Kapteinsanalyse og tips til runde 23

Skrevet av Robert Nilsen

Runde 22 ble en fin runde for de som fulgte forsvars-tipsene i forrige artikkel. Framover i banen hadde de fleste lite med poeng, da få offensive spillere leverte målpoeng. Med kun åtte kamper igjen av sesongen, må man virkelig treffe på valgene fremover.

Forrige runde skrev jeg en artikkel om forsvarer, så nå kan vi flytte oss fremover på banen. På midten fortsetter Stefano Vecchia (9,7m) å levere. Form og programmet til Sander Svendsen (7,3m) ble også nevnt sist. Spørsmålet er fort om man tør å ofre Amahl Pellegrino (12,0m) som ikke har levert i det siste. Jeg synes ikke det er et godt valg å ta han ut denne runden mot Strømsgodset.

Hvis du ønsker å bruke litt mer penger i forsvar så må vi finne noen billigere alternativ på de siste plassene. Jeg tror det kan være fin verdi å ha to rotasjonsspillere. Tromsø og August Mikkelsen (4,9m) har et kjempefint hjemmeprogram. Fem av de siste åtte kampene er hjemme.

Tobias Fjeld Gulliksen (4,6m) i Strømsgodset, har et litt tøffere program de neste 3-4 kampene, men totalt hvis du rotere disse to spillerne kan du få denne rekken med kamper ut sesongen: MJO (H), ODD (H), MOL (H), SIF (H), MJO (H), STB (H), FKH (H) og VIK (H).

I angrepsrekke skal du ha Ohi Omoijuanfo (12,4m). Jeg velger Veton Berisha (10,8) over Thomas Lehne Olsen (9,7m) hvis jeg skal velge mellom de to.

Den tredje spissplassen er mer åpen og banken begynner å bli tom. Her kan man ta en vurdering om man skal oppgradere en spiller på midten og gå for en billigløsning i Oskar Sivertsen (4,1m). Her kan man ikke belage seg på mange minutter, men det frigjør masse midler som du kan oppgradere resten av laget med.

Andre alternativer kan være Aune Heggebø (6,3m) men jeg liker ikke kampprogrammet til Brann. Møter fire av de fem øverste lagene topp i ligaen i løpet av de neste kampene. Har du penger til å gå opp til Noah Jean Holm (8,3m) så frister det mer, men spilletiden er noe mer usikker med Dino tilbake.

Rundens differensial

Mjøndalen fikk bank forrige runde borte mot Haugesund, og spikeren ble fort satt i kista for nedrykk. Denne runden skal de opp til Tromsø og jeg tror ikke det blir en lett kamp heller. Thomas Totland (5,7m) leverer jevnt og trutt, og jeg tror sjansen for at Tromsø holder nullen er god i denne kampen. Hvis Tromsø får skikkelig sving på det, så kan Totland fort få tosifret antall poeng denne runden.

Rundens kaptein

Vi har lært oss at Ohi Omoijuanfo (12,4m) leverer bedre hjemme enn borte. Jeg lar meg friste av Rosenborgs hjemmekamp mot Sandefjord. Stefano Vecchia har åtte mål siden han kom tilbake fra skade. Rosenborg vil revansjere de to forrige kampene som har endt med tidlige røde kort og jeg tror de kommer til å kjøre over Sandefjord.

Kaptein for runde 23: Stefano Vecchia (9,7m)