Det beste Free Hit-laget til Dobbel Gameweek 22

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Endelig kom bekreftelsen mange ventet på – Gameweek 22 blir en dobbeltrunde. Men hvordan skal man angripe denne runden? Det mest naturlige er å bruke «Free Hit» ettersom alle managere nå har fått én ekstra chip av spillet grunnet avlyste kamper, men dette kommer så klart an på hvordan ditt lag ser ut. Brighton, Chelsea, Tottenham, Manchester United, Leicester, Brentford, Watford og Burnley har alle to kamper i kommende gameweek. Jeg skal «free-hitte», og nedenfor er et foreslått lag basert på min lagverdi (102.2m).

Keeperplass

Hugo Lloris – 5.4m (8,8%) ARS (H), LEI (B)

Fire rene bur på de seks siste kamper er fasit for Spurs. Med to kamper i kommende runde er den franske keeperveteranen et godt valg mellom stengene i ditt lag. Antonio Conte mener alvor med Tottenham etter hans inntreden, og det defensive er kraftig forbedret.

Forsvar

Trent Alexander-Arnold – 8.4m (44.5%) – BRE (H)

Trenger man egentlig å forklare denne? 42 poeng på sine seks siste kamper, og det faktum at Liverpool møter Brentford hjemme gjør at man ikke kan gå uten.

Marcos Alonso – 5.7m (10.7%) – MCI (B), BHA (B)

Spanjolen har en enorm oppside offensivt, noe som gjør at dette er mannen å se til fra Chelsea i dobbeltrunden. Det holder dog med én spiller fra blåtrøyene spør du meg, da deres forsvar ikke ser overbevisende ut om dagen.

Sergio Reguilón – 4.9m (1.6%) – ARS (H), LEI (B)

Den offensive venstrebacken har vært god for de hvittkledde fra London siden Conte kom inn. Muligheten for å holde nullen er stor, i tillegg er spanjolen alltid offensiv og muligheten for målpoeng er alltid til stede.

Marc Cucurella – 5.1m (2.6%) – CRY (H), CHE (H)

Brighton har vist tidligere i sesongen at de kan være bunnsolide bakover, og med to hjemmekamper der én av de er mot Crystal Palace, er denne mannen fin å ha i ditt lag. Den tidligere La Masia-spilleren har vært god på sin vingbackposisjon denne sesongen, til tross for at han kun har ett målpoeng.

Midtbane

Diogo Jota – 8.2m (32%) – BRE (H)

Portugiseren har levert varene i år på topp for Liverpool. Selv med kun én kamp i kommende runde, er mannen et godt valg i et Liverpool som ser skarpt ut. Firmino er på vei inn igjen, men med Salah og Mane sitt fravær er nok den hodesterke målgarantisten likevel «nailed on».

Jarrod Bowen – 6.7m (20.9%) – LEE (H)

Den kreative briten har levert varene til de grader i årets sesong for et solid West Ham-lag. Tre mål og 12 målgivende er fasit med én kamp mot Norwich i hånd kommende uke. Leeds har sluppet inn tredje flest mål i årets sesong, og Jarrod kan fort få mer poeng enn spillere med dobbeltrunde kommende runde.

James Maddison – 6.9m (8.5%) – BUR (B), TOT (H)

Den engelske kremspilleren har ofte perioder i løpet av en sesong hvor han er i storform, og den perioden ser ut til å være nå. På sine seks siste kamper har midtbanespilleren scoret fire ganger og levert to målgivende pasninger. Er det for sent å hoppe på nå? Nei sier jeg!

Angrep

Harry Kane (visekaptein) – 12.2m (9.4%) – ARS (H), LEI (B)

Spissen har vært en målgarantist de siste sesongene, men i år har det stoppet helt opp for engelskmannen. Likevel, med tre scoringer på sine siste fire kamper blir han med på mitt Free Hit-lag. En dyr spiller som ikke har levert store summer enda i årets sesong, men jeg har troen på Conte sitt prosjekt og Kane har en stor stor oppside!

Cristiano Ronaldo (kaptein) – 12.5m (30.7%) – AVL (B), BRE (B)

Det har lugget for Manchester United denne sesongen, men Ronaldo har noenlunde levert varene likevel. Fire mål og én målgivende er fasit på de siste fire kampene. Dette er ikke enorm leveranse for Ronaldo til å være, men med to relativt fine kamper på papiret er det vanskelig å gå uten. Portugiseren blir min kaptein i kommende runde!

Joshua King – 5.8% (6.7%) – NEW (B), BUR (B)

Vår kjære nordmann leverte flere målpoeng og gode runder i starten av sesongen. Det har stoppet litt opp i den siste tiden, men med to gode kamper og straffeansvar er gutten fin å ha med i runden som kommer.

Benken

  1. Max Kilman – 4.5m (0.8%) SOU (H) – Ingen dobbeltrunde på denne karen, men fire rene bur på sine seks siste kamper er fasit for Wolves. De oransjekledde har sluppet inn nest færrest mål i årets sesong med sine 14 mål. God spiller å få inn dersom noen i elleveren ikke spiller.
  2. Jakub Moder – 4.5m (0.8%) CRY (H), CHE (H) – Forvent null målpoeng, men polakken er fast i et lag som spiller to kamper kommende runde. Han har tre målgivende pasninger i årets sesong, så han er en fin benkespiller.
  3. Demarai Gray – 5.5m (11.9%) NOR (B) – Everton er elendige om dagen, men Norwich er enda verre. Det er en stund siden han leverte jevnt i årets sesong, men som siste mann på benk er han fin å ha som en tredje backup.

I tillegg har jeg en død reservekeeper i Ward for å spare ytterligere midler.

Kaptein

Åtte av 11 spillere har to kamper kommende runde. Med flere av de store kanonene ute er ikke penger et problem i denne runden, derfor har satt litt penger på benken. Med Son ute med skade er kapteinsvalget vanskelig for runde 21. Jeg velger å sette min lit til de røde djevlenes redningsmann; Ronaldo.

Det er alltid en risiko for utsatte kamper etter påbegynt runde, så det er veldig viktig å lese seg opp før fristen går ut. Saumfar Twitter når fristen nærmer seg!

Dersom det skulle komme smitteutbrudd i noen lag kommende uke kan det være lurt å styre unne å ha spillere fra disse lagene. Premier League har vist at de ikke nøler med å avlyse kamper, selv veldig tett opp mot kampstart. Lykke til med runden!