To kapteiner til dobbelrunde 4 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Nå har vi fått sett lagene gjennom flere kamper, og det er lettere å se hvor lagene står i forhold til hverandre. Runde fire er
årets første dobbeltrunde. Det vil si at et eller flere lag har flere kamper, og i denne runden er det Lillestrøm og Aalesund det gjelder.
Lillestrøm skal spille hjemme mot både Haugesund og Aalesund, mens Aalesund spiller borte mot Lillestrøm og Odd.

Lillestrøm har hatt en god start på sesongen og laget mener virkelig alvor i årets sesong. Seieren borte mot Molde forrige runde var spesielt imponerende og det er nettopp Lillestrøm-spillere som frister absolutt mest å ta inn til denne runden. Jeg mener du burde ha tre spillere fra Lillestrøm, og tror det er verdt å ta minuspoeng for å få det til. To fine hjemmekamper og dobbel sjanse for poeng er grunnen til dette, så vi skal nå se på de beste valgene fra dem.

Gjermund Åsen (9,1m) er en spiller du må ha denne runden. Han leverer jevnt og stabilt og står med fem målgivende på de siste to kampene! Her kan du bli veldig hardt straffet om du ikke kjøper, han er den klareste kapteinsalternativet denne runden.

I forsvar er det nok flere som allerede har Vetle Dragsnes (5,5m) og han er et greit valg. Litt kjipt at han har spilt på stopperplass de siste kampene, og mistet mange av de offensive bidragene sine. Hvis du ikke har en Lillestrømforsvarer fra før av ville jeg kanskje heller gått Igoh Ogbu (5,1m) som står med to mål og hele fem bonuspoeng på de to siste kampene mot Jerv og Molde.

Den siste plassen ville jeg brukt framover i banen og jeg synes det står mellom to spillere. Akor Adams (8,2m) har vært den beste av spissene til Lillestrøm, og virker å være fremst i køen. Han har stått for to mål så langt, men har også hatt mange avslutninger.

Den andre spilleren er Pål Andre Helland (8,2m). Skadeutsatte Helland storspilte de to første kampene før han måtte stå over mot Molde med skade/sykdom. Disse plagene gjør at valget er veldig vanskelig. Det kan være lurt å følge med i aviser eller på Twitter for å lete etter nyheter fra klubben angående skadesituasjonen til Helland.

Aalesund har også som nevnt dobbeltrunde, men de frister i langt mindre grad enn Lillestrøm. Noen sitter allerede med Sigurd Haugen (7,5m) som nok også er det beste valget fra Aalesund om man føler man har plass og mulighet til å bruke et bytte på det.

Chipsvalg

I enhver dobbelrunde er det lurt å se på eventuelle muligheter for å bruke chips. Det er fort å tenke at “Rik onkel”chippen er fin å bruke, for å få inn flest mulige med dobbel, uten å bruke minus, men allerede neste runde er det en større og enda bedre mulighet for å bruke den chippen.

Jeg er veldig fristet til å gå for To kapteiner. Da får både kaptein og visekaptein doble poeng. Her kan man ha to Lillestrømspillere som kaptein, eller så kan man kombinere med en annen spiller som har en god kamp. Jeg ville valgt “To kapteiner” med Gjermund Åsen og Akor Adams til denne runden!


Kaptein for runde 4: Gjermund Åsen (9,1m) og Akor Adams (8,2m)