Dette er spillerne du må ha i runde 17

Skrevet av Robert Nilsen

Ny blankrunde er over, og det klør nok veldig i fingrene etter å bruke Wildcard. Nå er økonomi og penger et større problem enn noen gang. Amahl Pellegrino (12,0m) starter med tre mål på 20 minutter for Bodø/Glimt. Ohi Omoijuanfo (12,2m) må man ha, og man ønsker å ha både Ulrik Saltnes (10,6m) og Magnus Wolff Eikrem (12,4m). Å få plass til alle er nok umulig og hvem som må ofres er vanskelig å si for øyeblikket. Jeg ville nok prioritert Ohi og Pellegrino i første omgang. Står du uten noen av de nevnte over, så må du få hvert fall en av dem inn.

Rundens differensial

Rosenborg ser ut til å ryke ut av Conference League, mens Bodø/Glimt ser ut til å kvalifisere seg til gruppespillet. Fordelen med dette er at vi er blitt vant med at Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt gjør få endringer i førsteelleveren. I Rosenborg er også Dino Islamovic skadet, noe som gjør at spissplassen trolig går til Noah Jean Holm (8,0m). En spiss i Rosenborg til denne prisen er et veldig fristende valg. Han er kun valgt av 3,4%.

Han har bare startet én kamp til nå, men står med tre mål. To av dem mot Domzale i europa, og den siste i forrige rundes overbevisende seier i Eliteserien mot Odd på Lerkendal. Da så man et yngre og mer lekent Rosenborg, som jeg har troen på vil bygge videre på seieren sist. De er jo faktisk nå bare fem poeng bak serieleder Molde og det ser ut som vi kan få en veldig spennende avslutning på årets sesong!

Rundens kaptein

Denne runden er det nok nevnte Ohi eller Pellegrino som er de heteste kapteins-kandidatene. Begge har bortekamper mot henholdsvis Kristiansund og Tromsø. Nå når artikkelen skrives onsdag, har jeg Ohi et lite hakk foran. Mest på grunn av at Bodø/Glimt spiller returoppgjøret mot Zalgiris kun tre dager før kampen mot Tromsø. Det pleier også å være en del mål i oppgjørene mellom Molde og Kristiansund.

Kaptein for runde 17: Ohi Omoijuanfo (12.0m)