Spissrush, kapteinsvalg og dobbelrunde 20

Skrevet av Robert Nilsen

Da går vi inn i det som ser ut til å bli årets siste dobbelrunde. Strømsgodset og Stabæk har to kamper hver. Strømsgodset møter Sarpsborg hjemme og Stabæk borte. Stabæk møter Sandefjord borte og Strømsgodset hjemme.

Samtidig som topplagene Lillestrøm, Rosenborg, Molde og Bodø/Glimt har fine hjemmekamper. Det er mange ulike muligheter å angripe runden på og vi skal gå gjennom flere varianter.

Vi starter med de spillerne som må vurderes inn. Fra Strømsgodset skal du gjerne ha tre spillere. Fred Friday (8,2m) er det soleklare førstevalget. Står kun med seks mål i år, men er helt i toppen på statistikker over avslutninger per kamp. Det kan plutselig løsne skikkelig, og da vil man ikke stå uten han.

De to andre plassene er litt mer åpne. Johan Hove sliter med en skade og må sjekkes før kampen. I forsvaret har vi både Lars-Christopher Vilsvik (4,6m) og Gustav Valsvik (5,5m). Førstnevnte tar mye dødball og er ofte i gode innleggs-posisjoner. Valsvik har to mål på dødball i år. Prisen gjør at det er mye lettere å gå for Vilsvik. En annen mann som må nevnes er straffeskytter Herman Stengel (5,8m). Han står med tre mål og to målgivende de siste fem kampene.

Stabæk ser ut som Eliteseriens dårligste lag for øyeblikket. Med Oliver Valaker Edvardsen (7,0m) ute med skade, er det lite verdi å finne i spillere fra Stabæk. Man kan prøve seg på Sturla Ottesen (4,5m) som er en offensiv back. Han harr mange innlegg og ser bra ut, problemet hans er at det er få Stabæk-spillere som kan omsette innleggene til mål. Simen Wangberg (4,4m) har noen mål på dødball, men er en del skadeutsatt.

Spissrush og Rik Onkel-chip

I denne runden kan man vurdere å bruke en chip hvis man fortsatt har noen igjen. Et “Spissrush” der man får doble poeng på alle angrepsspillere, med en trio på topp bestående av Fred Friday (Sarpsborg H, Stabæk B), Ohi Omoijuanfo (Viking H) og Thomas Lehne Olsen (Tromsø H) ser veldig spennende ut. Jeg ser faktisk fem spillere som kan vurderes i et spissrush. Noah Holm (Mjøndalen H) og Erik Botheim (Vålerenga H) kan også brukes i spissrush.

En annen chip som må vurderes er “Rik onkel”. Da får man altså bytte så mange spillere man vil for en runde. Pris og budsjett trenger du heller ikke tenke på. Jeg har satt opp et alternativ til Rik onkel her:

Her ville jeg satt Sandberg, Åsen, Dragsnes og Linnes på benk. Friday kaptein.

Rundens kaptein

Som alltid er kapteinsvalget et vanskelig valg. Amahl Pellegrino (12,1m) og Ohi Omojiuanfo (12,4m) er alltid gode alternativ. Fred Friday har jo en fordel av å fort spille 120 minutter, altså en kamp mer enn Pelle og Ohi. De aller fleste kommer nok til å gå for Friday-kaptein og jeg tenker at vi følger strømmen der. Oppsiden kan være veldig stor, men vi vet også at både Ohi og Pelle kan levere vel så godt på sine kamper. Et alternativ er også å kjøre “to kapteiner” på to av de tre nevnte.

Husk å sjekke lagoppstillingen til Lillestrøm og Strømsgodset som kommer på lørdag før fristen går ut. Du må også få med deg eventuelle skader som har oppstått i Cupen som spilles ondag.

Kaptein for runde 20: Fred Friday (8,2m)