Velg denne kapteinen til Gameweek 4!

Skrevet av Jon L. Thomsen

Gameweek 3 gikk bra for de fleste som kapteinet Antonio (11p), Son (10p) eller Salah (10p). De som kapteinet Fernandes (1p) eller Kane (1p) ble sittende igjen i gjørmen. Nå nærmer det seg en ny runde og denne gang står valget mellom tre FPL-giganter. Få kommer til å eie alle tre så her kan vi få store utslag! Her får du vår kapteinsanalyse for GW4.

 

Kapteinsanalyse for Gameweek 4


Mohammed Salah (lee)

Pris: 12.5m
Eierande
l: 53.2%
Poengform: 17 – 3 – 10

Den egyptiske kongen har som vanlig åpnet sesongen sterkt og har levert to mål og to målgivende pasninger i løpet av de første tre kampene. Statsene til Salah er som vanlig meget gode og han står med ti skudd i boks, seks skudd på mål og en xG (forventet antall mål) på 1.72. Han har og skapt åtte sjanser og to store sjanser som har ført til en xA (forventet antall målgivende pasninger) på 1.43. Det er kanskje ikke overraskende at Salah er den midtbanespilleren i spillet som har samlet mest poeng hittil med 30.

Liverpool har en meget fin kamp i Gameweek 4 når de reiser til Elland Road for å spille mot Leeds. Marcelo Bielsa skifter sjeldent på sin offensive taktikk så denne kampen blir fort målrik. Leeds har sluppet inn hele åtte mål på sine tre første kamper og har sluppet til 30 skudd I boks, 19 skudd på mål og en xCG (antall forventede innslupne mål) på 5.8.

Det skal være vanskelig å tråkke feil om man velger Salah som kaptein denne runden.

Cristiano Ronaldo (NEW)

Pris: 12.5m
Eierandel: 16.0%
Poengform:

Verdens beste internasjonale målscorer er tilbake i Premier League og vi er veldig spente på hva han kommer til å by på av målpoeng. Ronaldo ankom Manchester allerede torsdag forrige uke, grunnet karantene i VM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.

Han begynner å trene med laget på onsdag denne uken og vil derfor etter alle solemerker re-debutere mot Newcastle på lørdag. Målgarantisten rakk å få med seg to nettkjenninger (og en straffebom) i den ene landskampen han spilte mot Irland.

Ronaldo har scoret 20 mål eller mer i ligaen de siste 12 sesongene så det er absolutt lov å forvente at han vil klare dette også i 2021/22.

Ronaldo i Juventus i 2020/21-sesongen:
Serie A: 33 kamper – 29 mål (6 straffemål), 2 målgivende.
Champions League: 6 kamper – 4 mål (2 straffemål), 2 målgivende.
Italiensk Cup: 4 kamper – 2 mål (1 straffemål).

Les mer om Cristiano Ronaldo her: Bør du kjøpe Cristiano Ronaldo til ditt FPL-lag?

Jeg tror Ronaldo kommer til å starte mot Newcastle og at han tar over som straffespark-skytter for Bruno Fernandes (12.0m). Dette er selvsagt bare spekulasjoner, men han har vært førstevalg i alle klubbene han har spilt for, inkludert landslaget (hvor også Bruno spiller).

Newcastle har startet sesongen svakt og har tapt to kamper og spilt en uavgjort. De har sluppet inn hele åtte mål, 30 skudd I boks, 11 store sjanser og en xGC på 7.7. Det som gjør saken enda mer urovekkende for Newcastle er at de enda ikke har møtt noen av topplagene (unnskyld West Ham).

Det rett og slett lite som taler mot Ronaldo i GW4.

Oppdatering: Det er noen løse rykter fra britisk tabloid-aviser om at Ronaldo kun vil få en trening med laget før helgens kamp og at sjansen for start dermed minker. Her er det bare å følge med på hva Solskjær sier på pressekonferansen på fredag.Romelu Lukaku (AVL)

Pris: 11.5m
Eierandel: 21.2%
Poengform:
 0 – 8 – 2

I løpet av sine to kamper har Lukaku scoret ett mål, hatt hele ni skudd I boks og levert en xG på 1.76, Dette til tross for at Chelsea spilte hele andre-omgang mot Liverpool med bare ti mann.

Chelsea har et sterkt angrep og veldig mye av spillet går via Lukaku. Han er et solid oppspillspunkt og kommer til å levere jevnt med både mål og målgivende pasninger.

Hvem som tar straffesparkene til Chelsea per dags dato, vet vi ikke. Jorginho (6.0m) har hatt oppgaven fram til årets sesong, men har den siste tiden bommet mer enn tidligere. Lukaku tar en del straffer for Belgia og det er derfor ikke usannsynlig at det fort er nettopp han som tar «The Blues» sin neste straffe.

I Gameweek 4 har Chelsea en nydelig kamp på papiret når Aston Villa gjester Stamford Bridge. Selv om Villa «kun» har sluppet inn fire mål hittil i sesongen har de framstått veldig svake, både offensivt og defensivt. På tre kamper har de sluppet til 23 skudd i boks, 10 skudd på mål og en xGC på 3.2 til tross for å ha møtt bunnlagene Watford, Newcastle og Brentford. Noe som svekker Aston Villa er at de må klare seg uten Emiliano Buendia (6.4m) og målvakt Emiliano Martinez (5.5m) mot Chelsea grunnet karantene etter landslagsspill.

Hører du noe smatting i det fjerne er det nok bare Lukaku-eiere som slikker seg rundt munnen.

Oppdatering: Det kan se ut til at Lukaku skal til behandling av en liten skade i låret denne uken, så sørg å få med deg siste nytt om dette før deadline.

Kaptein for Gameweek 4

Det er alltid skummelt å stå uten det beste kapteinsalternativet, men hvem som faktisk er best denne runden er ikke åpenbart. Salah er alltid trygg, men han er den eneste av de tre gigantene som ikke har hjemmekamp. Samtidig er det Leeds som står på andre banehalvdel og det skal passe Liverpool og Salah ganske bra.

Lukaku er en enorm spiss og kan virkelig kose seg mot Villa. Spesielt positivt er det at det ikke er Martinez som står i mål, men den mye mindre anerkjente Jed Steer (4.0m). Likevel kommer jeg ikke unna Ronaldo som det beste valget denne runden. Selv om det finnes mulighet for at han faktisk starter kampen på benken, så ser jeg på dette som såpass usannsynlig at jeg vil ta sjansen. Verdens beste målscorer på landslagsnivå mot et av ligaens verste forsvar høres bra ut for meg.

Kaptein for Gameweek 4: Cristiano Ronaldo (12.5m)