Fantasy Premier League 21/22 laganalyse: Aston Villa

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Hver dag fremover mot Gameweek 1 vil vi servere deg fyldige analyser av hvert lag i Fantasy Premier League. Hvilke spillere bør du kjøpe? Hvilken formasjon vil de spille i? Hvem tar cornere? Les videre for å få svar på disse spørsmålene og enda flere.

Hvordan gikk det i fjor?

Etter at Aston Villa holdt på å rykke ned i 19/20-sesongen var det ikke mange som trodde at de skulle levere en så god sesong som de leverte i fjor. De endte til slutt på 11. plass etter å ha vært med i kampen om Europa-plasser veldig lenge. De scoret 55 mål og slapp inn 46, noe som resulterte i en målforskjell på + ni.

Deres argentinske målvakt Emiliano Martínez (5.5m) leverte en helt hinsides sesong og sto til slutt igjen med hele 186 poeng! Spilleren som ble solgt fra Arsenal hadde tredje flest redninger av samtlige målvakter i fjor med sine 152 redninger totalt.

Aston Villa hadde hele 15 rene bur i fjor, noe som var tredje mest i ligaen. Dette resulterte i at flere spillere fra forsvaret leverte gode summer. Matt Targett (5.0m) med 138 poeng, Tyrone Mings (5.0m) med 128 og Ezri Konsa (5.0m) med sine 119 poeng ga alle som valgte å gå med defensive spillere fra Aston Villa meget gode poeng til en billig penge i fjorårets sesong.

Ollie Watkins (7.5m) leverte til de grader i fjorårets sesong. Spissen som kom fra Brentford, leverte hele 14 mål og ni målgivende i sin første Premier League-sesong. Dette resulterte i hele 168 Fantasy-poeng.

I tillegg til dette hadde en Anwar El Ghazi (6.0m) som leverte ti mål på kun 1604 spilte minutter. Nederlenderen viste at når han spiller er han en spiller å kunne regne med. Vingen er i tillegg førstevalg på straffer, noe som gjør at mannen med fortid i Ajax kan gi et godt antall poeng også i år dersom han spiller.

Overganger og pre-season

Norwich-vingen Emiliano Buendía (6.5m) har blitt hentet rett foran nesa til Arsenal. Argentineren leverte syv målgivende og ett mål sist Norwich var oppe i Premier League. I fjor ble det hele 15 mål og 17 målgivende på 39 kamper i Championship. Det er ingen tvil om at dette er en signering som kan gi Aston Villa en ny dimensjon i angrep, og som kommer til å gå rett inn i startelleveren til Dean Smith.

De burgunderrøde har også hentet hjem igjen den nybakte Serie A-mesteren Ashley Young (5.0m) fra Inter. Kanten/backen med mange år bak seg i Manchester United er nok først og fremst hentet som en reserve, men det blir spennende å se om veteranen spiller seg inn på en av backplassene i løpet av sesongen.

Leon Bailey (6.5m) er nok en nyervervelse på Villa Park. Jamaicaneren er en spiller med et skyhøyt toppnivå, som en har sett flere ganger i Bayer Leverkusen. Vingen leverte ni mål og ni målgivende pasninger på 30 kamper i fjorårets Bundesliga. I tillegg ble det fem mål og to målgivende på åtte opptredener i Europa League. Det er ingen tvil om at Aston Villa har hentet en meget spennende spiller som mange mener er en hylle over klubbens tidligere signeringer. Spennende, rett og slett!

Danny Ings (8.0m) ble plutselig presentert klar for Aston Villa, uten at noen rykter om dette hadde sirkulert. Den engelske spissen er en målgarantist så lenge fysikken holder stand. I fjor ble det 12 mål og fire målgivende pasninger, samt 21 bonuspoeng på 2172 minutter, noe som resulterte i 131 poeng. Sesongen ble litt preget av skader, som mange ganger tidligere. Axel Tuanzebe (4.5m) har også signert på lån ut sesongen fra Manchester United.

Jack Grealish har signert for den blåe delen av Manchester. Dette etterlater et stort tomrom på laget til Aston Villa i kommende sesong. Kan Bailey, Buendía og El Ghazi fylle dette tomrommet?

Oversikt over treningskamper:

21.07 – Walsall 0-4 Aston Villa (Målscorere: Watkins – Målgivende av Buendía, Watkins – Målgivende av Buendía, Philogene-Bidace – Målgivende av Wesley & Ramsey)

24.07 – Stoke 2-0 Aston Villa

31.07 – Bristol City 0-3 Aston Villa (Målscorere: Philogene-Bidace – Målgivende av Watkins, Konsa & Watkins – Målgivende av El Ghazi)

Aston Villa 3–1 Salernitana (Målscorere: El Ghazi – straffe fremskaffet av Watkins. Ings – målgivende Philogene-Bidace, Young)

Forventet lagoppstilling

Laget til Dean Smith kan ganske tidlig ut i kommende sesong bli endret ettersom det har kommet flere nye spillere inn. I pre-season har Jacob Ramsey (4.5m) spilt i tier-rollen. På sikt kan en fort tenke seg at Bailey og Ings kommer relativt kjapt inn i startelleveren. Det mest naturlige blir da at Watkins kommer til å spille på en av kantene og Bailey da eventuelt kommer inn på kanten for El Ghazi. Det blir meget spennende å se hvem som kommer til å spille i tierrollen, eller om det legges om til en ny formasjon.

4-3-3

Martínez

Cash –  Konsa – Mings – Targett

McGinn – Luiz

Buendía – Ramsey – El Ghazi

Watkins

 

Dødballtakere

Hjørnespark: El Ghazi/Traore/Targett/ Buendía

Frispark: Traore /El Ghazi/Targett

Straffer: El Ghazi/Ings/Watkins

Anbefalte kjøp

Kampprogrammet til Aston Villa er meget pent de tre første kampene. Med Watford (B), Newcastle (H) og Brentford (H) har fort laget fra Birmingham de tre beste kampene på papiret fra GW 1- GW 3.

Emiliano Buendía 6.5m – 13,4%

Argentineren leverte til de grader i fjor for Norwich. Han leverte 3.1 nøkkelpasninger per 90 minutter spilt. Av Norwichs 75 scorede mål, var argentineren direkte involvert i hele 32 av disse. Han noterte seg også for 2 målgivende i sin første treningskamp, og det ser ut som at argentineren og Watkins allerede har funnet tonen sammen på banen, noe som gi mye målpoeng på begge to.

Ollie Watkins 7.5m – 31,9%

Som nevnt tidligere i artikkelen leverte spissen hele 168 Fantasy-poeng i fjor. Dette til tross for at Grealish var skadet i en god del kamper. Med både Bailey og Buendía bak seg i årets sesong, i tillegg til et meget pent kampprogram de tre første rundene, kan en se store poengsummer fra spissen. Watkins hadde sjette høyest xG (expected goals/forventet mål) i fjorårets sesong, noe som jeg har troen på at kan blir enda høyere i årets sesong dersom det skulle klaffe for Aston Villa. Det kan dog være verdt å merke seg at Watkins fort kan bli omplassert til kant nå som Danny Ings har blitt signert, noe som vil gjøre han litt mindre interessant for noen.

Differensialer

Anwar El Ghazi 6.0m – 0,8%

Bertrand Traoré (6.0m) er i en relativt åpen konkurranse med El Ghazi om den ene kantplassen i startelleveren til Dean Smith, men jeg holder en knapp på sistnevnte. Målproduksjonen per 90 minutter, i tillegg til at han er på straffer, gjør El Ghazi til et meget spennende valg dersom han skulle spille fast. I fjor hadde El Ghazi en xG90 (forventet mål/expected goal pr 90 minutter) på 0,50. Dette er høyere enn lagkompis Watkins. Det er verdt å merke seg at Bailey kan fort kan benke nederlenderen utover i sesongen.

Ezri Konsa 5.0m – 1,2%

Forsvarsspilleren leverte en meget solid sesong i fjor som stoppermakker til Tyrone Mings. Konsa er spikret i laget til Dean Smith, og dersom Aston Villa opprettholder sin defensivt gode struktur som de i hadde i fjor, kan en fort få billige rene bur-poeng.

Konsa har også vist seg farlig på dødballer ved flere anledninger, selv om en ikke kan forvente veldig mye målpoeng. Dersom en skulle gå for en defensiv spiller fra Aston Villa som spiller så å si samtlige minutter, med en veldig lav eierandel, er dette mannen å gå til.

Leon Bailey (6.5) – 1%

Vingen som kan spille på begge sider har levert for Bayer Leverkusen, og det er mange som tenkte at jamaicaneren egentlig kunne gått til en klubb som er på en hylle høyere enn Aston Villa, med all respekt til Birmingham-klubben. Dersom Bailey får ting til å klaffe kan det bli meget artig på Villa Park utover i sesongen. Det er dog smart å vente litt, ettersom som mye tyder på at han ikke er i startelleveren fra start.

Oppsummering

Aston Villa er et av lagene som kan levere meget gode FPL-poeng kommende sesong til en relativt billig penge. Med tre fine kamper fra start kan det være verdt å ha en til to spillere fra Birmingham-laget. En forsvarsspiller, samt Buendía eller Watkins er spillere jeg anbefaler å starte årets FPL-sesong med. Bailey og Ings er spillere som en bør følge med på fra start, ettersom disse kan gi gode FPL-poeng utover i sesong når de kommer inn i startelleveren.

Det kan fort komme enda flere spillere inn portene på Villa Park ettersom Grealish nå etter alle solemerker er solgt til Manchester City.

Les alle laganalysene her:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves