De 5 beste midtbanekjøpene til Eliteserien Fantasy 2022

Skrevet av Robert Nilsen

Til helgen starter endelig Eliteserien Fantasy 2022. Vi starter årets sesong med å gå gjennom de beste valgene i alle posisjoner. Her kommer del 3 som omhandler midtbanespillere. Det er verdt å merke seg at man nok ikke får råd til alle sammen, så her får man noen tøffe avgjørelser i hvem man skal velge og hvem man må utelate.

Amahl Pellegrino (11.5m) – Bodø/Glimt

Vi må ha med en midtbanespiller fra de regjerende seriemesterne. Pellegrino står med fem mål og én målgivende kombinert i trenings- og europacupkamper i år.

Han er nok spilleren med høyest tak av alle midtbanespillerne hva gjelder målpoeng i enkeltkamper. Er et kapteinsalternativ i alle kampene hjemme på Aspmyra.


Ola Brynhildsen (10.5m) – Molde

Brynhildsen fikk et enormt gjennombrudd i Molde i fjor. Hele 18 målpoeng i fjorårssesongen ble fasit og han har fortsatt å levere i vinterens treningskamper.

Ny rolle i laget, høyere opp i banen og trygt inne i startelleveren til Molde. Blir valgt over Magnus Eikrem (12.0m) for min del på grunn av både pris og Eikrem skadehistorikk.


Ola Solbakken (11.0m) – Bodø/Glimt


Ja, Solbakken må også nevnes som et av de beste valgene på midtbanen. Han er en av ligaens aller beste spillere og har en enda større xfaktor enn Pellegrino.

Rykket og farten kan fort gi han mange mål, målgivende og bonuspoeng. Det ble 12 målpoeng i fjor, men jeg tror det blir enda flere i år. Det er ikke utenkelig at man må doble opp på midtbanen med to Glimtspillere.


Jonathan Lindseth (8.5m) – Sarpsborg 08

Lindseth hadde en strålende høst for Sarpsborg i fjor. Han endte sesongen med tosifret antall mål og tre målgivende. Han har fortsatt trenden i vinter med sine åtte målpoeng på sju kamper.

Med ny trener, som ønsker å angripe, har jeg troen på at Sarpsborg kommer til å ende opp med enda flere mål i årets sesong.


Gjermund Åsen (9.0m) – Lillestrøm SK

Lillestrøms maestro hadde sin beste Fantasysesong noen gang med 126 poeng etter overgangen fra Rosenborg. Hele 12 målgivende endte han opp med.

Med Lehne Olsen ute av bildet er det andre som må stå for målene i Lillestrøm, og kanskje kommer det flere mål fra Åsen?