De 5 beste kjøpene til Dobbel Gameweek 29

Skrevet av Jonas Otto Jensen

Kommende helg står nok en dobbel gameweek på trappene. Runden gir litt hodebry for flere managere, ettersom vi har en stor blank i påfølgende runde. I denne artikkelen skal jeg presentere fem spillere som jeg mener du bor sikte på i kommende runde, med Gameweek 30 i bakhodet.

Jeg regner med at alle har Mohamed Salah og Trent Alexander-Arnold, så disse nevnes ikke i artikkelen som et av fem anbefalte kjøp.

Heung-Min Son (10.8m) – 21% – MUN (B), BHA (H)

Sørkoreaneren er eid av mange allerede, men det er enda ikke for sent å hoppe på. Med to kamper denne runden, ikke blank i gameweek 30, samt to mål og to målgivende pasninger på sine fem siste kamper er han en «no-brainer», mener jeg.

Mange ser nok til Harry Kane, noe jeg ikke tror er dumt, men Son er min mann i kommende runde. Alle vet taket hans, og jeg tror Conte & Co går inn i en god periode prestasjonssmessig fremover.

Det er også greit å merke seg at solide Adam Webster er ute for Brighton i kommende runde, noe som er gode nyheter for Son-eiere.

Bukayo Saka (6.5m) – 23.4% – LEI (H), LIV (H)

I kampen mot Liverpool kan man ikke forvente mye, men mot et vaklende Leicester-forsvar kan stjerneskuddet gi gode FPL-poeng kommende runde, i tillegg til at han ikke blanker i påfølgende runde. Laget til Brendan Rodgers har femte høyest xGA (expected goals against/forventet mål imot) i ligaen, så her kan Saka kose seg, på tross av at de holdt nullen i sine to siste ligakamper. Det er også fint å merke seg at Arsenal går inn i et kjempefint kampprogram, og Artetas menn har vist at de for alvor ønsker seg fjerdeplassen i årets sesong.

Dejan Kulusevski (6.1m) – 4% – MUN (B), BHA (H)

Svensken har levert varene så langt for Spurs med sine fem målpoeng på sine seks første kamper i den hvite trøya. På sine fem siste kamper har han tredje høyest xA (expected assists/forventet målgivende) i ligaen, og ligger foran blant annet Trent Alexander-Arnold.

Med dobbelrunde nå uten påfølgende blank, er den tidligere Juventus-spilleren fin å ha i ditt lag til en relativt billig penge. Jeg tror at svensk-makedoneren kommer til å gi gode poengsummer i kommende runde, og også i innspurten av sesongen.

Matt Doherty (4.7m) – 1.5% – MUN (B), BHA (H)

Vingbacken har ikke levert varene etter overgangen fra Wolves, men den siste tiden har han sett veldig spennende ut. Tre målgivende og ett mål på sine to siste kamper, til tross for at det var mot henholdsvis Leeds og Everton, ga det mange FPL-managere gjennsyn fra hans tidligere herjinger før overgangen til Spurs.

Dersom Spurs ikke skulle klare å holde nullen i altfor mange kamper fremover, tror jeg likevel iren kan levere godt med poeng for sine offensive bidrag.

Tre Spurs-spillere er nok litt overtenning, men jeg mener det er verdt det per nå.

Ryan Fraser (5.3m) – 1.3% – CHE (B), EVE (H)

Denne spilleren er nok en gamble spør du meg, men Newcastle har vært veldig gode den siste tiden, og Fraser er en av deres formspillere med sine tre målpoeng på sine to siste kamper.

Chelsea-kampen er nok bare en bonus der man ikke kan forvente så mye, men hjemme mot et av ligaens dårligste defensive formalg (Everton) er det lov å håpe. Med sin lave eierandel kan dette være en fin differensial. Det er viktig å merke seg at han ikke har kamp i runden etter denne.

Tottenham og Arsenal har begge to kamper i kommende runde, samtidig som de ikke blanker i Gameweek 30. I tillegg går begge lagene inn i et fint kampprogram etter denne runden. Dette er grunnen til at mine fem anbefalinger hovedsakelig faller til disse to lagene.