Bør du kjøpe Cristiano Ronaldo til ditt FPL-lag?

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Nå som det er landslagspause får FPL-managerne tid til å tenke frem mot neste runde i Fantasy Premier League. Noen har gjort byttene sine allerede, noen har aktivert wildcard og noen sitter stille i båten og venter. Uansett strategi er det store spørsmålet; hva gjør man med Cristiano Ronaldo (12.5m)?

Skal han rett inn?

Med en eierandel på 14.1% ser en at mange allerede har kastet Ronaldo inn på sitt lag. Personlig er det veldig fristende å sette han inn, og det er skrevet i stjernene at det blir nettsus i re-debuten på Old Trafford. Er du på Wildcard eller har to gratisbytter lener jeg mot å hente han, men det finnes spillere som det ikke er verdt å ofre. Tre bytter og fire minuspoeng kan også være innafor, litt avhengig av hvor du står etter de tre første rundene. Det er viktig at en ikke ser seg blind på målmaskinen fra Madeira, og ikke tar ut spillere som har en stor mulig oppside neste runde.

Ronaldo landet i Manchester allerede torsdag denne uken, grunnet en karantene i neste VM-kvalifiseringskamp. Etter avslag på søknad om kortere karantene, som elite-idrettsutøvere i England har fått tidligere, venter nå fem dager med karantene. Dette vil si at Ronaldo allerede tirsdag eller onsdag kan være tilbake på Carrington. Newcastle-kampen på lørdag er derfor innenfor rekkevidde!

Målgarantisten rakk å få med seg to nettkjenninger og en straffebom i den ene landskampen han spilte mot Irland.

Hvem kan man ofre?

For å se på dette fokuserer jeg på spillere fra 8.0 millioner og oppover, ettersom prislappen til portugiseren tilsier at en må hente mye penger fra andre steder i laget sitt. Flere tenker nok at Bruno Fernandes (12.0m) er mannen å fjerne fra sitt lag for å få kabalen til å gå opp. Fernandes har ikke levert like mye målpoeng i det siste, og han risikerer i tillegg å miste straffene og frisparkene sine. På sine 15 siste Premier League-kamper, har Fernandes kun fått målpoeng i fem av disse, noe som er betydelig mindre enn tidligere.

Dersom du har investerte tungt i andre Fantasy-kanoner kan disse være verdt å ofre. Dersom en ser på eierandelen på de dyre spillerne, ser det ut som at flesteparten må hente penger hos to spillere for å finansiere et kjøp av Ronaldo. Riyad Mahrez (8.9m) og Jamie Vardy (10.5) er to jeg mener en kan bytte ut for å få mer penger på bok, ikke at altfor mange eier noen av disse. Danny Ings (8.0m) har startet årets sesong med to mål og én målgivende på sine tre første kamper, men jeg mener likevel at spissen kan ofres ettersom Aston Villa nå går inn i et meget tøft kampprogram (che, EVE, mun, tot, WOL, ars, WHU)

Spillere i denne prisklassen som jeg mener det ikke er verdt å ofre er Heung-Min Son (10.1m), Romelu Lukaku (11.5m) og Dominic Calvert-Lewin (8.2m).

Billigere spillere å se til

For å finansiere Ronaldo kommer en ikke foruten å se til billigere alternativer, hvor prisnivået avhenger av din lagstruktur. Jeg velger å sette søkelyset på alternativer fra 6.0 millioner og nedover. Everton har to spillere som har levert fra start i denne prisklassen. Førstemann er Demarai Gray (5.6m), som har levert to scoringer på tre kamper. Vingen virker å ha funnet seg selv igjen under Rafael Benitez. Det samme har Abdoulaye Doucouré (5.5m), som står med et mål og én målgivende pasning på sine tre første kamper. Everton har tre fine kamper etter landslagspausen i Burnley (h), Aston Villa (b) og Norwich (h).

Et annet alternativ er Pablo Fornals (6.0m), som sammen med resten av West Ham har levert kruttsterkt fra start. Fasit etter tre runder er to mål og én målgivende pasninger på spanjolen.

 

Ronaldo‘s poengform i Juventus i 2020/21-sesongen:

Serie A: 33 kamper – 29 mål (6 straffemål), 2 målgivende.

Champions League: 6 kamper – 4 mål (2 straffemål), 2 målgivende.

Italiensk Cup: 4 kamper – 2 mål (1 straffemål).

Manchester United‘s lagoppstilling

Ronaldo kommer etter alle solemerker til å spille spiss i Manchester United. Den evigunge portugiseren går mest sannsynlig rett inn i startelleveren 11. september mot Newcastle (h). Med mindre Ole Gunnar Solskjær velger å starte med han på benk for å kunne gi han den velkomsten han fortjener på «Drømmenes Teater» ved et eventuelt innbytte.

Personlig tror jeg han starter ettersom at Anthony Martial (7.8m) er en skygge av seg selv og Mason Greenwood (7.7m) virker å være sementert på høyrekanten. Edinson Cavani (8.4m) er nok den som er nærmest spissplassen per nå, etter Ronaldo.

Forventer lagoppstilling (NEW)

De Gea

AWB – Varane – Maguire – Shaw

Fred – Pogba

Greenwood – Bruno – Sancho

Ronaldo 

Oppsummering

Det er ingen tvil om at Cristiano Ronaldo (12.5m) har levert godt det siste kalenderåret, og lite tyder på at det nå skal stoppe opp for portugiseren. Mitt tips er å få han inn om du har aktivert Wildcard eller kan få han inn uten å påføre deg selv mer enn fire minuspoeng.

Jeg mener det er verdt å beholde Bruno Fernandes (12.5m) til kampen mot Newcastle, og da eventuelt ofre han for Cristian Ronaldo (12.5m) etter dette. Jeg klandrer dog ingen som velger å gå for han, og jeg blir ikke sjokkert om det blir nettsus både en og to ganger mot Newcastle.

Konklusjon; Få han inn, men ikke til enhver pris!