Kapteinsvalg til runde 16 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Vi har nå passert halvspilt sesong i Eliteserien. Runde 15 ble en runde med få poeng for de fleste. Nå skal vi inn i en runde der Molde og Sarpsborg står uten kamp. I tillegg til at Ibrahima Wadji er solgt, kan det være mange som sliter med å stable et lag til denne runden. Alle har til denne runden fått et nytt Wildcard, som sikkert er veldig fristende å bruke allerede denne runden.

I dette veiskille i sesongen er det vanskelig å finne spillere som må være på laget. Det er ikke avgjort om Bodø/Glimt og Rosenborg kommer til gruppespill i Conference League, mange spillere ryktes både inn og ut av Eliteserien og ingen lag virker å være i mye bedre form enn andre. Dette er gode argumenter til å prøve å spare Wildcard.

Om du sitter med Wadji i laget er det han jeg ville prioritert å ta ut. Ohi Omoijuanfu ville jeg beholdt i laget, på grunn av form og kommende kamper. Har du 11 andre spillere som spiller, ville jeg satt Ohi på benk denne runden. De to andre angrepsspillerne som frister mest er for øyeblikket Thomas Lehne Olsen (9,5m) og Fred Friday (8,5m).

Rundens differensial

Denne uken ble det klart at Amahl Pellegrino (12,0m) er klar for Bodø/Glimt.

Man ønsker nok å se han spille litt før man vurderer en så dyr spiller, men i helgen møter han gamle lagkamerater i Kristiansund. Jeg tror dette er en kamp Pellegrino har veldig lyst til å spille. Fjoråret hans var spinnvilt med hele 30 målpoeng. Finner han noe av samme formen i årets sesong, vil dette være en kjempe god signering av Bodø/Glimt.

https://www.facebook.com/groups/fantasyno

Rundens kaptein

En runde der Molde ikke har kamp, betyr at man må se andre veier enn Ohi. Ifølge oddsen hos Coolbet er Bodø/Glimt størst favoritt med odds på 1,55, mens oddsen på over 2,5 mål også er lav (1.53). Dette gjør at det er naturlig å se til Bodø/Glimt når man velger kaptein.

Ulrik Saltnes (10,7m), Erik Botheim (10,2m) og rundens diff er de som frister mest. En annen som må nevnes er Friday som har en fin hjemmekamp mot Brann som ikke ser bra ut defensivt. Friday er en typisk hjemmespiller som har scoret fem av seks mål samt alle tre målgivende på hjemmebane i år. For min del er valget åpent, men på grunn av det tette kampprogrammet til Bodø/Glimt, blir nok Fred Friday marginalt mitt valg for runde 16.

Kaptein for runde 16: Fred Friday (8,5m)