De tre beste keeperne til Eliteserien Fantasy 2022

Skrevet av Robert Nilsen

Til helgen starter endelig Eliteserien Fantasy 2022. Vi starter årets sesong med å gå gjennom de beste valgene i alle posisjoner. Her kommer del 1 som omhandler keepere. Det er verdt å merke seg at man nok ikke får råd til alle sammen, så her får man noen tøffe avgjørelser i hvem man skal velge og hvem man må utelate.


Sean McDermott (5.5m) – Kristiansund

Første keeper ut er en keeper som også tidligere har vært en Fantasyfavoritt. Endte opp med ni rene bur i fjor, 96 redninger og hele ti bonuspoeng.

Jeg tror han er en av keeperne som også i år vil være i toppen når det gjelder poeng blant keeperne. Det eneste spørsmålet er om man faktisk har 5.5 m å bruke på keeperplassen.

Kristiansund kan fort også få en god start på sesongen med et av de beste kampprogrammene av alle lag. Slik ser de første ni rundene ut:


Mads Hedenstad Christiansen (5.5m) Lillestrøm

Han har virkelig blitt en yndling i Lillestrøm etter at både han og laget hadde en kanonsesong i 2021. Åtte rene bur forrige sesong, selv om han var ute en periode med skade.

Lillestrøm blir et spennende lag å følge i år også og forvaret er på papiret veldig bra. Kanskje skal noen av målene til Thomas Lehne Olsen bli erstattet med enda færre baklengsmål?


Nicholas Hagen (4.5m) – HamKam

Vi må også ha med en billigere variant på listen. Det er ikke mange keepere å velge mellom til 4,5m. Nyopprykkede HamKam var det desidert beste laget defensivt i fjor, med bare 21 innslupne på 30 kamper i OBOSligaen.

Dette var med på å sikre et relativt enkelt opprykk. Det blir nok noen flere mål imot i år, men Hagen virker som det mest spennende valget blant de billigste keeperne.

Jeg har bevist unngått Nikita Khaykin (6,0m) og Jacob Karlstrøm (6,0m). Jeg tror nok begge er gode valg, men jeg ønsker ikke å bruke opp en av tre plasser i Molde eller Bodø/Glimt på keeper, hvis man plutselig ser at man trenger tre utespillere fra et av de lagene.

Trykk her for å lese tips til kjøp i forsvar, midtbane og angrep foran runde 1 i Eliteserien Fantasy 2022.