De beste valgene i forsvar og spillere du må ha til runde 22

Skrevet av Robert Nilsen

Nok en landslagspause er over og det er på tide å rette fokus mot runde 22 i Eliteserien Fantasy. Forrige runde ga store utslag poengmessig, og det ble en runde med mange store poengsummer om du satt med de rette forsvarsspillerne. Ulrik Saltnes ble bekreftet ute resten av sesongen etter fristen, i tillegg til at det ble delt ut hele fem røde kort i runde 21.

Tre av de røde kortene kom på forsvarspillere som har vært aktuelle for flere Fantasy-lag så i dag skal vi se litt på de beste valgene i forsvar, samt et par spennende valg på midtbanen for oss som sitter med Saltnes. Jeg synes alle de fire lagene på topp har fint program ut sesongen og jeg tror det er mest verdi i forsvarspillere fra de lagene.

Fredrik Bjørkan (6,3m) har begynt å samle bra med poeng de to siste rundene. Bodø/Glimt har også et fint program utover og Bjørkan blir enda viktigere på venstresiden med Saltnes ute.

I Molde har Martin Linnes (6,0m) sett bra ut etter at han kom tilbake, selv om det ikke har gitt så mye poeng til nå. Jeg tror poengene vil komme fra Linnes, og Molde har det beste programmet ut sesongen.

Det er vanskelig å komme utenom Snorre Strand Nilsen (5,9m) som virkelig har levert utover sesongen. Fire mål og én målgivende på de åtte siste kampene er vanvittige gode tall.

Hvis du har stått med Saltnes i laget ditt og trenger en erstatter der, er det flere spennende valg. Hvis du trenger å hente litt penger for å kjøpe en dyrere forsvarspiller, eller ønsker å få råd til Veton Berisha (10,7m) som har et flott kampprogram, så ser vi på spillere som er litt billigere på midten. Veton Berisha står med seks målpoeng på de fire siste kampene og er i knallform.

Stefano Vecchia (9,6m) er en naturlig erstatter men han har som vi vet, slitt med skader store deler av sesongen.

Det har løsnet for Sander Svendsen (7,3m) som slet med uttelling i den første halvdelen av sesongen. Nå står han med fire må og én målgivende på de fire siste kampene. Kampprogrammet til Odd ser også veldig fint ut resten av sesongen, og han er en av midtbanespillerne som frister aller mest for øyeblikket.

Rundens diferensial

I runde 22 er stort sett alle hjemmelagene favoritter til å vinne. En kamp som skiller seg ut er Molde motTromsø. Et Molde-lag som kanskje har det beste kampprogrammet med tanke på at de har hjemmekamper mot Bodø/Glimt og Rosenborg igjen.

Eirik Ulland Andersen (8,4m) er også en spiller som har vist gode takter den siste tiden. Han har jevnt med spilletid og er muligens en differensial man kan stå med ut sesongen. Vi vet jo at det ligger mange målpoeng i han, og vi husker godt de to gode sesongene i Strømsgodset som til sammen ga 32 målpoeng!