De beste kjøpene til runde 18 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Endelig er vi klare for en ny runde med Elitereien Fantasy. Landslagspausen og overgangsvinduet er over så nå har vi oversikt over det vi trenger ut sesongen. Som nevnt i forrige artikkel så er pengene ei stor utfordring nå. Flere sitter nok enda med dilemma i forhold til solgte eller skadde spillere, så jeg tenkte å ta for meg de tre beste kjøpene i hvert ledd.

Forsvar

I forsvaret er det vanskelig å finne en spiller man MÅ ha. Med tanke på alle dyre spillerne man må ha framover i banen, blir nok forsvaret nedprioritert. Igoh Ogbu (4,8m) synes jeg er et trygt og fint valg. Jeg synes Lillestrøm har mange fine hjemmekamper framover, så her er det mulighet for flere rene bur. Lite obs er at keeper Christiansen er ute med brukket håndledd i minst seks uker.

Thomas Totland (5,5m) synes jeg også er spennende. Fire mål og en målgivende til nå fra vingbacken. Også han har fine hjemmekamper i motsatte runder av Ogbu. Den siste som må nevnes er nok Lars-Christopher Vilsvik (4,6m). Står kun med tre målgivende i år, men potensialet for flere er absolutt tilstede. Er mye involvert offensivt og tar mye dødballer. Han har ingen kamp i runde 19, men to kamper i runde 20 mot Sarpsborg hjemme og Stabæk borte.

Midtbane

På midtbanen må vi nok godt opp i pris. De to som frister mest er nok Glimt-duoen Ulrik Saltnes (10,6) og Amahl Pellegrino (12,0m). Begge er i god form og de er to man kan stole på vil leverer jevnt. Selv om Glimt skal spille gruppespill i Conference League, så tror jeg Pelle og Saltnes kommer til å spille det meste. De kan bli byttet ut tidlig, men da har nok Glimt scoret et par mål allerede.

Den siste plassen er mer åpen med flere spennende valg. Med tanke på budsjettet må man nok finne en spiller som koster under 6.0m. Herman Stengel (5,7m) er en fin spiller med to kamper i runde 20. Står med tre mål og to målgivende på de siste fem kampene og tar nok den siste plassen foran Sandefjord-duoen Vidar Ari Jonsson (5,6m) og Kristoffer Normann Hansen (6,2m).

Angrep

Angrepsrekka er mer satt. Her er det kanskje fire spillere som utmerker seg. Vi starter med Ohi Omoijuanfo (12,2m). Å gå uten han mot Mjøndalen hjemme er livsfarlig. Får starte det meste av kamper og er i førersetet til å bli årets toppscorer.

Den andre som må være med er på andre plass på samme liste. Thomas Lehne Olsen (9.6m) scorer jevnt og trutt for tiden og kampprogrammet er for fint til å gå uten han. Den siste plassen står nok mellom Fred Friday (8,4m) og Noah Jean Holm (8,1m). En ganske åpen kamp, men jeg mener at Friday er et bedre valg, fordi han er et kjempebra kapteins-valg i runde 20.

Les også: Kapteinsanalyse til Gameweek 4 | Bør du kjøpe Cristiano Ronaldo til ditt lag nå?

Kaptein for runde 18

Denne runden er det nok enda en duell mellom Ohi og Pellegrino. Begge med hjemmekamper mot henholdsvis Mjøndalen og Odd. Begge motstandere har sluppet inn en del mål i det siste og ingen har holdt nullen på mange kamper. Et helt åpent valg, men oddsen fra Coolbet på over 3,5 mål er 1,85 i Bodø, mens den er 2,12 i Molde. Derfor blir Pellegrino rundens kaptein, med minst mulig margin.

Kaptein for runde 18: Amahl Pellegrino (12,0m)