De 5 beste forsvarsspillerne til Eliteserien Fantasy 2022

Skrevet av Robert Nilsen

Til helgen starter endelig Eliteserien Fantasy 2022. Vi starter årets sesong med å gå gjennom de beste valgene i alle posisjoner. Her kommer del 2 som omhandler forsvarsspillere. Det er verdt å merke seg at man nok ikke får råd til alle sammen, så her får man noen tøffe avgjørelser i hvem man skal velge og hvem man må utelate.

 

Kristoffer Haugen (7.5m) – Molde

Her er det bare å starte med en spiller som man må ha i laget sitt. Omskolert til vingback i år og vil være enda høyere i banen. Seks mål og én målgivende i fjor, selv med bare litt over 1900 minutter spilletid.

Sjansene for enda flere målpoeng og minutter gjør at han fort blir en såkalt «musthave» i laget.


Snorre Strand Nilsen (6,0m), Kristiansund

Backen fikk sitt virkelige gjennombrudd i fjor med seks mål og to målgivende. Er i skrivende stund eid av hele 28,2%. Det er fryktelig skummelt å gå uten han, og jeg har nevnt kampprogrammet til Kristiandsund som er fordelsaktig KBK. Du finner det i artikkelen om keeperne her.


Brice Wembangomo (6.0m) – Bodø/Glimt

Bodø/Glimt er nok det beste defensive laget i ligaen. Nysigneringen er omskolert til venstreback i år etter gjennombruddet hos Sandefjord i fjor.

Wembangomo er en driblesterk spiller som er lett å legge merke til. Han står høyt og drar seg en del inn i banen. Jeg tror sjansene for mål, bonus og rene bur er gode, og Wembangomo kan bli et kjempevalg i årets sesong.


Shayne Pattynama (5.5m) – Viking

Vikingbacken glimtet til på slutten av fjoråret og var nok en offensiv spiller som man la godt merke til. To mål og seks målgivende på under 900 minutter er kjempegode tall.

Virker mer trygg i laget i år, og har fortsatt å levere i treningskampene i vinter.


Martin Linnes (7.0m) – Molde

Også her har vi en spiller som er omskolert til vingback i Molde. Linnes hadde en trøblete høst i fjor med skader og dårlig form. Har kommet seg over skadene nå og han har vært veldig god i treningskamper og cupkamper i år. Virker å ha tatt plassen og kommer til å fosse opp langs høyrekanten i år.

Trykk her for å lese tips til kjøp i forsvar, midtbane og angrep foran runde 1 i Eliteserien Fantasy 2022.