Disse spillerne må du ha ut sesongen i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Årets siste landslagspause er over. Det gikk ikke veien for det norske landslaget denne gangen heller. Men nå skal vi gjøre ferdig de siste fire rundene av årets Eliteserien. Det er stor spenning både i toppen og i bunnstriden. Det spisser seg også til i Fantasy og nå må man ta de riktige beslutningene på hvem man skal ha og hvem som kan tas inn som en differensial.

Hvem bør du hente?

Med bare fire runder igjen ønsker man å sette inn spillere som er gode valg resten av sesongen. Da kan man se på både gode kampprogram og hvor mye lagene har å spille for. Jeg synes både Molde og Bodø/Glimt har fine kamper, men vil også trekke frem Sarpsborg og Viking som lag med gode program.

Hvis vi ser på Molde så må vi starte med Ohi Omoijuanfo (12,4m) som fortsatt skal være i laget. Ola Brynhildsen (8,1m) har også levert bedre etter en svak periode i midten av sesongen. Han har to mål og fire målgivende på de fire siste kampene og er veldig mye involvert i det Molde skaper.

Jeg tror også jeg vil ha med en forsvarsspiller fra Molde. Det var store forventinger til at Martin Linnes (5,9m) skulle slå til etter overgangen sin og han så lovende ut de første kampene, før en skade har satt han ut av spill. Han virker å være tilbake men det er nok Kristoffer Haugen (6,9m) som virker å være det tryggeste valget.

I Bodø/Glimt har jeg også lyst på tre spillere. Her er det enda vanskeligere å velge hvem man skal ha. Den første på blokken min er Ola Solbakken (10,4m). Han har virkelig sett bra ut i det siste, både i Europa og i Eliteserien. Står “kun” med 12 målpoeng i år, men etter at han har blitt flyttet over på høyresiden har han sett mye hvassere ut.

Fredrik Bjørkan (6,6m) er nummer to på listen. Han sto over landslagssamlingen med en kneskade og er usikker til helgen, men det medisinske teamet håper at han er med til helgen. Den siste plassen står egentlig mellom Morten Konradsen (5,5m) og Erik Botheim (10,5m). Også Botheim pådro seg en skade på landslagssamling og det er litt mer usikkerhet rundt den skaden. I tillegg til at det er så mange andre spisser som leverer for tiden, gjør at det er mye lettere å gå for Konradsen. Han er forsvarsspiller på spillet og blir ofte byttet ut. Det trenger ikke være så dumt med tanke på sjansen for å holde nullen. Han står bare med en målgivende i år, men vi kjenner skuddfoten hans, og jeg synes han er en fin diff.

Jeg nevnte også Sarpsborg og Viking som lag med godt program. Jonathan Lindseth (6,7m) er en spiller som er i kjempeform og står med åtte mål og en målgivende de siste seks kampene. Han ser virkelig ut som en spiller som man skal ha ut sesongen i år.

Hvis man vil prøve seg på en differensial så kan også Ibrahima Kone (7,8m) prøves ut, men formen hans er nedadgående. Men de møter fire lag som slipper inn mye mål. I Viking må man selvfølgelig ha Veton Berisha (11,2m). Han også har slitt med en skade, men virker å være klar.

Vi får lagoppstillingen før fristen går ut på lørdag, så det er lurt å dobbeltsjekke. En annen som kan friste er Tripic, men han blir fort for dyr og da er det lettere å gå for Harald Nilsen Tangen (5,0m) som et billig alternativ på midten. Han var syk forrige runde, men er tilbake til helgen. Jeg styrer unna forsvarspillere fra begge lagene.

Rundens kaptein

Denne runden er det mange mulige kandidater. Jeg tror det vil være en god spredning i kapteinsvalgene, men vi skal nok lande på en av de nevnte over. Ohi er alltid med i diskusjonen når han spiller hjemme. Berisha, Solbakken og Lindseth er også aktuelle kapteinsvalg. Mål-oddsen er også veldig lik i disse kampene, men Bodø/Glimt og Viking har lavest odds for seier hos Coolbet. Henholdsvis 1,40 og 1,55. Med noe usikkerhet rundt skaden til Berisha så faller valget på Solbakken. Glimt har fått seg en hvis etter er hektisk program og er nok veldig giret på å avgjøre serien så raskt som mulig.

Kaptein for runde 27: Ola Solbakken (10,4m)