Dette er spilleren du bør gi kapteinsbindet til i Gameweek 38

Vi har kommet til siste runde i årets Premier League-sesong. I den forbindelse kommer jeg med tre anbefalinger til siste runde hvor mye skal avgjøres, i tillegg til en hvem du bør putte kapteinsbindet på. Heng med!

Personlig tror jeg det kan være smart å sikte på lagene som har noe å spille for i toppen, nemlig Manchester City, Liverpool, Spurs og Arsenal. De som ikke har noe å spille for kan også gi høye poengsummer i form av målrike kamper, ettersom de spiller uten press, men her er det mer bingo føler jeg. Jeg tror fort Spurs-kampen kan være en av de mest målrike. I Arsenal er det vanskelig å vite hvor målpoengene kommer så jeg har valgt å styre unna disse, selv om de fort kan få med seg en del mål i årets siste kamp.

Tre anbefalte kjøp

Harry Kane (12.5m) – 21.1% – nor (B)

Det er nok flere som har Harry i laget sitt allerede, men eierandelen er såpass lav at han likevel bør anbefales. Briten har fire mål på sine fire siste kamper, og i et Spurs-lag som jakter Champions League med Arsenal hakk i hæl, mot ligaens dårligste lag, er dette en mann å se til. Siden månedsskifte er det kun Manchester City som har hatt høyere xG (expected goals/forventet mål) enn Spurs, og i et lag som på mange måter bæres av Kane og Son, er Harry en must-have i min bok.

I mai er Harry Kane også spilleren med høyest xG (expected goals/forventet mål) i hele Premier League, i samsvar med at Norwich har hatt ligaens nest høyeste xGA (exptected goals against/forventet mål imot) i samme periode, så her må man bare få mannen inn.

Son kunne fint vært på denne listen også, men han har såpass høy eierandel allerede.

Luis Díaz (8.1m) – 6.7% – WOL (H)

Colombianeren har vært veldig god etter hans overgang fra Porto i vinter. Syv målpoeng på 13 kamper er bra nok i seg selv, men legger man dette sammen med den såkalte «øyetesten», får jeg veldig troa på teknikeren i siste serierunde. I et Liverpool-lag som puster Manchester City i nakken kommer de til å kjøre på, og med Salah usikker til kampen er fort vingen mannen Klopp må sette sin lit til i siste serierunde.

Kevin De Bruyne (12.1m) – 16.9% – AVL (H)

Jeg syns det er overraskende få som eier belgieren med den formen han har vist de siste kampene. I et Manchester City lag som helst må vinne mot Aston Villa i siste serierunde, er midtbanespilleren det sikreste korte med tanke på målpoeng og spilletid etter min mening. Pep roterer mye, og målpoengene har vært relativt spredd de siste ukene, så her er KDB «the main man» å se til.

De Bruyen har i tillegg hatt nest høyest xA (expected assist/forventet målgivende) den siste måneden.

Rundens kaptein

Harry Kane (nor)

Antonio Conte meldte på fredagens pressekonferanse at målmaskinen etter alle solemerker er klar til søndagens kamp, noe som er betryggende nyheter etter ryktene som florerer rundt matforgiftningen i Spurs-leiren. Form, underliggende tall og det faktumet at de møter ligaens dårligste lag gjør at mannen ikke kan unngås som kapteinsanbefaling i kommende runde. Son er så klart også en het kandidat, men jeg holder en knapp på Harry Kane.


Visekaptein

Kevin De Bruyne (AVL)

Hher tror jeg Manchester City kommer til å vinne og at KDB er involvert. De Bruyne står bak det meste i City-angrepet, og jeg tror at han fort kan få både to og tre målpoeng dersom ting klaffer i siste serierunde. Det er mulig Pep kjører en kynisk tilnærming hvor de safer inn en ett-målsledelse, men jeg tror likevel Aston Villa og Steven Gerrard skal slite med å holde de sultne Manchester City-angriperne unna sitt mål.

NB! Det kan være greit å følge med på Twitter for å få med seg potensielle «teamleaks» søndag morgen, samt for å få mer informasjon rundt Spurs-leieren og deres matforgiftning. Masse lykke til!