Velg denne kapteinen til Gameweek 23

Skrevet av Jonas Otto Jensen

I de siste rundene har kapteinsvalg vært meget vanskelig, ettersom flere kanoner enten ikke spiller eller er i dårlig form – i tillegg utsettes kamper i øst og vest. Skal man sette sin litt til et dårlig Manchester United og Bruno eller Ronaldo, eller skal man se til KDB og Manchester City? Hva med godeste Jarrod Bowen?  

Bruno Fernandes – WHU (H)

Pris: 11.7m

Eierandel: 18.7%

Poengform: 3 – 1 – 1 – 14 – 9

Målpoengene har kommet litt ujevnt denne sesongen, men til tross av en «dårlig» sesong har Bruno syv mål og fem målgivende pasninger på 20 spilte kamper. Etter Ralf’s inntreden fungerte ikke 4-2-2-2 optimalt, ei heller for Bruno og målpoengleveransen. I de siste to kampene har de røde djevlene lagt om formasjonen, noe som har gjort at portugiseren igjen ser veldig giftig ut. Med to målgivende og to mål siden formasjonsbyttet, er Bruno igjen et interessant kapteinsvalg i mine øyne.

Alle vet hva Bruno kan levere når han er i form, og mot et West Ham, som slapp inn hele tre mål i forrige kamp mot Leeds, er muligheten for målpoeng stor. I kampen mot Bielsas menn slapp West Ham til hele 18 skudd. I de fire foregående kampene slapp West Ham inn hele ni mål. 12 mål på de siste fem der altså. Det er kun tre lag som har hatt høyere xGA (expected goals against/forventet mål imot) i denne perioden.

Manchester United er ikke overbevisende om dagen, men jeg tror uansett at kampen mot West Ham blir meget målrik. Det er viktig å notere seg at Manchester United, på tross av varierende resultater, har hatt fjerde høyest xG (expected goals/forventet mål) siden julaften med sine 7,75 på deres fem siste kamper. Ralfs menn har scoret hele ni ganger i denne perioden.

Jarrod Bowen– MUN (B)

Pris: 6.8m

Eierandel: 26.7%

Poengform: 4 – 14 – 5 – 16 – 7

Det er ofte lett å se seg blind på fargekodene til FPL, og West Hams kamp mot de røde djevlene kommende runde er langt i fra så «rød» som først antatt. Jarrod Bowen er spilleren med desidert best form i ligaen, og med sine åtte målpoeng på sine fem siste kamper kan denne mannen fint score både én og to ganger mot de røde djevlene på Old Trafford.

Siden julaften har briten høyest xG (expected goals/forventet mål) av samtlige spillere i Premier League. West Ham er i tillegg det mestscorende laget i ligaen i denne perioden med hele 11 mål på fire kamper, samt ligaens høyeste xG (exptected goals/forventet mål) på 10,32.

Manchester United har sluppet inn seks mål på de fem siste kampene, men det kunne for vært mye verre om det ikke var for David De Geas form. De røde fra Manchester har i denne perioden ligaens tredje høyeste xGA (expected goals against/forventet mål imot) på 6,89. West Ham kommer til å score minst en gang, og da er Bowen mest sannsynlig involvert!

Differensial for Gameweek 23

Kevin De Bruyne – SOU (B)

Pris: 12.1m

Eierandel: 9.8%

Poengform: 3 – 7 – 8 – 2 – 11

Belgieren har vært et hett kapteinsvalg i tidligere sesonger, men i år har både skader og dårlig form gjort at veldig få har midtbaneeleganten i sitt lag. Jeg tror tiden er inne for å få KDB inn igjen, og det nå – og man kan med god samvittighet sette kapteinsbindet på han. Southampton i kommende runde, samt Brentford og Norwich etter dette – det lukter mye poeng.

Det er kun fire lag som har høyere xGA (exptected goals against/forventet mål imot) enn Southampton, og på deres fem siste ligakamper har laget fra sørkysten sluppet inn hele ni mål. Manchester City har dog scoret litt mindre mål enn de pleier på sine siste tre kamper, men det er KDB som er involvert så å si hver gang det scores.

De Bruyne har i de siste kampene vært veldig god, og målpoengene har kommet. Taket er dog end høyere, og jeg tror at vi kan få en enorm runde allerede fra midtbanespilleren denne helgen – tør du å prøve litt diffediff er dette mannen å se til.

 

Rundens kaptein

Jeg velger å gå for Bruno Fernandes som kaptein i kommende runden basert på form etter formasjonsbytte til Rangnick, og det faktum at Moyes sine menn lekker bakover om dagen. Det kan fort bli et målrikt oppgjør på Old Trafford hvor begge lag scorer flere ganger – Bruno kommer til å være involvert på en eller annen måte tror jeg.

Et annet godt kapteinsalternativ er Jarrod Bowen, ligaens formspiller som også fort kan få med seg flere målpoeng i kommende runde. Jeg blir ikke kjempeoverrasket om han faktisk får mere poeng enn Bruno, men per nå holder jeg en knapp på portugiseren.

Kaptein for Gameweek 11: Bruno Fernandes – WHU (H)