Disse spillerne bør du ha til runde 15 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Endelig skal vi titte på en ny runde i Eliteserien. Runde 14 ble en lang runde, med mye poeng for de som satset på lagene med doble kamper. Vi er nå halvveis inne i sesongen, men samtidig er denne runden som en ny start fordi vi nå er ferdig med de voldsomme doble og blanke rundene.

For første gang i år trenger vi ikke å planlegge i forhold til hvor mange kamper lagene har, men heller bruke tiden på å finne spillere i form med et godt kampprogram. Jeg har laget et lite Excel ark med kampprogram for de sju neste rundene:

Som dere ser her står Molde og Sarpsborg uten kamp i neste runde, mens Stabæk og Strømsgodset ikke har kamp i runde 19 og dobbel i 20.

Jeg tror Rosenborg vil få seg en oppsving, selv uten Kristoffer Zachariassen på laget. Kampprogrammet er fint, og Dino Islamovic (10,5m) har begynt å finne målformen med sju mål på de sju siste kampene. Spørsmålet er om man kan ta seg råd til han når både Ohi Omoijuanfu (12,3m) og Magnus Wollf Eikrem (12,4m) virkelig har funnet formen. Om du enda ikke har hentet Oliver Edvardsen (7,1m) er nok han en som burde prioriteres å få inn. En fantastisk Fantasy-runde sist, og Stabæk ser virkelig bedre ut under ny trener.

Rundens differensial

Brann sin krise fortsetter og virker å ikke ha noen endestasjon. Etter mer utenomsportslig trøbbel denne uken, tror jeg vi får se et Brann-lag som ønsker å revansjere seg og viser at de er villig til å blø for den røde drakta.

Selv om poengene blir få hos Brann, synes jeg kampene fremover ser bra ut. Defensivt styrer man unna, men Bård Finne (7,5m) er kommet inn i spillet som midtbanespiller. Det er nok litt for tidlig å ta han inn, men Robert Taylor (7,3m) har levert jevnlig etter at han kom tilbake fra EM. Taylor har tre målgivende de siste tre kampene. Jeg mener disse to spillerne virkelig må stå fram NÅ, om Brann skal unngå den tunge turen ned til OBOS.

Rundens kaptein

Det er nesten umulig å komme unna Ohi slik han leverer for tiden. Med mindre det skjer noe med han i Europakampen på torsdag mot Trabzonspor, så er han det klare kapteinsvalget. Tallene taler for seg. 18 mål og en målgivende på 13 starter i Eliteserien til nå. Det virker som du kan sette bindet på Ohi hver runde, så lenge han ikke er skadet eller blir solgt.

Kaptein for runde 15: Ohi Omoijuanfu (12,3m)