De 5 beste spisskjøpene til Eliteserien Fantasy 2022

Skrevet av Robert Nilsen

Til helgen starter endelig Eliteserien Fantasy 2022. Vi starter årets sesong med å gå gjennom de beste valgene i alle posisjoner. Her kommer del 4 som omhandler angrepsspillere. Det er verdt å merke seg at man nok ikke får råd til alle sammen, så her får man noen tøffe avgjørelser i hvem man skal velge og hvem man må utelate.

Veton Berisha (12.0m) – Viking

Det ble utrolige 30 målpoeng på Vikingspissen i fjor. Han er nok blant de aller største toppscorerkandidatene i årets sesong.

Et hett kapteinsvalg i alle Vikings hjemmekamper. Han er nok eneste angrepsspiller i spillet som er en «musthave» fra start.


David Datro Fofana (10.5m) – Molde

Fofana måtte slite med spilletiden i fjorårsesongen, mye på grunn av den vanvittige formen til Ohi. I år virker han tryggere i laget, og har virkelig blomstret i vinterens treningskamper.

Står med elleville seks mål og fem målgivende på åtte kamper i vinter. Spiller litt ute på kanten, så han hadde vært enda mer spennende om han var registrert som midtbanespiller.


Tobias Lauritsen (8.5m) – Odd

Etter noen år i skyggen til Bakenga og en del skader er det endelig Lauritsens tur som førstevalg på topp. Kom opp på åtte mål i fjorårets sesong og jeg forventer at det blir mye mer i årets sesong.

Kampprogrammet til Odd er også meget fint med fire hjemmekamper på de seks første rundene.


Guillermo Molins (8.0m) – Sarpsborg

Litt merkelig å skulle anbefale en spiss som slet veldig med både spilletid og innkassering av målpoeng i forårets sesong. Endte på to mål og to målgivende, og ingen av målpoengene kom etter overgangen til Sarpsborg.

Men som nevnt får vi et enda mer offensivt lag i år og Molins fikk seg et hattrick i cupen mot Åsane for to uker siden. Er per nå et klart førstevalg på topp for Sarpsborg.


Runar Espejord (11.0m) – Bodø/Glimt

Historien til Bodø/Glimtspisser de siste årene er helt fenomenal, så det virker nesten som en selvfølge at også Espejord skal slå til, selv om han presterte å levere null mål på 17 kamper for Tromsø i 2021.

Har variert litt i årets treningskamper, men har allerede åpnet målkontoen og spilte gode kamper mot Celtic i Conference League.