Wildcard-lag foran Gameweek 24

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Vi nærmer oss slutten på det som føles ut som tidenes lengste pause fra Premier League. Det er nok flere som møter mye motgang i valgene sine i FPL om dagen, og det er flere managere som lukter på wildcard. Hvem skal man egentlig velge i dette utsettelseskaoset av en sesong? Vi går i tillegg inn i en periode hvor vi nærmer oss både blank- og veldig mange mulige dobbeltrunder. Her er et Wildcard-lag som bør gjøre det godt utover vårsesongen.

Keeperplass

David de Gea (5.62m) – 13.6% – BUR (B), SOU (H) + BHA (H), LEE (B), WAT (L)

Manchester United har ingen blanke runder i horisonten, i tillegg har de to kamper i Gameweek 25. Om man ser på motstanderne kan det ikke bli så mye grønnere heller – jeg har stor tro på både rednings- og rene bur-poeng. Spanjolen er i kanonform om dagen, og selv når Rangnicks gutter halter litt, er De Gea der og varter opp med monsterredning på monsterredning.

Forsvaret

João Cancelo (7.1m) – 45.8% – BRE (H), NOR (B), TOT (H), EVE (B), MUN (H)

Man kan ikke gå uten, rett og slett. Manchester City sprenger skalaen på de underliggende defensive tallene, har ligaens desidert laveste xGA (expected goals against/forventet mål imot) og står med færrest innslupne mål. I tillegg har portugiseren tre målgivende pasninger, ett mål på sine siste seks kamper og har vært en av verdens beste offensive backerdenne sesongen.

Aymeric Laporte (5.7m) – 8.1% – BRE (H), NOR (B), TOT (H), EVE (B), MUN (H)

Enda en forsvarspiller fra de lyseblå rett og slett fordi de er så bunnsolide bakover. Laporte er også meget farlig på offensive dødballer, og franskmannen står med imponerende to mål og to målgivende pasninger på sine siste fem kamper. Han har ikke vært rotert siden runde 14. Pep har nemlig vist at han ikke roterer like mye i årets sesong.

Trent Alexander Arnold (8.5m) – 46.9% – LEI (H), BUR (B), NOR (H), Blank, WHU (H)

Backen er som alle vet umulig å gå foruten. Tre målgivende pasninger på sine siste fem kamper, i tillegg går Liverpool inn i et meget fint kampprogram de neste fem kampene. Trent har ligaens høyeste xA (expected assists/forventet målgivende), men det vet jo alle.

Andrew Robertson (7.1m) – 4.4% – LEI (H), BUR (B), NOR (H), Blank, WHU (H)

Etter at skotten kom tilbake fra skade har han levert tre målgivende pasninger på sine siste to kamper. Han er allerede på samme antall målpoeng etter 23 spilte runder som han fikk i hele fjor, og har en veldig undervurdert sesong. Liverpool har ligaens nest laveste xGA (expected goals against/forventet mål imot), så å doble med to bak fra Liverpool gir gode rene bur-muligheter samtidig som man får en differensial.

Midtbanen

Mohamed Salah (12.7m) – 60.8% – 22.4% – LEI (H), BUR (B), NOR (H), Blank, WHU (H)

FPL-guden må så klart med på mitt wildcard-lag. Med Egypt-seier over Marokko på søndag er fort Mo usikker til kommende Gameweek, men han må uansett med. Han noterte seg for både mål og mågivende i deres 2-1-seier, så formen er det intet å si på.

Kevin De Bruyne (12.2m) – 14.8% – BRE (H), NOR (B), TOT (H), EVE (B), MUN (H)

Belgieren var selvskreven på mange FPL-lag de to siste sesongene, men han har denne sesongen startet litt tregt grunnet skader og dårlig form. Dette har i midlertidig snudd den siste tiden, og på sine siste fem kamper har midtbanespilleren to målgivende pasninger og to mål. Jeg tror likevel KDB har enda mer inne, og at vi vil se store poengsummer i den kommende perioden. KDB er i tillegg et hett kapteinsvalg i flere kommende Gameweeks.

 Jarrod Bowen (6.9m) – 28.9% – WAT (H), LEI (B), NEW (H), WOL (H), LIV (B)

Briten er i kanonform, og ser man bort ifra blanken på Old Trafford forrige runde har det blitt poengfangst i samtlige fem kamper før dette. Fem målgivende pasninger og tre mål i denne perioden er soleklart mest i Premier League, og med flere veldig fine kamper i den kommende perioden er dette en mann du må ha med på ditt lag.

Maxwel Cornet (5.9m) – 0.5% – WAT (H), MUN (H), LIV (H), BHA (B), CRY (B)

Å velge ivorianeren er en meget stor differensial som jeg tror kan gi god avkastning i form av målpoeng, om han holder seg skadefri så klart. Seks mål på kun 607 spilte minutter er fasit for vingen som spiller «out of position» som spiss i Burnley.

Han rakk å få med seg en scoring i skadecombacket før han igjen ble skadet. Jeg tror likevel at han kan levere gode poengsummer fremover, ser man bort ifra oppgjørene mot Manchester United og Liverpool, hvor man fint kan sette han på benk fremfor Jacob Ramsey.

Det er viktig å merke seg at Burnley har veldig mange kamper til gode, noe som bare styrker valget om å inkludere den tidligere Lyon-spilleren på mitt Wildcard-lag.

Angrepet

Odsonne Edouard (6.5m) – 5.3% – NOT (B), BRE (B), CHE (H), BUR (H), WOL (A)

FM-juvelen har vist under sin tid i Crystal Palace at han også er en veldig god fotballspiller i virkeligheten. 10 målpoeng er fasit så langt, og fem av disse har kommet på hans fem siste kamper.

Med mål mot både Liverpool og West Ham viser han at han kan score mot hvem som helst. Han har i tillegg ligaens høyeste xGI (expected goal involvement/forventet målinvolveringer) i denne perioden av samtlige spillere i Premier League. Formen, sammen med meget fine kamper fremover, gjør at franskmannen er en jeg velger å ha med på mitt lag.

Armando Broja (5.2m) – 5.8% – TOT (B), MUN (B), EVE (H), NOR (H), AVL (B)

Leiesoldaten fra Chelsea er en meget spennende spiller som ofte viser sitt potensiale i Southampton. Syv målpoeng på 959 minutter gir et pent poengsnitt per 90 spilte min, og engelsk-albaneren ser i tillegg ut til å ha kapret en av to spissplasser i alpenes Klopp sin startellever. Han kan i tillegg fint brukes i rotasjon sammen med spillerne på benk.

BENK

Ben Foster (4.1m) – 18.4% – «The Cycling GK» skal sitte fint og trygt på benken.

Conor Coady (4.7m) – 11.6% – Wolves har sluppet inn nest færrest mål i ligaen og er bunnsolide bakover. Midtstopperen kan fint brukes i rotasjon, både når Liverpool blanker og når man vil benke Broja.

Jacob Ramsey (4.6m) – 2.6% – Den unge engelskmannen har vært meget frisk den siste tiden og han har startet ti av Aston Villas ni siste kamper. Med tre målpoeng på sine fem siste kamper er han en fin rotasjonspiller til en veldig billig penge.

Joe Gelhardt (4.6m) – 2.0% – Spissen skal sitte innerst på benken i stort sett samtlige kamper. Han er kun med for å finansiere resten av laget. Han har dog levert to målgivende på Leeds sine fire siste kamper, men jeg forventer ikke noe målpoeng fra han.

Oppsummering

Det er viktig å merke seg at Liverpool blanker i runde 27, så i denne runden kan det være greit å ta ut Robertson, i kombinasjon med å bruke spillere på benken når TAA og Salah ute den runden.

Med dette oppsettet har jeg også 0.6m til overs som er en fin buffer å ha for fremtidige bytter, basert på min lagverdi på 102,3m. Det er litt risikabelt å ha tre spillere fra to lag, ettersom utsettelser kan komme når som helst, men jeg mener oppsiden er såpass stor at det er verdt det.

Manchester City og Liverpool er i tillegg de eneste lagene som virkelig mener alvor av topplagene, og som ser bunnsolide ut. Med både Robertson, Cornet, Broja og Eduoard inne i Wildcard-draftet har man flere differensialer.