gode alternativer i alle ledd. Med tre såpass gode stoppere tror jeg planen var å spille mye med tre bak, men med skader på Wesley Fofana (4,5m) og Johnny Evans (5,5m) vil det nok bli en bakre firer i starten. Her vil det garantert bli mye rotasjon sesongen gjennom. Både av formasjon og spillere. Ikke musikk i ørene til oss Fantasy-spillere.

4-4-2

Schmeichel

Pereira – Ndidi – Soyuncu – Castagne

Maddison – Tielemans – Soumaré – Barnes

Iheanacho – Vardy

 

Dødballtakere

Cornere: Maddison/Tielemans

Frispark: Maddison/Tielemans

Straffer: Vardy

Anbefalte kjøp

Første anbefaling skulle egentlig være Fofana til 4,5m, men etter en horribel takling i treningskampen mot Villareal er han ute lenge med skade. «Little Wes» som han kalles blant fansen ble kåret til årets unge spiller forrige sesong og til den prisen på Fantasy var han inne på mange lag. Nå er han dessverre uaktuell.

Harvey Barnes (7,0m) – 7,1%

Litt undersnakka vil jeg påstå og det gjenspeiles også i en lav eierandel. Mulig det er fordi han er på vei tilbake fra skade, men han har startet de to siste treningskampene. Tegnet seg på scoringslisten mot Villareal og det rapporteres at han så veldig skarp ut.

Prisen er fin med tanke på at han leverte ni mål og fire målgivende forrige sesong – på 25 kamper. Han har også et bredt repertoar å spille på. Fem mål ble scoret med høyrefoten. Fire mål med venstrefoten. Ung spiller som har hatt en fin utvikling under Brendan Rodgers. Det tror jeg vil fortsette også denne sesongen.

Kelechi Iheanacho (7,5m) – 12,7%

Kjøpet av Daka og det faktum at Iheanacho tidligere har variert mye i prestasjonene er egentlig de eneste grunnene til å ikke ha han på laget ditt. Dersom han fortsetter denne sesongen slik han avsluttet den forrige tar det ikke lang tid før han er en «must-have».

Som nevnt tidligere i analysen var han den spissen som gjennom sesongen leverte best målt opp mot spilletid og antall mål. Vil garantert starte sesongen som førstevalg og den potensielle oppsiden med å ha han inne på laget er stor. Skulle Daka stjele mange minutter av hans spilletid er det flere andre gode alternativer på andre lag i samme prisklasse du kan bytte over til (Watkins, Antonio etc.).

Differensialer

Timothy Castagne (5,5m) – 3,7%

Startet forrige sesong meget godt og var mye i motstanders boks. To mål og tre målgivende ville trolig vært langt høyere om han holdt seg skadefri gjennom hele sesongen. Skapte også 25 sjanser for sine lagkamerater, som er gode tall med 2345 minutter spilt. Dersom Brendan Rodgers velger å spille mye med vingbacker denne sesongen, kan Castagne være et godt valg. Ricardo Pereira (5,5m) må også nevnes, men i fjor var det belgieren som så farligst ut offensivt.

James Maddison/Youri Tielemans (7,0m og 6,5m) – 11,4% og 4,3%

På midtbanen finner du flere spennende valg enn Barnes. Her gjelder det å treffe på tidspunktet, så kan du plukke mye poeng. Maddison og Tielemans endte begge på 133 poeng i fjor, mens Barnes fikk 126 poeng. Hadde prisen vært den samme, ville jeg nok ikke tatt med Tielemans her, men 0,5m spart kan være gull verdt. Her gjelder det først og fremst å se Leicester sine kamper og om en av disse virker å være på vei mot storformen være rask med å få spilleren på. Det kan du tjene mye poeng på. Barnes er nok mannen jeg går for om det blir en midtbanespiller fra Leicester fra start, men begge disse er også gode valg.

Jamie Vardy (10,5m) – 9,0%

Plukket tross alt flest FPL-poeng for Leicester forrige sesong, så han må tas med. Vil likevel kategorisere han som en differensial med en såpass stiv pris. Jeg vil mene at Ihenacho per nå fremstår som et bedre valg, men dette kan selvfølgelig snu i løpet av sesongen. Den store fordelen med Vardy er hans posisjon i laget som spikret førstevalg og at han tar straffer. Daka vil nok først og fremst stjele spilletid fra Iheanacho om han slår til allerede i første sesongen i engelsk fotball.

Oppsummering

Leicester City har mange spennende valg på Fantasy denne sesongen. Den store ulempen er at troppen er såpass solid at det trolig vil bli en del rotering. Den såkalte «Pep-roulette» i Manchester City kan fort få en sterk konkurrent. Derfor vil mye handle om «timing». Treffer du på spillere her på de rette tidspunktene, vil det garantert være mye poeng å hente.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves