Gi kapteinsbindet til denne spilleren i Gameweek 3

Skrevet av Jon L. Thomsen

Gameweek 2 bød på nok et høyt poengsnitt, og mange bikket både 70 og 80 poeng. Dette til tross for at Salah og Bruno kun leverte henholdsvis 3 og 1 poeng hver. Hvem bør du velge som kaptein i Gameweek 3? Her får du vår kapteinsanalyse for GW3.

De beste kapteinene for Gameweek 3


Michail Antonio (CRY)

Pris: 7.7m
Eierande
l: 35.8%
Poengform: 13 – 16

For en spiller Antonio er! Både han og West Ham har åpnet sesongen forrykende og har scoret hele åtte mål på de to første kampene. Antonio har vært involvert i hele seks av dem. Det er få spisser som jobber like hardt og den herlige arbeidsinnsatsen ser virkelig ut til å smitte over på resten av laget. Antonio har den beste xGI-en (forventet målinnvolveringer) av alle spillere i Premier League, i tillegg til å være den som har kommet til flest avslutninger.

På motsatt banehalvdel står Crystal Palace. Etter å ha blitt avkledd mot Chelsea i sesongåpningen, klarte de å holde Brentford til 0-0 i helgen. De defensive statsene er ikke håpløse, men de ligger på nedre halvdel.

Jeg ser ikke mange grunner til at det er Vieiras menn som skal klare å stoppe West Ham-toget. Mye ligger til rette for nok en fest for de offensive spillerne til West Ham, trolig med målmaskinen Antonio i sentrum av begivenhetene.

Heung-Min Son (WAT)
Pris: 10.0m
Eierandel:
24.5%
Poengform:
10 – 3

Tottenham leverte en svak kamp hjemme mot Wolves, til tross for at de kom unna med tre poeng. Son hadde to skudd, begge i boks, men ellers var det lite som stemte. Det var en overraskelse for mange at Dele Alli (6.5m) tok straffesparket som ble tildelt i starten av kampen. De fleste hadde nok regnet med at det var Son som skulle få dette ansvaret i Harry Kane (12.3m) sitt fravær. Etter en svak forestilling ble han byttet ut med en kjenning i hamstringen i det 72. minutt. Det ble etter hvert klart at Son hadde kjent på dette helt siden oppvarmingen og det er ikke utenkelig at dette har hemmet han under kampen.

Hvis Son blir kvitt hamstring-plagene er han likevel en het kandidat til kapteinsbindet. Med Kane (sannsynligvis) tilbake i start-elleveren vil nok det offensive spillet til Tottenham få en ny dimensjon. Watford skal slite med å temme sørkoreaneren som nok vil få en del rom å løpe i. Vi må ikke glemme at det kun er en uke siden Son skapte mye hodebry for selveste Manchester City.

Watford kom fort ned på jorden igjen med et 0-2 tap mot Brighton. De har nå sluppet inn fire mål på de to første kampene. De ligger på nedre halvdel når det gjelder defensive lagstats og skal være en fin motstander for Tottenham.


Mohammed Salah (CHE)
Pris: 12.6m
Eierandel:
55.0%
Poengform:
17 – 3

Liverpool leverte nok en solid kamp mot Burnley og det var kun tilfeldigheter som gjorde at ikke Salah kunne notere seg for målpoeng. Etter en halvtimes spill scoret egypteren et flott mål, men det ble avblåst for en marginal offside. Utover dette leverte han fem skudd, hvorav fire var i boks. Totalt på de to første rundene topper Salah skuddstatistikken for midtbanespillere med ti skudd totalt og åtte skudd i boks.

Det eneste som taler mot Salah som kaptein er at motstanderen heter Chelsea. Chelsea har imponert stort i sine første kamper og har scoret fem mål og ikke sluppet inn så langt. De har i tillegg de klart beste defensive statsene av alle lag etter to runder.

Er det  én mann som kan ødelegge festen for Chelsea så er det Mohammed Salah, og derfor er han som alltid aktuell for kapteinsbindet.

Bruno Fernandes (wol)
Pris: 12.1m
Eierandel:
57.9%
Poengform:
20 – 1

Bruno Fernandes hadde en ganske rolig kamp, til han å være, mot Southampton. Han hadde kun to skudd, hvorav ett var i boksen. Fernandes skapte og to sjanser, samt en stor sjanse. Med en xGI på 0.54 ser statsene helt greie ut, men han posisjonerte seg dessverre dypere i banen enn i den strålende kampen mot Leeds. Om dette har noe med taktikk på hjemme-/bortebane er for tidlig å si.

Nå venter en bortekamp mot Wolves som står med to strake tap. Man skulle gjerne tro at dette er en veldig fin kamp for Manchester United og Fernandes, men det blir nok tøffere enn mange tror. Ikke bare har de røde djevlene slitt på Molineux Stadium de siste årene, men Wolves har også vært det beste laget i begge sine første kamper.

MEN, selv om dette på papiret ikke er en drømmekamp så er Manchester United fremdeles favoritter. Fernandes viste i kampen mot Leeds at formen er god og han kan som så mange ganger før, dra med seg både ett og to målpoeng.

 

Differensial for Gameweek 3


Harry Kane (WAT)

Pris: 12.3
Eierandel:
7.3%
Poengform:
0 – 0

Harry Kane har kun spilt rundt 20 minutter på de to første kampene, men har likevel rukket å komme til en stor sjanse. En Kane fra start hjemme mot Watford vil alltid være interessant og tallene han leverte i fjor taler for seg selv. Som nevnt tidligere skal Watford være en fin motstander for Tottenham.

Etter noen trøblete uker med mye overgangsspekulasjoner kan dette bli den perfekte anledningen for Kane å vise at han nok en sesong skal bære London-laget på sine skuldre. Tilliten til fansen må gjenvinnes og det finnes neppe en bedre anledning til å starte det arbeidet enn nå.

Kaptein for Gameweek 3

Det er alltid deilig å ha mange gode kapteinsalternativer. Da slipper vi at «alle» velger Salah eller Fernandes. De to midtbanegigantene vil alltid være aktuelle, men denne runden når de ikke helt opp. Jeg har egentlig lyst til å velge Harry Kane som rundens kaptein, men siden det er svært få som eier han, samt at han fremdeles kan bli solgt til Manchester City, velger jeg å se en annen vei.
West Ham og spesielt Michail Antonio har imponert meg stort i sesongåpningen og jeg tror han vil levere hjemme mot et svakt Crystal Palace.

Kaptein for Gameweek 3: Michail Antonio (7.7m)