Free Hit-lag til Gameweek 27 i Fantasy Premier League

Skrevet av Andreas Holmsen-Ringstad

FPL er spillet som blir mer og mer komplisert jo flinkere du blir. Denne sesongen har bydd på like mange utfordringer som PR-teamet til Kanye West støter på med jevne mellomrom.  Kommende runde er intet unntak.

Sitter du igjen med to «Free Hit»-chips, er det trolig fornuftig å bruke den ene i denne runden. Sitter du kun igjen med én, er det mer usikkert. Alt avhenger av laget du selv sitter med.

– Bli med i Norges beste Fantasy-gruppe på Facebook!

Burnley er det eneste laget som har to kamper i denne runden. Det innebærer at du bør stille med minst to spillere derfra. Holder det med to? Manchester United har den fineste kampen på papiret, men de er like pålitelige som Vladimir Putin om dagen. Hvilket lag kommer Pep til å sende utpå på Goodison? Finnes det spisser som klarer å putte en ball i nettet denne runden?

I denne artikkelen vil jeg forsøke å gi deg noen svar. Etter min mening er det seks spillere som er «klink». Disse må du ha med. De siste fem plassene er mer åpne. Jeg har tatt utgangspunkt i egen lagverdi. Det må også nevnes at artikkelen er skrevet før Gameweek 26 er ferdigspilt. Det tas derfor forbehold om at det kan oppstå skader eller suspensjoner som vil endre landskapet.

Her kommer mitt «Free Hit lag» for den kommende runden (3-4-3):

Nick Pope (5,4m, 3,6%)

Klink – Allerede plukket 32 poeng på de fem siste rundene – og det er før Burnley har spilt sin siste kamp denne runden mot Tottenham. Siden det er noe rotasjonsfare for mange av forsvarsspillerne til Burnley, er Pope et trygt og godt valg. En klassisk «no-brainer».

Joâo Cancelo (7,1m, 44,9%)

Dyr pris og derfor ikke klink. Det er likevel stor fare for at det vil straffe seg å gå uten. Står kun med ett mål så langt, men med en expected goals på 2,75 er det grovt underbetalt. Ingen forsvarsspillere skyter flere skudd og med sine 18 så langt er han foran navn som Bernardo Silva og Raul Jimenez.

Legg til at Manchester City troner øverst på statistikken over «clean sheets» og at Cancelo også kan levere målgivende. Fem er fasit så langt. Jeg mener han forsvarer prisen og bør med.

Diogo Dalot (4,6m, 3,9%)

Manchester United har kun holdt nullen i seks kamper denne sesongen. Det er samme antall som blant annet Crystal Palace, Southampton og Burnley. Det er ikke i nærheten av godt nok.

Samtidig har Ralf Rangnick strammet opp det defensive. Watford har produsert skrekkelig lite fremover under Roy Hodgson, selv om det var bedring sist borte mot Aston Villa.

Dalot ble benket mot Leeds, men hjemme mot Watford er det ventet et helt annet kampbilde. Da føler jeg meg trygg på at Dalot starter. Han slår en del lange baller inn i bakrom og muligheten for en målgivende bør absolutt være tilstede.

Ben Mee (4,8m, 1,4%)

Det kan forsvares å gå med to spillere fra Burnley og droppe den tredje. Da vil jeg i så fall anbefale Pope og en offensiv spiller. På de siste fem kampene har Burnley imidlertid kun sluppet inn to mål. Det var mot henholdsvis Manchester United og Liverpool. Selv i de kampene slet motstanderen med å bryte ned Burnley, som definitivt ser sterkere ut enn i starten på sesongen. Jeg vil derfor gå for to defensive fra Burnley og Ben Mee velges rett og slett fordi han har en minimal rotasjonsfare.

Bruno Fernandes (11,7m, 19,4%)

Klink – Har fått ny rolle som såkalt «åtter» under Ralf Rangnick og det er lett å se at han trives i rollen. Troner øverst sammen med Trent-Alexander Arnold og Mohamed Salah på store sjanser skapt (13).

Et lite minus at han – som en av veldig god frisparkskytter – må se på Cristiano Ronaldo skyte i muren eller himmelhøyt over gang etter gang, men det får så være. I farlige posisjoner hele tiden og den klart mest kreative spilleren på Old Trafford.

Heung-Min Son (10,8m, 18,3%)

Klink – Tottenham møter Leeds. Forsvarsspillet til Leeds. Kvalitetene til Son. Alt tyder på at dette er et godt valg. Siden Gameweek 18 har Leeds sluppet inn minst ett mål i hver kamp der venstrekanten eller venstrebacken til motstanderen enten scorer selv eller har målgivende.

Son leverer som vanlig jevnt og trutt med poeng. Faktisk har kun Salah, Trent-Alexander Arnold, Bowen og Cancelo flere poeng denne sesongen, til tross for problemene Tottenham har hatt og et lengre skadeopphold.

Riyad Mahrez (8,7m, 4,2%)

Klink – Du må ha minst én offensiv spiller fra Manchester City. Det er kun Liverpool som skaper flere store sjanser per kamp og Everton sliter defensivt. De slipper i gjennomsnittet inn 1,7 mål per kamp.

Mahrez er førstevalg på straffer og startet på benken forrige kamp mot Tottenham. Det er alltid en risiko å prøve å spå laguttaket til Pep, men jeg vil i hvert fall driste meg til å si at sjansene er gode for at han starter.

Slet i starten på sesongen, men er nå tilbake på sitt vante nivå. Da er alltid potensialet stort. Oppsiden er såpass høy her at jeg mener han må på.

Raheem Sterling (10,7m, 3,9%)

For meg er det ganske jevnt mellom Sterling, Foden og Sancho for den siste plassen på midtbanen. Sancho er tryggest på spilletid, men jeg tror Manchester City scorer flere mål enn Manchester United denne runden.

Over de siste ti kampene har Sterling best tall av midtbanespillerne på Manchester City hvis man ser på «expected goal involvement». Det vipper denne avgjørelsen i favør Sterling for meg.

Usikker på om han starter, men det er verdt å ta sjansen. Vil du ta et tryggere valg, er Sancho mannen for deg.

Wout Weghorst (6,5m, 3,8%)

Klink – Scoring og målgivende sist. Dobbel på Burnley. Trolig den spilleren flest vil gi kapteinsbindet til denne runden. Her er det ikke noe poeng i å komplisere for mye. Burnleys «Van Nistelrooy» må på. Og trolig også kapteines.

Harry Kane (12,2m, 12,4%)

Strålende match mot Manchester City. Dersom Leeds skal spille forsvar mot Tottenham slik de gjorde mot Manchester United, så kommer Kane til å kose seg.

Det er likevel verdt å huske på at han kun har levert to-sifret med poeng på Fantasy i tre runder denne sesongen. Siden han i tillegg er såpass dyr, så vil jeg ikke si at han er klink. Son må du ha, men jeg velger å ta med Kane også. Ronaldo kan vurderes om du ønsker å gå en annen vei.

Armando Broja (5,4m, 11,6%)

Siden han ikke tegnet seg på scoringslisten sist mot Everton, vil sikkert en del vurdere å droppe han. Det vil jeg ikke anbefale. Southampton sin beste spiller denne sesongen, sammen med James Ward-Prowse.

Southampton ligger ganske godt på gjennomsnittet på de fleste offensive statistikker, men hjemme mot Norwich bør det være muligheter.

Det skal sies at Norwich ser mer solide ut under Dean Smith, men jeg tror at Southampton vinner denne. Broja er et godt valg og prisen hans muliggjør en dyr midtbane, slik jeg har prioritert.

Benk:

– Ben Foster (4,1m, 18,7%)
– Tino Livramento (4,3m, 10,2%)
– Oriel Romeu (4,5m, 0,4%)
– Konstantinos Tsimikas (3,7m, 11,2%)

For meg går dette akkurat med den lagverdien jeg har. Tsimikas har ikke kamp denne runden, men siden prisen hans er såpass lav er det lurt å ta han med. Husk at du trolig ikke trenger mer enn maks én spiller på benken som i verste fall kommer inn. Dersom du som meg velger både Mahrez og Sterling er det en liten risiko for at du vil trenge benken din. Livramento – om du har råd – fremstår da som det beste alternativet.

Lykke til med runden!