Kjøp disse midtbanespillerne til Dobbel Gameweek 22

Skrevet av Jon Langeland Thomsen

Dobbel Gameweek 22 starter på fredag og vi har fått bekreftet at en del lag skal spille to kamper. Mohammed Salah, Heung-Min Son, Said Benrahma, samt flere fra Manchester City er spillere mange ønsker ut av sitt lag og det er derfor naturlig å se på hvem som er de beste erstatterne. Jeg skal i denne artikkelen prøve å gi deg svaret på dette.

Først av alt er det lurt å ta en titt på hvilke lag som har fått bekreftet to kamper.

Brentford: Liverpool (b), Man Utd (h)
Brighton: Crystal Palace (h), Chelsea (h)
Burnley: Leicester (h), Watford (h)
Chelsea: Manchester City (b), Brighton (b)
Leicester: Burnley (b), Spurs (h)
Man Utd: Aston Villa (b), Brentford (b)
Tottenham: Arsenal (h), Leicester (b)
Watford: Newcastle (b), Burnley (b)

På papiret er det få av lagene som har to veldig fine kamper, men det ser best ut for Watford, Burnley og Manchester United. Dette er likevel ikke de lagene man ønsker midtbanespillere fra da ingen av de ser spesielt bra ut om dagen. Her må en ta stilling til om man vil prioritere de spillerne med de beste kampene eller spillerne med den beste formen. Med mindre man aktiverer Free Hit-chippen er det viktig å legge merke til at noen lag har blanke runder i etterkant av runde 22.

Mine valg:

James Maddison – 6.9m (9.1%) – Bur (B), Tot (H)

Maddison ser endelig ut til å ha funnet godformen etter en tung start på sesongen. I løpet av de siste seks ligakampene har han levert fire mål og fem målgivende. Statistikken for sesongen viser 16 skudd i boks med en xG (forventet antall mål) på 3.99.

Engelskmannen har også skapt 24 sjanser med en xA (forventet antall målgivende) på 3.31. En del av forklaringen på Maddisons forbedring er nok at han nå posisjonerer seg en del høyere i banen enn han gjorde i høst.

Med Jamie Vardy (10.4m) skadet og Kelechi Iheanacho (6.9m) på landslagsopphold vil han trolig fortsette med dette i tiden framover. En bonus med Maddison er at han tar mange av lagets dødballer, både frispark og hjørnespark. Alt i alt ser ting veldig bra ut for midtbane-maestroen.

Motstanderne til Leicester i DGW 22 er Burnley og Tottenham. Sistnevnte har vært gode defensive den siste tiden, men Burnley-kampen ser veldig fin ut. Leicester selv er også i bedring og har levert gode offensive tall.

Lucas Moura – 6.5m (4.6%) – Ars (H), Lei (B)

Med Heung-Min Son (10.7m) og Steven Bergjwin (5.9m) skadet ser det virkelig lyst ut med tanke på spilletid for evigunge Lucas Moura. Han spiller i treeren framme og har på sine siste fem kamper fra start scoret to mål og levert tre målgivende pasninger.

Moura har fått mye tillit under Conte, noe han ser ut til å tilbakebetale i form av gode prestasjoner. På de siste seks kampene har brasilianeren hatt en mxGI (minutter per forventet målinvolvering) på 99,5. Her er han kun slått av fire andre midtbanespillere.

Tottenham møter Arsenal og Leicester i DGW 22. Hvordan kampbildet vil bli i lokalderbyet er vanskelig å spå, men på de siste fem møtene i Premier League har det blitt 16 mål. Det er altså ikke helt utenkelig at vi kan få en målrik affære. Selv om Leicester har vært i bedring den siste tiden, har det hovedsakelig vært i det offensive spillet. Det defensive har vært dårlig hele sesongen og det er kun fire lag som har vært forventet å slippe inn flere mål.

Mason Mount 7.7m – (22.8%) – Mci (B), Bha (B)

Mason Mount har scoret syv mål og levert seks målgivende pasninger denne sesongen. Han er blant de ti beste midbanespillerne i ligaen når det kommer til både xG og xA. Engelskmannen tar også en del dødballer og er inne i sin beste sesong som fotballspiller.

Chelsea har to ganske vanskelige kamper med Manchester City og Brighton som motstandere. Spesielt City er en tøff oppgave ettersom det er laget med ligaens beste forsvar. Man skal heller ikke kimse av Brighton som kun har fem lag foran seg på listen over forventede antall innslupne mål.

Det vi likevel ikke må glemme er at Chelsea også er et veldig godt fotballag og det vil ikke overraske mange om de får med seg et godt resultat i begge kampene. Spesielt mot Brighton vil de være store favoritter. Chelsea er tredje best både når det kommer til scorede mål (45) og forventet antall scorede mål (41,5).

Mount er faktisk Chelsea sin toppscorer denne sesongen og vi skal ikke se bort ifra at han kan pynte enda mer på sine fine tall i løpet av DGW 22.

Nedsiden med Mount er at Chelsea skal dra til klubb-VM og spiller dermed ikke GW 24 og 25. Det bør altså planlegges godt om man skal inkludere den engelske midtbanespilleren i laget ditt.

Leandro Trossard – 6.1m (1.5%) – Cry (H), Che (H)

Trossard har levert brukbare tall i år og står med fire mål og én målgivende så langt. De underliggende tallene viser 23 skudd i boks med en xG på 4.46. Han har også skapt 27 sjanser og står med 2.69 xA.

Denne sesongen har belgieren hatt en høyere posisjon i banen enn tidligere sesonger og det ser virkelig ut som han trives med det.

Brighton møter Crystal Palace og Chelsea denne runden og spesielt mot førstnevnte er det gode utsikter for mål. Chelsea er statistisk sett det tredje beste defensive laget i ligaen, men de har slitt mer den siste tiden. På deres siste ni kamper har de bare holdt nullen en eneste gang. Brighton har slitt med å score mål denne sesongen, men med to hjemmekamper på en runde kan det være verdt å ta sjansen på den belgiske magikeren.

Nedsiden med Trossard er at han ikke har kamp i GW24 så her er det viktig å ha god dekning på benk.

Som vi ser er det en del av disse spillerne som ikke har det beste kampprogrammet i rundene etter DGW 22. Dette gjør at man bør ta en runde med eget lag og vurdere hvor vidt en kortsiktig poengfangst vil påvirke laget i lengden.

Det er mange gode midtbanespillere med kun én kamp i DGW 22, men som jeg likevel synes det er fint å kunne spille. Her kan jeg spesielt trekke fram Jarrod Bowen (6.7m) og Diogo Jota (8.2m). Begge disse har også mange fine kamper i vente.