Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Burnley

Skrevet av Stian Angell Nilsen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

I fjor slapp Burnley inn 54 mål, det er like mange mål som nyopprykkede Leeds United slapp inn. Laget slapp til 570 skudd, derav 187 skudd på mål.  Kan vi fortsatt si at Burnley er et trygt lag å hente keepere eller forsvarsspillere fra? Om vi skal ta beslutningen basert på tallene som er presentert ovenfor blir jeg er usikker. Men selv om laget slapp til mange sjanser holdt de nullen 11 ganger i fjor, som er like mange ganger som West Ham United, Leeds United og Leicester City.

The Clarets produserte kun 130 skudd på mål og det var bare West Bromwich og Sheffield United som produserte færre skudd på mål med henholdsvis 112 og 99 skudd.

Det er dessverre lite å feire da Burnley FC til slutt landet en 17. plass i fjorårssesongen, men dette gir oss som Fantasy-spillere mange gode og rimelige alternativer.

En annen ting vi kan finne trøst i er at Burnley er et relativt sikkert lag i Premier League. Det er absolutt ingen toppklubb, men en sikker traver som har vært i toppdivisjonen i England siden 2016.

Overgangsvindu og pre-season

Det oser ikke pengesløseri i sommervinduet til Sean Dyche, men noen forsterkninger har han karret til seg. Nathan Collins (4.5m) og Wayne Hennessey (4.5m) er klubbens nye signeringer og begge ser ut til å være tiltenkt en reserverolle i The Clarets.

Det er lite som tilsier at disse spillerne kommer til å få nok spilletid til at de kan vurderes som Fantasy-alternativer, men de er verdt å nevne.

Av spillere som har forlatt klubben har vi Ben Gibson (Norwich – 4.5m), Bailey Peacock-Farrell (Lån – Sheffield Wednesday), Jimmy Dunne og Robbie Brady.

Oversikt over treningskamper:

16/07 vs Rostov (utsatt)

24/07 vs Oldham 2-0 (J. Rodriguez, L. Richardson)

27/07 vs Blackpool 1-0 (B. Thomas)

31/07 vs Tranmere 2-1 (A. Barnes, D. McNeil)

31/07 vs Nottingham Forest (utsatt)

Forventet lagoppstilling

4-4-2:

Pope

Lowton – Tarkowski – Mee – Taylor

Brownhill – Westwood – Cork – McNeil

 Barnes – Wood

Dødballstakere

Corner: Brownhill, McNeil

Frispark: Westwood, McNeil

Straffer: Bernes, Wood

Anbefalte kjøp

Chris Wood (7.0m) – 2.8%

Mannen, myten og legenden Wood er den første på blokka når vi kommer med anbefalinger fra Burnley. Hva sier disse tallene her deg; 10,10,14 og 12?  Jo, det er målene denne mannen har scoret hver sesong siden 2017. I fjor hadde Wood en xG (Expected goals – antatt mål scoret) på 15.16 mål og da vil jeg si at 12 mål for sesongen er relativt grei uttelling.

Wood er en målmaskin i et nokså “traust” lag. I fjor hadde han 70 skudd totalt med 39 av dem på mål. Dette er bedre enn henholdsvis Jamie Vardy (38 skudd på mål), Roberto Firmino (34), Timo Werner (32), Danny Ings (27) og Kelechi Iheanacho (25).

I tillegg deler Wood straffeansvaret med spisskollega Ashley Barnes (5.5m) som var mye ute av fjorårets sesong på grunn av skade. Wood er en sikker 90-minuttermann som absolutt kan være et godt valg for din startellever.

Matthew Lowton  (4.5m) – 3.0%

For å få råd til premiumspillere som Mohamed Salah (12.5m) og Bruno Fernandes (12m) må man ha et par billigere spillere i troppen sin og gjerne spillere som er sikret spilletid.

Lowton spilte 34 av 38 kamper der han i to av kampene (GW2, GW3) var på benk. I GW4 og GW5 var han ute med en kneskade. Etter dette har han spilt samtlige kamper og 90 minutter. I den tiden registrerte han seg med ett mål og én målgivende.

Først og fremst er Lowton en relativt billig spiller som kan fylle benken din, men han fungerer også godt som en rotasjonsspiller sammen med for eksempel en Brighton-spiller.

Her kan du potensielt få rotasjonen: BHA(H) / WAT(H) / LEE(H) / BRE(A) / ARS(H)

Differensialer

Ashley Westwood (5.5m) – 0.7%

Ashley Westwood er priset til 5.5m og i fjor endte han på 112 poeng. Han leverte tre mål og fire målgivende forrige sesong. Dette gjør han til den spilleren som leverte nest best blant midtbanespillere til 5.5m eller mindre. Kun slått av Matheus Pereira hos West Brom.

Litt som Wood (7.0m) er ikke Westwood en av de mest spennende spillerne i spillet, men om du er usikker på hvilke spillere du skal velge i årets utgave av Fantasy Premier League kan i det minste vi forsikre deg om at Westwood  er sikker som banken når det gjelder spilletid. Han spilte 3410 minutter av de totalt 3420 i fjorårets sesong.

Oppsummering

Burnley FC er ikke fest og glamour, men heller en varm bolle med havregrøt. Du får spillere  som er sikret å spille 90 minutter til en billig penge. I tillegg fungerer mange av spillerne som gode rotasjonsspillere kombinert med andre. Og kanskje det viktigste; de gir deg pengene du trenger til premiumspillerne “alle” skal ha. Med et kampprogram som er relativt godt, kan disse spillerne være på laget ditt helt frem til et eventuelt Wildcard.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves