Dette er den beste kapteinen til Gameweek 2

Skrevet av Jon Langeland Thomsen

Første Gameweek bød på et vilt poengsnitt, og mange bikket 100 poeng. Salah og Bruno leverte til de grader med 17 og 20 poeng. Hvem bør du velge som kaptein i Gameweek 2? Her får du vår kapteinsanalyse for GW2.

Mohammed Salah (BUR)

Pris: 12.5m
Eierande
l: 55.5%
Poengform: 17

Liverpool startet oppskriftsmessig med en 3-0-seier mot Norwich i sesongåpningen. Mohammed Salah var livlig og leverte ett mål og to målgivende pasninger. Liverpool skapte hele 13 sjanser, hvorav seks kom fra høyresiden til Trent Alexander-Arnold (7.5m) og Salah. Egypteren hadde fem skudd, hvorav fire av de var i boks og to av de var på mål. Han skapte også hele tre store sjanser. Totalt sett hadde Salah en xGI (forventet målinvolvering) på 0.62.

Burnley på sin side tapte sin åpningskamp 1-2 hjemme mot Brighton. Statsene forteller at Burnley var det femte dårligste defensive laget med en xGC (forventede innslupne mål) på 1.73. De slapp til tre store sjanser, seks sjanser fra sin venstre side i tillegg til 12 skuddforsøk i egen boks.

Etter å ha sett kampen mot Norwich sitter man igjen med en følelse av at Salah er akkurat der han skal være. Det var fint å få en slik bekreftelse etter en pre-season hvor målpoengene har uteblitt.

 

Bruno Fernandes (sou)

Pris: 12.1m
Eierandel:
56.4%
Poengform:
20

Manchester United, med Fernandes i førersetet, smadret Leeds 5-1 i serieåpningen på Old Trafford.
Den portugisiske trollmannen vartet opp med sitt første hattrick i den røde drakten og fikk ta med seg kampballen hjem. Stort bedre kan det ikke gjøres. Fernandes fyrte av fire skudd, hvorav tre av de var i boks og tre av de var på mål. Totalt hadde han en xGI på 0.72.

Leeds sin spillestil må sies å passe Manchester United som hånd i hanske. Der de fleste lag legger seg bakpå, sto Leeds med sin høye forsvarslinje som de alltid gjør. Om man vil kalle det naivt, kult eller andre ting får være opp til hver enkelt, men det viste seg igjen å være en dårlig oppskrift for å slå de røde djevlene.

Southampton er litt lik Leeds på dette området. De har også ofte en ganske høy linje og det er derfor ikke tilfeldig at de har gått på noen ganske store tap de siste sesongene. De tapte åpningskampen 1-3 borte mot Everton og imponerte på ingen måte. Statsene forteller at Southampton var det nest dårligste defensive laget i GW1 med en xGC på 2.09. De slapp til tre store sjanser, 11 vanlige sjanser i tillegg til 11 skuddforsøk i egen boks.

Fernandes viste i kampen mot Leeds hvorfor han er et «must-have» på FPL. Han er involvert i det meste og tidvis ligger han som United fremste mann når de angriper. Den mer defensive posisjoneringen vi så mot slutten av fjorårssesongen var ikke tilstedeværende mot Leeds. Sommerferien ser absolutt ut til å ha gjort underverker for midtbanemaestroen.

Differensialer

Kevin De Bruyne (12.0m)
Riyad Mahrez (9.0m)

De eneste man bør vurdere som kaptein som ikke heter Bruno eller Mohammed til fornavn, er Manchester City-spillere. Det var ikke mye positivt å ta med seg fra bortekampen mot Tottenham, men det er naturlig å tro at ting vil se ganske annerledes ut hjemme mot Norwich. Per dags dato er ingen av de offensive City-spillerne garantert en start i Gameweek 2, men jeg velger å trekke fram de to med størst oppside. Det er altså snakk om Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez.

De Bruyne kom inn som innbytter i kampen mot Tottenham, men i løpet av de 15 minuttene han var på banen fikk han vist hvor viktig han er for dette City-laget. I fjor hadde belgieren en noe svak sesong i FPL-øyemed, men dro likevel med seg seks mål, 12 målgivende og 19 bonuspoeng på 1995 minutter. Det er grunn til å tro at Pep ikke tar sjansen på å spille uten De Bruyne fra start mot Norwich. Her må det leveres tre poeng.

Mahrez hadde, som i Community Shield mot Leicester, en ganske svak kamp mot Tottenham. Fotball er ferskvare, men vi må ikke glemme at han faktisk har hatt en veldig god pre-season og at han sannsynligvis er på straffer. Det som taler for at algerieren får starte er at det er relativt lite konkurranse om plassen på høyre-siden i angrep.

Kaptein for Gameweek 2

Det er meget tett mellom Salah og Fernandes i kampen om hvem som er det beste kapteinsalternativet i Gameweek 2. Til tross for at Southampton ligner på en drømmemotstander for Manchester United så vipper hjemmebanefordelen det i favør den «den egyptiske kongen».

Rundens kaptein: Mohammed Salah (12.0m)