10 spillere du må ha til Fantasy Premier League 21/22

Skrevet av Jon Langeland Thomsen

Fantasy Premier League 20/21-sesongen sparkes snart i gang og her skal jeg gi dere 10 spillere som bør vurderes fra start på ditt lag.

Pre-season er nå over og vi har fått dannet oss et bilde av hvem som har størst sjanse til å starte sesongen med et smell. Jeg anser Liverpool og Manchester United som de to lagene det er best å starte med flere spillere fra. Her finner vi kaptein-emner og spillere som rett og slett ser underpriset ut. Blant lagene med de beste billige spillerne skiller West Ham og Brighton seg ut. Det kan være lurt å starte sesongen med et par av disse gutta.

Kjøp disse spillerne til Gameweek 1

Mohammed Salah (12.5m) – 49.6%

Den egyptiske kongen leverte en, for han å være, skuffende sesong i fjor med 22 mål og seks målgivende. Salah leverte og sin dårligste totalsum på 4 sesonger med 231 poeng. Med et slikt bunnivå er det klart at han må med. Salah er straffetaker og hviles så og si aldri. Liverpool møter Norwich (A) og Burnley (H) i sine to første kamper, og vi vet alle hvem som da blir den mest populære kapteinen.

Bruno Fernandes (12.0m) – 46.4%

244 poeng, den spilleren med flest poeng i spillet fjor. 18 mål og 14 målgivende. En trygg kaptein når Salah har vanskeligere kamper. Den nye prisen til Bruno på 12.0m gjenspeiler det han leverte, men vil han klare å gjenskape dette også i år? Det ser i hvert fall lovende ut fra start i et pent kampprogram.

Med en xG på 15,4 og en xA på 11,0 kan man argumentere for noe overprestering, men statistikken gjenspeiler i stor grad det som faktisk ble levert på banen. Usikkerhet rundt Harry Kane (12.5m) og Kevin De Bruyne (12.0m) gjør Fernandes til en trygg premium-spiller å starte med.

Trent Alexander-Arnold (7.5m) – 30.6%

Fjorårets forsvarsspiller med nest høyest poengsum, kun slått av lagkamerat Robertson (7.0m) med ett poeng. Alexander-Arnold viser at han selv i en middels sesong leverer gode tall. Med Virgil Van Dijk (6.5m) snart tilbake i forsvar øker sjansene både for rene bur og målgivende pasninger på dødballer. Om ikke skader eller sykdom ødelegger, kommer den offensive høyrebacken til å bli en av de store poengkongene, også denne sesongen.

Luke Shaw (5.5m) – 52.7%

Luke Shaw tok store steg etter at han fikk konkurranse fra Alex Telles (5.0m) på venstrebacken. Cheeseburgere ble byttet ut med helsekost og Stressless-en ble byttet ut med tredemølle. Dette førte til at Shaw endelig ble det Fantasy-valget vi har ventet på at han skulle bli.

Totalsummen i fjor ble på 124 poeng og det ble levert ti rene bur, ett mål og fem målgivende. Jeg mener vi kan forvente en økning i alle disse tallene, noe som i så fall vil latterliggjøre prisen på 5.5m. Når vi ser på eierskapet kan det se ut til at veldig mange er enige med meg.

Michail Antonio (7.5m) – 18.2%

Midtpris-sjiktet blant spissene blir stadig tynnere, men Antonio skinner igjennom som et nydelig valg. I fjorårets sesong hadde engelskmannen en xG på hele 0.64 per 90 minutter. Han viser gang på gang at han kan score mot hvilket som helst lag og har uten tvil potensiale til å levere over 150 poeng. Antonio er den beste spissen å ha fra start etter min mening, men med hamstringer laget av bordtape vil skaderisikoen dessverre alltid være der.

Spillere som var nære å bli med på listen: Heung-Min Son (10.0m) – 19.9%, Vladimir Coufal (5.0m) – 15.1%, Robert Sanchez (4.5m) – 22.8% og Raphina (6.5m) – 20.6%

Differensialer

Diogo Jota (7.5m) – 11.3%

Jota er den spilleren i spillet som er mest underpriset, når han spiller. Vi kan ikke vite hvor mange minutter Jota vil få i hver av de første kampene, men Klopp gir han stadig mer tillit. Firmino kom sent tilbake fra ferie så portugiseren bør ha gode sjanser for å starte mot Norwich.

Jota leverer stats som kun premium-spillerne kan matche. På fjorårets 1106 minutter scoret angrepsspilleren ni mål og hadde 46 skudd, 26 skudd på mål, 38 skudd innenfor sekstenmeteren og 13 store sjanser. Med en xA (antall forventete målgivende pasninger) på 2.6 var Jota uheldig som ikke fikk noen målgivende.

Mason Greenwood (7.5m) – 4.5%

Samme pris som i fjor da han leverte syv mål og to målgivende, noe som matcher de underliggende tallene hans. Konkurransen i laget er stor, men 19-åringen er i ferd med å bli en såpass god spiller at han vil få minutter i nesten alle kamper.

Som unge spillere flest, varierer også Greenwood i prestasjonene sine, men i perioder har han vist hvorfor han blir ansett som et av verdens største talenter. I år er unggutten en av de få angrepsspillerne som har fått en full pre-season med Manchester United. Marcus Rashford (9.5m) er ute med skade, Edinson Cavani (8.0m) har så vidt kommet tilbake fra ferie og Anthony Martial (8.0m) har nesten ikke har spilt fotball siden mars. Sjansen er med andre ord stor for at Greenwood blir å se i startoppstillingen, i hvert fall i de første kampene av sesongen.

Riyad Mahrez (9.0m) – 6.4%

Mahrez er en nydelig differensial som bør følges med på. Han har gode sjanser til å starte mot Tottenham i sesongåpningen etter en sommer uten landslagsspill. I fjor leverte mannen fra Algerie ni mål og åtte målgivende på 1945 minutter. Dette er i snitt et målpoeng hvert 115. minutt.

Det som er ekstra spennende med Mahrez, er at han tok det siste straffesparket City fikk. Muligheten er dermed til stede for at han også får ta det neste. Jeg tror ikke at man bør eie Mahrez over lang tid, men det kan være en god anledning å prøve seg fra starten av sesongen.

Illkay Gundogan (7.5m) – 6.7%

Vi husker alle hva Gundogan fikk til i fjor da Kevin De Bruyne var skadet. Uten KDB får tyskeren mer offensiv frihet, noe vi spesielt fikk erfare mellom runde 20 og 24. På de fem rundene leverte han seks mål og en målgivende. Det er nesten halvparten av målene han var involvert i igjennom hele sesongen. Nå er vi igjen i en situasjon der den belgiske midtbanegeneralen ikke er klar for spill. Hvor lang tid det vil ta før han er tilbake har selvfølgelig ikke Guardiola røpt, men at det er snakk om et par uker er sannsynlig. Gundogan har allerede vist scoringsform i pre-season og har scoret to mål på to starter.

Spillere som var nære å bli med: Harvey Barnes (7.0m) – 9.9%, Joel Veltman (4.5m) – 3.9%, Raul Jimenez (7.5m) – 3.8% og Konstantinos Tsimikas (4.0m) – 3.6%

Super-differensial

Said Benrahma (6.0m) – 3.1%

Benrahma har ikke fått alt for mye tillit av Moyes etter overgangen fra Brentford, men han har uten tvil egenskaper som passer til Fantasy Premier League. Vingen fra Algerie elsker å være involvert i mål og er derfor ofte å se i farlige posisjoner. I tillegg er han ekstremt glad i å skyte. I fjor så det ut som at fotballskoene med gode skyte-stats var gjenglemt i Championship, men om vi skal legge noe i pre-season, ser det ut til han har brukt ferien på å hente dem. I treningskampene har Benrahma vært West Hams beste spiller og er den som har vært involvert i flest mål. Dersom det ikke kommer noen erstatter for Lingard kan denne sesongen fort bli hans gjennombrudd på det øverste nivået.

Spillere som var nære å bli med: Dele Alli (6.5m) – 1.3%, Brian Mbeumo (5.5m) – 1.0% og Andros Townsend (5.5m) – 0.5%

Les laganalyser til hvert lag til Fantasy Premier League 21/22:

Arsenal | Aston Villa | Brighton | Brentford | Burnley | Chelsea | Crystal Palace | Everton | Leeds | Leicester | Liverpool | Man City | Man Utd | Newcastle | Norwich | Southampton | Tottenham | Watford | West Ham | Wolves