Dette er den beste kapteinen til Gameweek 6

Skrevet Jon L. Thomsen

Gameweek 5 var runden for alle som kapteinet Mohammed Salah. Egypteren fikk hele 12 poeng hjemme mot Crystal Palace og var selvsagt FantasyFans sin anbefaling. Denne uken byr ikke på mange åpenbare kandidater, men vi ser på de to heteste navnene. I tillegg presenterer vi den beste differensialen for de som ikke liker å spille trygt. Her får du vår kapteinsanalyse for Gameweek 6.


Mohammed Salah (bre)

Pris: 12.6m
Eierandel: 56.9%
Poengform: 17 – 3 – 10 – 8 – 12

Mohammed Salah slutter ikke å lever varene i år heller! Nok en gang hadde en han en solid kamp og lekte seg tidvis med Crystal Palace. Så langt i år har Salah hele 19 skudd innenfor straffefeltet, en xGI (forventet målinvolvering) på 4.29 og skaper en sjanse for medspillere hvert 32. minutt. Dette gjør han til statskongen, sammen med Sadio Mane (11.9m). Salah er som kjent på straffer og velges derfor over Mané syv av syv dager uka.

Som lag har Liverpool levert veldig bra I sesongstarten. De har de beste offensive statsene, med ganske klar margin. Med en xG (forventet antall mål) på 13.5 og 12 scorete mål bør vi kunne forvente at de fortsetter i samme spor.

Brentford på sin side har åpnet sesongen veldig sterkt, spesielt defensivt. De er faktisk laget med nest lavest xGC (forventet antall innslupne mål) med smått utrolige 3.92. Kun Manchester City har bedre defensive tall å vise til. Det er spesielt fra sentralt i banen Brentford har sluppet til få sjanser (4), mens de faktisk har sluppet inn nesten tre ganger så mange på høyresiden (11). Flaks at det er på den siden Salah spiller!

Cristiano Ronaldo (AVL)

Pris: 12.7m
Eierandel: 46.3%
Poengform: 13 – 6

Ronaldo har nå scoret fire mål på tre kamper for Manchester United (ett i Champions League). Ingen bør være spesielt overrasket over dette, vann er tross alt vått. Vi så igjen mot West Ham at en stor del av Uniteds angrepsplan er å fore Ronaldo med baller. Dette førte til syv skudd, fem i boks, fem på mål og tre store sjanser. Han ble i tillegg muligens snytt for et straffespark i kampen. På de to kampene han har spilt i ligaen har Ronaldo hatt de beste underliggende tallene, ganske langt foran spillere som Salah og Michail Antonio (7.9m).

Manchester United har ikke levert gnistrende angrepsfotball så langt, men de produserer nok til å gi Ronaldo gode arbeidsforhold. Laget har «bare» den sjette beste xG-en, men har produsert tredje flest store sjanser, kun bak Liverpool og Manchester City.

Aston Villa på sin side åpnet sesongen relativt svakt, med har vært i bedring de siste to kampene. Som Brentford har de gode defensive tall og står med den tredje laveste xGC-en med sine 4.27. Manchester United har hatt et godt grep på Aston Villa siden de returnerte til Premier League, og på de siste fire kampene har United vunnet tre av fire (en uavgjort) med en målforskjell på 10-4.

Differensial for Gameweek 6


Michail Antonio (lee)

Pris: 7.9m
Eierandel: 33.3%
Poengform:
 13 – 16 – 11 – -1 – 0

Antonio? Differensial? Ja, som kaptein er han absolutt en differensial. Det er å forvente at Salah og Ronaldo vil få kapteinsbindet av store deler av alle FPL-managere. Antonio har i tillegg blitt solgt av mange etter at han fikk rødt kort i Gameweek 4 og dermed måtte sone karantene i Gameweek 5.

Spissen fra Jamaica har vært West Ham sin best spiller i år og har vært involvert i utrolige 83% av målene de har scoret med han på banen. På sine fire spilte kamper har Antonio 15 skudd I boks, syv sjanser skapt og en xGI på 3.77. Dette er best blant alle spissene i spillet (Ronaldo og Calvert Lewin bedre per minutt spilt).

Leeds på sin side har ikke hatt en veldig god start på sesongen og har blant de svakeste defensive tallene med en xGC på 10.2. De har sluppet til nest flest skudd med hele 92 og sluppet til hele 32 sjanser sentralt i banen. Mye ligger med andre ord til rette for Antonio.

Kaptein for Gameweek 6

Salah er i fyr og flamme om dagen, men skal opp mot et overraskende solid forsvar. Jeg tror likevel at vi kan legge de defensive tallene til Brentford litt til side ettersom de har til gode å møte et topplag denne sesongen. Vi så senest mot Crystal Palace at Salah fint kan være involvert i opptil flere mål selv om motstanderlaget har vært statistisk gode. Til syvende og sist er det et av ligaens beste lag mot et nyopprykket lag.

Antonio er tilbake fra karantene og skal opp mot et svakt defensivt Leeds-lag. Han er et godt kapteinsvalg kommende runde, men for meg når han ikke helt opp til de to andre gutta. Ronaldo har funnet se godt til rette i Manchester United og vil fortsette å bli fõret med baller fra sine lagkamerater. Han er den store eneren i laget og er bookmakerne sin favoritt til å score i helgen.

Kaptein for Gameweek 6: Cristiano Ronaldo (AVL)

Jon’s meme for Gameweek 6