Kapteinsanalyse til Gameweek 7

Skrevet av Jon L Thomsen

Gameweek 6 var runden Manchester United og Cristiano Ronaldo sviktet oss. Da dommeren pekte på krittmerket i det 90. minutt fikk vi et par sekunder med håp, men kapteinspoengene uteble. Bruno Fernandes fikk ta straffen og resten er historie. Mohammed Salah og Michail Antonio gjorde som vi forventet og fikk begge med seg en scoring hver. Denne uken byr på to åpenbare kapteinsalternativer, samt en differensial vi har tipset om før. Her får du vår kapteinsanalyse for Gameweek 7.

De beste kapteinene for Gameweek 7

Romelu Lukaku (SOU)

Pris: 11.7m
Eierandel: 34.1%
Poengform: 8 – 2 – 13 – 2 – 2

ENDELIG snur programmet for Chelsea. På papiret har laget fra London hatt fire vanskelige kamper i løpet av de seks første rundene. En av de lettere kampene var tilbake i Gameweek 1 og da spilte ikke Lukaku. Den belgiske spissen har gjennom hele sin karriere vært en «Flat track bully», altså en spiller som leverer enorme tall mot svakere motstand. Det er nok ikke tilfeldig at to av hans tre mål kom mot Aston Villa i Gameweek 4. Nå venter en krem-rekke av kamper og de møter kun en annen tittelkandidat før runde 21. Først ut er en pen hjemmekamp mot Southampton.

Chelsea har ikke levert veldig gode offensive tall hittil i sesongen, men igjen kan nok deler av dette skyldes på det tøffe kampprogrammet. Til tross for dette har likevel Lukaku gjort det bra. I tillegg til sine tre mål ligger han på rundt femte plass på de fleste relevante statistikker blant spisser. Han kan blant annet vise til 14 skudd i boks, 9 sjanser skapt og en xGI (forventet antall målpoeng) på 3.28. Chelsea har til gode å få et straffespark denne sesongen, så om det er Lukaku eller Jorginho (5.9m) som er først i køen vet vi ikke enda.

Southampton har vært relativt gode defensivt denne sesongen. De har holdt to rene bur og bare sluppet inn tre mål på sine fire siste kamper til tross for å ha møtt blant annet Manchester City og West Ham. Med en xGC (forventet innslupne mål) på 3.76 i samme periode så ser vi at det ligger dyktighet og ikke bare flaks bak disse resultatene.

Cristiano Ronaldo (EVE)

Pris: 12.7m
Eierandel: 48.5%
Poengform: 13 – 6 – 2

Er han på straffer NÅ da? Mange, inkludert meg selv, trodde det var Ronaldo som kom til å ta straffene til Manchester United denne sesongen. Så feil kunne vi ta. Men hva nå når Bruno Fernandes (11.9m) bommet på sin, hvem får ta neste? Vi kan ikke gjøre annet enn å spekulere og for meg er det nå en 50/50 situasjon.

Manchester United imponerte ingen mot Aston Villa og Ronaldo kom til svært få sjanser. Til tross for den svake forestillingen i helgen er fremdeles United sine offensive stats ganske gode. På de fire siste kampene har de den har tredje beste xG-en (forventet antall mål) med 7.11. I samme tidsrom topper Ronaldo nesten alle statistikker blant spissene og kan blant annet vise til 17 skudd, hvorav 13 i boks, 25 berøringer i boks og en xGI på 3.54.

Everton har vært gode defensive i år og statistikkene viser at de er oppe og konkurrere med de aller beste i ligaen. På de fire siste kampene har Everton faktisk nest lavest xGC med 3.66 og har kun sluppet til fire store sjanser. Det er likevel viktig å huske at Everton er laget som har hatt det letteste programmet hittil i sesongen og at de siste fire kampene har vært mot Brighton, Burnley, Aston Villa og Norwich.

Differensial for Gameweek 7

Michail Antonio (BRE)

Pris: 7.9m
Eierandel: 43.3%
Poengform: 16 -11 – -1 – 0 – 8

Spissen fra Jamaica har vært West Ham sin best spiller i år og leverte igjen mål mot Leeds i Gameweek 6. Bare en god Illan Meslier (5.0m) gjorde at det ikke ble både ett og to målpoeng til. Tallene Antonio har levert siden sesongstart har vært helt enestående. Han har vært involvert i 75% av West Hams mål når han har vært på banen, skutt 25 ganger i boks, skapt 11 sjanser og har en xGI på 5.21. Sistnevnte er nesten 1.5 mer enn Jamie Vardy (10.4m) som er nummer to på xG-tabellen.

Brentford har levert gode defensive tall denne sesongen og på de siste fire kampene har de bedre xGC enn for eksempel Liverpool. De har og sluppet til femte færrest skudd i boks (39) og er flinke til å avverge farligheter fra sentralt i banen. Vi så samtidig senest i helgen mot Liverpool at de har det i seg å slippe til store sjanser.

Rundens kaptein

Det er vanskelig å bestemme seg for hvem man skal sette bindet på denne runden og utslagene kan bli store ettersom de færreste eier både Lukaku og Ronaldo. Begge møter statistisk gode defensive lag, men Everton har kun møtt «lett» motstand så langt. Jeg er usikker på om de klarer å demme opp mot angrepsrekka til Manchester United med en portugisisk storscorer i spissen.

Får vi noen indikasjoner på at en av spissene skal ta straffespark for sine respektive lag vil det bikke kapteinsvalget i vedkommendes favør. Følg med på Champions League-kampene onsdag kveld. Antonio fortsetter å levere, men denne uken kommer han nok en gang til kort i kampen om bindet.

Kaptein for Gameweek 7: Cristiano Ronaldo (EVE)