Velg denne kapteinen til runde 1 i Eliteserien Fantasy 2022

Skrevet av Robert Nilsen

Endelig går vi inn i helgen med runde 1 i Eliteserien. Her er årets første kapteinsartikkel med de beste kandidatene samt rundens kaptein i Eliteserien Fantasy.


Amahl Pellegrino (11.5) – Bodø/Glimt

Regjerende seriemester Bodø/Glimt tar imot et Rosenborglag som ikke har fått det til å stemme i vinter. Trønderne har faktisk flest tap og minst poeng av alle i treningskamptabellen.

Bodø/Glimt har allerede spilt flere tellende kamper i år i både Conference League og i cupen. Laget er ubeseiret gjennom hele vinteren og har nå ikke tapt siden august i fjor.

Pellegrino har scoret flest mål av Glimtspillerne i vinter og har de beste underliggende tallene i klubben i forhold til både sjanser skapt og sjanser bommet på. Han er også førstevalg på straffer ifølge trener Kjetil Knudsen.

Veton Berisha (12.0m) – Viking

Viking starter årets sesong på bortebane mot Sarpsborg 08. Det er to offensive lag som har skåret mange mål i vinter som møtes. Dette blir nok en åpen kamp med mye mål.

Berisha fikk i fjor hele 30 målpoeng, og var med det involvert i over halvparten av målene til Viking. Kapteinen er uten tvil den store lederen i laget og tar selvsagt også straffene.

Rundens kaptein:

Ola Brynhildsen (10.5m) – Molde

Hjemmelaget Molde har hatt et godt tak på Vålerenga over en lang periode på Aker Stadion, til tross for at det endte med tap i fjor. Molde har faktisk skåret fire mål eller flere i fem av de seks siste kampene hjemme mot hovedstadsklubben.

Jeg tror på en målrik kamp også i år, men det er vanskelig å velge én enkeltspiller blant det offensive skytset til Molde. Mitt valg blant Moldespillerne ender på Brynhildsen, som jeg tror vil fortsette å blomstre i den blå drakten i år.

Han hadde en kjempegod sesong i fjor og har fortsatt å levere i vinterens trenings- og cupkamper. Han er fort den offensive spilleren i Molde som får flest minutter på banen denne sesongen, og er rundens kaptein til Runde 1.