Wildcard og Season Ticker for runde 21-30

Skrevet av Robert Nilsen

Endelig er vi ferdig med alle dobbel- og blankrunder. Nå kan vi konsentrere oss om den siste tredjedel av sesongen uten å ta hensyn til dette. Har du enda ikke brukt Wildcard kan det være lurt å vurdere å bruke det nå. Å spare Wildcard for lenge, kan gjør at oppsiden ved å bruke det blir mindre, siden det er færre runder å bygge laget mot.  Jeg har laget et lite Excel-skjema, med kampprogram for de siste 10 rundene.

Wildcard

Vi må ta en liten gjennomgang av hvem som må vurderes på et Wildcard. Har du allerede brukt Wildcard, kan du fortsatt bruke dette avsnittet til å lete etter estattere til for eksempel Stabæk- og Godsetspillere som du kanksje ikke vil ha med videre på laget. På et Wildcard er det naturlig å starte med spillerne du MÅ ha med. Amahl Pellegrino (12,1m), Ohi Omoijuanfo (12,4m) og Thomas Lehne Olsen (9,7m) er selvskrevne. Så kommer det en rekke dyre spillere du må vurdere opp mot hverandre. For eksempel Noah Holm (8.2m) vs. Veton Berisha (10.5m) og Ulrik Saltnes (10.6m vs. Stefano Vecchia (9.4m). Hvis du skal få plass til fem såpass dyre spillere, må vi se om vi kan finne noen billige spillere som kan levere både på midtbanen, i forsvar og på keeperplass.

På midten synes jeg Harald Nilsen Tangen (4,8m) ser ut som et godt valg. Tar en del hjørnespark og står med sju målpoeng denne sesongen. Kampprogrammet til Viking ser også ganske bra ut framover. Et annet billigalternativ er August Mikkelsen (4,7m). Selv om Tromsø sliter hjemme på Alfheim, må de begynne å vinne nå om de skal overleve i Eliteserien. Hjemme-programmet er fint framover, og Mikkelsen får 90 minutter stort sett hver kamp. Han har sett bra ut gjennom hele sesongen og har levert seks målpoeng til nå.

I forsvaret er det mange alternativer til rundt 4,5m. Niklas Vesterlund (4,5m) har virkelig levert i fraværet til Lasse Nilsen. Mål i de to siste kampene, og en målgivende i runde 16. Kan fint spilles i hjemmekampene i rotasjon med en annen. Lars-Kristopher Vilsvik (4,7m) er det jeg ser på som det beste valget i denne prisklassen. Fortsetter og fosse frem langs høyresiden, og jeg tror det vil resultere i flere målgivende og mål enn det har gjort til nå.

På keeperplass er det vanskelig å finne noen som frister. Her ville jeg nok gamblet på en keeper med greit program som ikke er for dyr. Ketil Haug (4,9m) har et kjempeprogram, spesielt hjemme. Vålerenga som lag har ikke sett all verden ut, og Haug har til gode å holde nullen i år, men pris og program gjør at man fint kan ta en gamble der.

Leopold Wahlstedt (4,5m) har fått tillit de tre siste kampene i ODD-buret. Men plassen hans er mer utrygg og jeg ville nok ikke satt meg i en situasjon der jeg blir tvunget til å gjøre et keeper-bytte om Rossbach tar plassen tilbake.

Rundens differensial

I en runde der vi har mange favoritter på bortebane må vi prøve oss på et hjemmelag. Tromsø fikk med seg en kjempesterk seier borte mot Lillestrøm sist helg, mens Haugesund tapte stygt 1-3 hjemme for et formsvakt Odd-lag. Er det nå Tromsø får sin første hjemmeseier? Eric Kitolano (7,4m) har vært god gjennom store deler av sesongen, uten at det har gitt så alt for mange Fantasy-poeng. Prisen er også litt høy, men om du har pengene til overs, kan det være en fin diff for én runde. Han er involvert i mye av det Tromsø skaper, og har faktisk ni målpoeng til nå i år. Med “Kobraen” som tiltrekker seg en del oppmerksomhet, kan Kitolano kanskje få litt ekstra rom å løpe i, som kan gi både mål og målgivende.

Rundens kaptein

For første gang på mange runder skal rundens kaptein handle om en annen spiller enn Pellegrino og Ohi. Viking møter Sandefjord hjemme og Veton Berisha er kommet tilbake etter skade med et brak. Oddsen på 1,52 på over 2,5 er lavest av alle kampene denne runden, og Viking har lavet odds av alle lag på seier denne runden. Berisha står med fire målpoeng på de to siste kampene før møtet med Molde sist. Som alltid tror jeg på målrike kamper når Viking er involvert, og når Viking scorer mange mål, så får også Berisha mange målpoeng.

Kaptein for runde 21: Veton Berisha (10,5m)