De beste kjøpene til runde 6 i Eliteserien Fantasy

Skrevet av Robert Nilsen

Da er runde 5 over, og vi kan endelig legge bak oss dobbelrundene. Fotballens festdag er på agendaen, en runde som alle vi som er glade i norsk fotball ser fram til. Nå blir det også mye lettere å se framover og planlegge seg inn mot sommeren.

Mange ser nok allerede nå på muligheten til å svi av et Wildcard, men det er mange lag som har usikkerheter inn til neste runde. Et annet poeng er det at de fleste populære fantasy-valgene har fine kamper neste runde, som Molde, Viking, Bodø/Glimt og Lillestrøm for å nevne noen.

Som nevnt er det mange lag som har fine kamper kommende runde. Viking ser veldig sterke ut, og det er nok lurt å ha tre spillere derfra. Veton Berisha (12,0m) er selvskreven, det samme er Zlatko Tripic (9,7m) om han blir skadefri. Det ser ut som kommende kamp kommer litt for tidlig for Tripic. Den siste Viking-plassen går nok til Sebastian Sebulonsen (6,0m).

Ellers ser Molde sterke ut, selv med en del skadetrøbbel. Et billig, men godt alternativ her er Markus Kaasa (6,0m). Magnus Wolff Eikrem (12,0m) ser veldig bra ut, selv om han blir tatt ut etter 65 minutter hver kamp, spørsmålet er om man har råd til å få han inn på laget. Får nok spilletid på vingen frem til en del spillere kommer tilbake fra skade. Han hadde både mål og målgivende sist runde mot Viking og Odd.

Bodø/Glimt har også en fin kamp mot Tromsø, men siste rapporter derfra er store skade- og sykdomsfravær. Her ville jeg ikke prioritert å ta inn spillere.

Men, husk at vi får lagoppstillingene til alle lag utenom Vålerenga og Ham-Kam før fristen!

Rundens differensial

Rosenborg har ikke sett all verdens ut til nå i år. Få avslutninger, få mål og de gikk på et begredelig 0-3-tap borte mot Strømsgodset sist. Det må vel løsne til slutt for det tidligere storlaget? Et revansjelysten Rosenborg-lag hjemme mot Sandefjord kan bli bra. I tillegg til fine kamper mot Ham-Kam og Haugesund etter det.

Det frister lite å satse tungt på Rosenborg, men en spiller som har skapt en del, og hatt flere avslutninger er Olaus Skarsem (5,5m). Han står riktignok kun med én målgivende i år, men har i tillegg sanket fire bonuspoeng. Her kan man finne en billig spiller med en potensiell stor oppside om Rosenborg får det til å klaffe.

Rundens kaptein

Kapteinsvalget denne runden er egentlig ganske enkelt. Selv om godeste Berisha ikke fant nettmaskene mot Strømsgodset, så kom han til noen enorme sjanser. Både han og Viking ser såpass sterke ut, at det virker dumt å gå uten han som kaptein. Fem mål og fire målgivende på de første fem rundene.

Rundens kaptein: Veton Berisha (12,0m)