Wildcard-lag til Gameweek 8

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Vi har fullført nesten 20% av FPL-sesongen, og mange managere har enten brukt sitt første Wildcard eller vurderer å bruke det i disse tider. Landslagspauser, skader, spillere som ikke leverer og andre spillere som virkelig leverer er forstyrrende elementer som påvirker!

Det er mange gode grunner til å bruke den mest famøse Fantasy-chippen i landslagspausen mellom Gameweek 7 og 8. Her har du et fullstendig Wildcard-lag med det vår Fantasy-skribent mener er de beste spillerne for de kommende rundene.

I denne artikkelen skal jeg sette opp et wildcard-lag basert på min lagverdi (101,6m).

 

Keeper

David Raya (4.6m) – 10% – CHE (H), LEI (H), BUR (A), NOR (H), NEW (A)

Brentford har imponert mange i sesongstarten, og de har notert seg for tre rene bur på de syv første kampene. Laget til danske Thomas Frank er veldrillet, og det nyopprykkede laget har sluppet til meget få skudd. Hele 12 målvakter har hatt flere redninger enn spanjolen. Raya har en redningsprosent på 78%, noe som er femte best i ligaen om en tar bort målvakter som har spilt mindre enn fire kamper. Det er kun tre målvakter som har mer poeng enn spanjolen på sine 30 poeng. Etter Chelsea i neste kamp har Brentford meget fine kamper!

Ben Foster (4m) – 21.3% – LIV (H), EVE (A), SOU (H), ARS (A), MUN (H)

Målvakten på din benk. Ringreven har klart å karre seg til keeperplassen i Watford, og har stått de tre siste kampene og er per nå den eneste 4.0m-målvakten som spiller.

Forsvar

Antonio Rüdiger (5.8m) – 21% – BRE (A), NOR (H), NEW (A), BUR (H), LEI (A)

Chelsea har vært bunnsolide bakover etter at Tuchel tok over. Vanligvis vil jeg anbefale backer, men Rüdiger er førstemann på blokka i forsvaret til Chelsea når laget tas ut. Minst én defensiv spiller fra London-klubben er et must på ditt Wildcard. Tuchel har ved flere anledninger rotert alle mann bak i forsvarsrekka, utenom den høyreiste tyskeren som har spilt samtlige minutter i årets Premier League-sesong.

João Cancelo (6.2m) – 17.3% – BUR (H), BHA (A), CRY (H), MUN (A), EVE (H)

Manchester City sprenger skalaen på de underliggende defensive tallene. De har sluppet til desidert færrest skudd totalt, skudd på mål og innlegg. Mange har vegret seg for å ha portugiseren i sitt lag ettersom Peprouletten ofte kan frustrere, men Cancelo har spilt samtlige minutter i årets sesong for de lyseblå, samt notert seg for to målgivende. Poeng i form av rene bur, samt den offensive trusselen gjør at en ikke kan få uten portugiseren.

Shane Duffy (4.3m) – 23,7% – NOR (A), MCH (H), LIV (A), NEW (H), AVL (A)

Midtstopperen har vært den desidert farligste forsvarsspilleren i årets PL-sesong dersom en ser på underliggende tall. Duffy leder statistikken både på antall skudd (inkludert hodestøt), skudd innenfor 16-meteren og skudd på mål. Med sine 13 skudd i boks er mannen en konstant trussel på dødball, i tillegg til at Brighton har et solid forsvar. Tross et litt tøffere kampprogram er mannen et must å ha i og med at han fint kan benyttes i en rotasjon grunnet sin billige pris.

Ben White (4.4m) – 12,3% – CRY (H), AVL (H), LEI (A), WAT (H), LIV (A)

Arteta har fått mer kontroll på sine bakre rekker etter en katastrofal start på sesongen. White er en billig løsning som kan gi gode rene bur-poeng. I tillegg kan han fint brukes i en rotasjon med eksempelsvis Duffy. Arsenal har et meget fint kampprogram fremover!

Trent Alexander Arnold (7.5m) – 22.4% – WAT (A), MUN (A), BHA (H), WHU (A), ARS (H)

Man kan ikke gå uten selv om han er skadet før øyeblikket med et uvisst skadeomfang. Trent leder statistikken i Premier League for spilleren med høyest xA (expected assist/forventet målgivende) blant alle forsvarere på spillet, i tillegg til at Liverpool er solide bakover i år. Det lønner seg alltid å ha innleggsspesialisten fra Liverpool, i år er intet unntak.

Midtbane

Mohamed Salah (12.7m) – 60.8% – 22.4% – WAT (A), MUN (A), BHA (H), WHU (A), ARS (H)

Trenger jeg egentlig å skrive noe her? FPL-talismanen har 21 poeng mer enn nestemann på listen i årets FPL-sesong, og sprenger alle underliggende stats. Seks mål og fire målgivende på de første syv kampene forteller nok.

Raphinha (6.6m) – 20% – SOU (A), WOL (H), NOR (A), LEI (H), TOT (A)

Brasilianeren leverte gode poeng i fjor, og selv i en sesong hvor Leeds sliter har vingen scoret tre ganger. Han har skutt tredje mest i årets sesong av samtlige midtbanespillere med sine 24 skudd, og har i tillegg skapt fjerde mest sjanser. Raphinha har også nest høyest xA (expected assist/forventet målgivende). Disse tallene i kombinasjon med et meget godt kampprogram gjør brasilianeren til et godt valg fremover.

Andros Townsend (5.6m) – 6.1% – WHU (H), WAT (H), WOL (A), TOT (H), MCI (A)

Hvem skulle trodd at Townsend ville være en man så til i FPL? Mannen er en billig spiller å ha i ditt lag eller på benk, som har levert tre mål og to målgivende pasninger i årets sesong. Det ser i tillegg ut som at briten er på straffer slik skadesituasjonen i klubben er nå. For billig og i for god form til å ikke prøve spør du meg.

Ismaila Sarr (6.3m) – 18.2% – LIV (H), EVE (A), SOU (H), ARS (A), MUN (H)

Senegaleseren har åpnet meget godt i årets sesong med sine fire scoringer på de syv første kampene. Selv i et litt tøffere kampprogram kan Sarr være god verdi, ettersom han tidligere har visst seg å være farlig mot store lag. Lynvingen ser ut til å for alvor ta steget i Premier League denne gangen.

Allan (4.6m) – 6.9% – WHU (H), WAT (H), WOL (A), TOT (H), MCI (A)

Benkespiller som overaskende nok har levert to målgivende i årets sesong. Man kan ikke forvente noe som helst av denne mannen dog, skal sitte innerst på benk.

Angrep

Romelu Lukaku (11.7m) – 37.2% – BRE (A), NOR (H), NEW (A), BUR (H), LEI (A)

Belgieren har ikke scoret på tre kamper, men det er umulig å gå uten Lukaku når en ser kampprogrammet til Thomas Tuchels maskineri. Lukaku har tredje flest skudd i boks og tredje høyest xG (expected goals/forventet mål) i årets sesong blant spissene. Det lukter mange mål fremover for Big Rome!

Michail Antonio (8m) – 45.6% – EVE (A), TOT (H), AVL (A), LIV (H), WOL (A)

Fem mål og fire målgivende på seks kamper, mannen har vært ustoppelig i årets sesong, og har nest flest poeng på spillet. Den britisk-jamaicanske maskinen sprenger alle statistikker blant spissene i årets sesong; Høyest xG (expected goals/forventet mål), høyest xGI (expected goal involvement/forventer målinvolvering) flest ballberøringer innenfor 16-meteren til motstander, flest skudd totalt og flest store sjanser. Umulig å gå uten!

Gabriel Jesus (8.6m) – 7.3% – BUR (H), BHA (A), CRY (H), MUN (A), EVE (H)

Mange ønsker nok ikke å ta sjansen på Pep sin rotasjon, men i mangel på andre gode offensive alternativer hos de lyseblå er Jesus mannen å se til mener jeg. Han har tross alt startet seks av de første syv kampene, og har notert seg for to mål og fire målgivende. Pep virker å ha funnet sin faste mann i treeren på topp som ofte roteres. Det kan se ut som om brasilianeren kan få sitt desiderte gjennombrudd i sin nye kantrolle utover sesongen.

Oppsummering

I dette laget har fokusert ligget hovedsaklig på form blant spillere, men også på kampprogram. I tillegg til noen spillere en ha, finnes det flere mulige poengfangere i perioden fremover. Jeg har valgt å styre unna Manchester United ettersom det er meget variable prestasjoner hos Oles gutter om dagen, i tillegg til at rene bur og målpoeng er vanskelig å sanke hos enkeltspillere slik jeg ser det nå. Ingen peker seg skikkelig ut unntatt Cristiano Ronaldo (12.6m) – 46.2%, men han blir for dyr målt opp imot poengproduksjon per nå. Her er Romelu Lukaku mannen å se til istedenfor!

Slik laget er satt opp vil Shane Duffy, Ben White og Andros Townsend roteres om den siste startplassen i laget.